Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 12. 21:16

Hagyd a tőzsdet lazulj foci van   

foci baratoknak kedvelőknek ide irjatok mindenfele dolgot ami eszetekbe jut,lehet dicsérni szidni magasztalni mindent es mindenkit és természetesen tippelni.

Jo szurkolast
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2021. 07. 01. 12:52
Előzmény: #3057  kszsah1

Sorolnád kérlek őket? az afrikai származású Francia válogatottak szinte egytől egyig Franciaországban születtek.
.
Látom nagyon kerülöd a választ a korábbi kérdésemre is. Szóval mégegyszer. A Franciaországban született és nevelkedett és franciául beszélő Pogba pl miért kűzdene kevésbé Franciaországért mit a Franciaországban született nevelkedet franciául beszélő majd 9 évet Magyarországon töltő magyarul alig beszélő NEGO Magyarországért?
kszsah1 2021. 07. 01. 12:31
Előzmény: #3058  kukacponthu
a térdelésben talán elfáradtak a meccs elején ,  a francia himnusznál is  lehetett látni hogy fáradtak a fiúk .
kukacponthu 2021. 07. 01. 12:28
Előzmény: #3057  kszsah1
3 eve meg volt kedvuk?
Az nem lehet, a topklubok jatekosai, evi 40-60 merkozessel a labukban nem legfittebbek?
kszsah1 2021. 07. 01. 12:19
a francia csapat is szétesett , nem sok született francia volt a csapatban , nem volt kedvük Franciaországért focizni.
Törölt felhasználó 2021. 06. 30. 20:22
Előzmény: #3053  kukacponthu
évtizedekig azon ment a vita ,hogy melyik futballiskolát kövessük a németet, a spanyolt a hollandot stb vagy maradjunk a magyarosnál és reménykedjünk, hogy a tehetség legyőzi a sablonokat.  egy szlovák szaki mondta, hogy amikor dönteni kellett a képzésről, akkor választottak egy irányt és azt vezették be mindenhol. mert a legrosszabb,ha nincs koncepció. 
a fejlett képzési rendszerekben nagyon aprólékosan le van fektetve minden részlet. minden gyereket elérnek, mert az iskolában elkezdődik a kiválasztás amikortól bekerült onnantól napi szinten követik, dossziézzák és egyengetik a fejlődését. a cél ,hogy teljesen képzett felnőtt játékos és nem az, hogy eredményes ifista legyen. 
Törölt felhasználó 2021. 06. 30. 19:35
Előzmény: #3052  Peterbond
megnézegettem az összeállításokat és igazad van . még a barátságos meccseken sem láttam túl sok 23-24 éven aluli játékost. csapatrészenként egyet általában max. érdekes, hogy amikor a sztárok hiányoztak, akkor sem, hanem más idősebb tapasztaltabb játékosok szerepeltek helyettük. és más válogatottaknál ugyanez.
Peterbond 2021. 06. 30. 18:47
Előzmény: #3053  kukacponthu
Ok ebben egyetertunk. 
kukacponthu 2021. 06. 30. 18:32
Előzmény: #3052  Peterbond
xenosz2 a folyamatrol beszelt es ebben teljesen igaza van. Lasd peldaul Ajax:
Az ifista 17 evesen felkerul a felnott keretbe es pontosan tudja, mit kell jatszania, mert ismeri a rendszert, taktikailag magasan kepzett, serduloben belevertek, mert az eredmeny masodlagos…
Nalunk kell az eredmeny, utanpotlas szinten is, mert azt ki lehet rakni az ablakba…aztan meg Dardai es Rossi azt tanitja nekik egy valogatott osszetartason, hogy mit jelent a tolodas.
Itt kezdodnek a hianyossagok…
Peterbond 2021. 06. 30. 18:14
Előzmény: #3049  Törölt felhasználó
"tudják, hogy a fiatalok a legjobban úgy fejlődnek,ha minél több és minél magasabb szintű meccset játszanak, ezért fel lehet áldozni az eredményességet is,ahol lehet."
.
mondjuk ezt szerintem nem a válogatotnál kell belekeverni. Erre volna pont a klub futball. Az ész nélküli fiatalítás is hiba. A fiatalokat fokozatosan építed be a válogatottnál. Mert hát évi 6-7 mecsen azért nem olyan sokat fejlődhet a válogatottba. erre az évi 20-30 klub mecs ami szükséges magas szinten. persze ha tele vagy 21-24 közötti kész játékossal és jönnek az eredmények is akkor hajrá de nem szabad összekeverni a válogatottat egy focista neveldével. Itt már maximum az utolsó fokot léped meg és inkább az összeszokottság kell a csapaton belül. A válogatott rendszerébe beszoktatni a játékost. Szerintem.
