Hosszú évek óta elõször fordult elõ 2018-ban, hogy több Magyarországon született ember tért haza, mint ahányan elvándoroltak, vagyis pozitív volt a nettó migrációs egyenleg - derül ki a KSH Statisztikai Tükör kiadványából,
a jobbik vona távozása után, az lmp pedig schiffer távozása óta nem harmadik utas pártok, hanem határozottan balosok, az európai politikába is balos érdekeket képviselnek egyékbént mindkét harmadikutas irány páriának volt kezelve az európai politikában a jobboldali szavazóknak egyébként nincs gondjuk a fidesszel, a baloldalnak van a baloldali felhozatallal szóval ez a "de nektek is ki kéne rakni a fideszt" nem igazán állja meg a helyét, a fidesz képes választást nyerni a célcsoportjaiban
Ha így teszed fel a kérdést, akkor hol kezeljük a Jobbikot? Vagy az antiglobalista lmp-t? Én szíven szerint a momentum-lmp-pm triót látnám többségben a parlamentben. Ezek közül még egy sem mutathatta meg, hogy milyen kormányzást folytatna, tehát véleményt sem tudok róla mondani. A fidesz-mszp-dk pedig elmehetne nyugdíjba.
Nem szóltam bele a számszerű vitába, mert nincsenek megbízható adatok. Pontosabban a legmegbízhatóbb adatok nem nyilvánosak. 2011-ben nyílt meg az osztrák és német munkaerőpiac (nézz a diagramra), 2013-tól nem közlik a tükörstatisztikát ... Azóta megy a számháború, ami e nélkül az adat nélkül süketek párbeszédje. (részemről ennyi)
Valószínűleg csökkent, mert egyre kisebb a merítés, aki kimenne külföldre. A külföldön lévők egyre nagyobb száma miatt pedig egyre nagyobb azok száma is, akik hazajönnek. Az egyenleg már akár lehet is az, hogy többen jönnek be magyar állampolgárok, mint ki. Főleg, mert a bejövetelbe beleszámítanak a határon túli magyar állampolgárok is.
Ha az LMP-nek lett volna egy kis esze, és nem az egóját félti, akkor 2-3 helyen visszalép - akár a Jobbik javára is -, és nincs harmadik 2/3. Rájuk szavaztam, de leírták magukat.
Attól nem kunhalmista, hogy visszalép a javára. Csak Kunhalmit jobb jelöltnek tartotta, mint a fideszest, és felmérte, hogy a saját jelöltjének nincs esélye.
Hatalmas fordulat a magyar kivándorlásban? Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek
Ugrás a cikkhez