Szerintem az ingázókkal együtt a 600-800 k külföldön élő/dolgozó simán összejöhet. Egy-egy hazautazás alkalmával mindig elcsodálkozom rajta, hogy mennyi magyar rendszámos kocsit látok az osztrák-magyar határhoz közeledve és mennyi osztrákot a magyar oldalon a határtól távolodva. Ezek biztos, hogy nem turisták, akik hajnalban/korán reggel - általában ekkor érek a határra - mennek látogatóba a másik országba. A munkanélküliség közel nulla az országban, de rengeteg szerb és ukrán dolgozik már Magyarországon. Tehát nem csak a munkanélküliek tűntek el gyakorlatilag komplett - közmunka hatását most nem vettem ide -, de rengeteg áttelepült is dolgozik az országban. A legjobb bizonyíték pedig az, hogy mennyire sokan is mehettek el otthonról, hogy a kurmány nem akar tiszta vizet önteni a pohárba ebben a kérdésben - pedig egyszerűen megtehetné - márpedig számomra ez elég bizonyíték, mert amiben ezek nagyon kussolnak, abban mindig olyan eredmények jönnének ki, ami a propagandájukkal nagyon ellentétes. Egyébként nem régen láttam itt a portfolion valami adatot, hogy hivatalos német nyilvántartás szerint - a lakcím nyilvántartásuk jobb, mint a magyar - 205.000 magyar van német lakcímmel regisztrálva. Viszont a magyar szerződésekkel, magyar közvetítők által kint dolgozó magyaroknak nem hiszem, hogy német lakcíme lenne, tehát ha a nyilvántartásban hiba is van, akkor a közvetítők által kint dolgozó magyar kert ezt a hibahatárt úgymond korrigálhatja. Tehát németben a 205k tuti vagy csak több lehet. Na akkor a magyar hivatalos adat cca. 350k mennyire stimmelhet, mikor az osztrák és az angol adat még hozzáadódik a német 205k-hoz....??? És akkor van még pár ország, ahol dolgoznak/élnek magyarok...
Hatalmas fordulat a magyar kivándorlásban? Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek
Ugrás a cikkhez