Peterbond 2021. 06. 30. 17:55
Előzmény: #3047  globaltrend
"a német, angol, portugál stb. tehát a nyugati sportolónak és politikusnak viszont ma már le kell térdelni meg kötelező szivárványozni is, mert ha nem tenné meg, akkor akkor kiközösítik, lemondatják, lejáratrák, letiltja a f book, stb."
.
Ez kb olyan érv hogy micsoda terror van a BKV-n át kell adni már az embereknek a helyüket az öregeknek különben rossz szemmel néznek rájuk. Ja hát kultúráltabb helyeken az ilyesmi normálisan önkéntesen jön és nem kényszerből. Én se azért adom át a helyem mert jaj csúnyán néznek rá a BKV-n ha én ülök a 90 éves néni meg áll felettem. Kint sem kényszer a dolog. Ránk se kényszerítik. Ti sírtok azon hogy pl az Írek letérdelnek miközben ők nem várták el senkitől csak ők akartak szolidárisak lenni. Én is zavarodottan néznék ha 2 fiatal a BKV-n beszólna hogy miért adom át a helyem az öreg néninek meg mi alapon várom ezt el tőlük az ő kultúrájukban ez ismeretlen. Én meg csak nézek hogy azzal hogy ÉN átadtam az én helyem hol knyszerítettem én ŐKET hogy adják át a helyüket?
Peterbond 2021. 06. 30. 17:51
Keresem hogy l én hol Orbán fasizmusoztam. bezzeg ő nyugodtan rasszisztázhatott meg Muttizhatot. ahhoz se szóltam hozzá csak a foci részét javítottam ki hogy igenis képesek nem 100% tisztavérű játékosok is komoly eredményekre a válogatotjaikban és a válogatottak szerepelése nem attól függ mennyire nemzetileg tiszta.
.
De továbbra is legjobb példa Nego esete. Ha róla képesek vagytok elhinni hogy a maximumot hozza a válogatott mezben egy olyan országban ahol 9-10 évet töltött és nem is itt született és nevelkedett gyerekként, akkor miért nehéz elhinni ezt a németben, franciában, belgiumban született ott nevelkedett és focistává nevelt afrikai származású játékosról?
Törölt felhasználó 2021. 06. 30. 17:13
Előzmény: #3025  globaltrend
az, hogy kiestek a németek és  a franciák azt erősíti, hogy az ellenünk nyújtott vérszegényebb játékuk valóban az  volt és nem mi emelkedtünk magasabb szintre. hogy miért nem fog a magyar válogatott fejlődni erről a szintről már írtam. a kulcs a képzés továbbra is. természetesen az eredménynek lehet örülni és magunkhoz képest egy jó minőséget nyújtottunk,de ez max.
nem dőlt meg semmi. a magyar képzés továbbra is kontraproduktív és nem alkalmas tömeges minőségi fiatal kiadására. a csehek,horvátoké se lett rosszabb attól,hogy van pár rosszabb eredményük. 
tudják, hogy a fiatalok a legjobban úgy fejlődnek,ha minél több és minél magasabb szintű meccset játszanak, ezért fel lehet áldozni az eredményességet is,ahol lehet. természetesen ezzel ők is tisztában vannak és a szurkolóik is, nem úgy mint nálunk,ahol pár rosszabb eredmény és már küldik el az edzőt játékost a búsba. nálunk a szurkoló minősége sem üti meg a megfelelő szintet, ami azért baj, mert így az edzők is nyomás alatt vannak,hogy kiket játszassanak.
olvasgatom a válogatottal kapcsolatos kommenteket facebookon és függetlenül,hogy ellenzéki, vagy fideszes elég sokan csupán az eredményt tartják az egyetlen értékmérőnek. Én azon is megütközöm,hogy ellenzékiek fitymálják a válogatottat,mert nem jutott tovább és csak két pontot szereztek. meg se próbálják megérteni a körülményeket. 
Ez az előítéletes a körülményeket figyelmenkivül hagyó gondolkodás és az abból eredő gyors megállapítások nagyon is jellemző az ebben az országban élőkre.
kukacponthu 2021. 06. 30. 16:59
Szerencsere a jelenlegi kormany tagjaira nem huzhato ra a szelkakas uzemmod:)
globaltrend 2021. 06. 30. 16:54
Előzmény: #3042  kszsah1

igazad van ha rájuk hagyod
amint láthatod, azonnal kibújik a szög zsákjukból és beindul 100ezerrel az "orbán-fasizmus"-ozás, meg a hasonló bugyogás..és természetesen azt sem értik, amire utaltál, utaltunk (a mély összefüggéseket, azt hogy nem egy az egyben hanem közvetve, de igenis van átfedés a társadalmi folyamatok és a politika között és viszont, ami a sportba is átszivárog, néha jobban néha kevésbé, de ők ezt nem értik, mert nem a gyűlölet nyelvén fogalmaztad meg)
miközben nem veszik észre, hogy éppen fordítva van: nálunk ma senkinek és senki / semmi  előtt, sehol sem kell letérdelnie sem sportolónak, sem átlagpolgárnak
a német, angol, portugál stb. tehát a nyugati sportolónak és politikusnak viszont ma már le kell térdelni meg kötelező szivárványozni is, mert ha nem tenné meg, akkor akkor kiközösítik, lemondatják, lejáratrák, letiltja a f book, stb.
hogy is volt ez 90 éve még a németeknél? akkor épp a karlendítés volt a kötelező elvárás és igazodási pont!..ma pedig már a letérdelés!....te jó ég!!!!!!!!!!
kszsah1 2021. 06. 30. 16:47
Előzmény: #3045  kukacponthu
oké , igazad van, bele kevertem , ez nem az a topik ami a politikára lett létre hozva , elnézést mindenkitöl.
kukacponthu 2021. 06. 30. 16:39
Előzmény: #3042  kszsah1
Te keverted bele a politikat, egy kis szelso jobbos tejszinhabbal megbolonditva…majd mikor megkapod az ellenerveket, te nem akarsz politizalni.
Van egy diszkret baja:)
kukacponthu 2021. 06. 30. 16:36
Előzmény: #3040  Peterbond
Probaltam folyamtaban megmutatni a dolgokat, ezert mentem vissza az idoben, a legutobbi VB cim tul kezenfekvo volt.
Egyebkent pedig forditsuk meg a dolgot…
Belgium, Dania, Svajc, de meg Anglia is idesorolhato, mint a “szines” tarsadalom kepviseloi, ott vannak a legjobb 8-ban.
Ilyenkor mi van?
Peterbond 2021. 06. 30. 16:33
Amúgy érdekes Nego mint Afrikai bevándorló szülőkkel rendelkező Franciországban született de magyar vállogatotról el tudja hinni hogy a magyar érdekért kűzd de más afrikai az biztos hogy nem ilyen csak a mi afrikaink.
kszsah1 2021. 06. 30. 16:33
Előzmény: #3036  kukacponthu

Akkoriban más világ volt  Európában, Németországban is , Schröderrel kezdödött Mutti bekeményitett. A britek kilépésével és a német válogatott szétesésével folytatódott. Akkoriban nem beszéltek az Európai Egyesült Államokról meg ilyen badarságokról, nem volt a bevándorlás a téma. Ezek a témák az emberek fejét megzavarja , ez hat ki (is) a német válogatott szereplésére. A társadalom elvesztette a bizalmát a vezetö politikai eröktöl.
De nem akarok többet politizálni.
  Kiestek , a német kapus a Neuer meg ha haza megy, kitüzheti a karszalagját az ajtó félfára a starnbergi tó mellet emlékeztetöül.
Peterbond 2021. 06. 30. 16:31
Előzmény: #3038  Peterbond
Egyébként Mesuth özil jól összefoglalta ezt anno. Amikor nyertek akkor német volt, amikor kikaptak akkor Török bevándorló. Nem csodálom hogy később ebből kurvára elege lett. Csak azt sajnálom hogy nem a normálisabb szurkolókra halgatott hanem a hangos hülyékre

Topik gazda

arizona01
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek