Amugy szeretnélek megérteni de nem megy. Van egy illikvid lefele csorgo kis papir. Gyakorlatilag kereskedhetetlen. Te meg pörögsz a semmin. Minek? Nincs kit meggyőznöd. Az egész bét egy sivatag.
A Gloster eladósodottsága 2024-ben továbbra is alacsonynak mondható, (az EBITDA 117%a), amely 2025-ben még várhatóan növekedni fog, de 2026-ra a tervek szerint már csak az EBITDA 89%-át éri el.
Elbeszélünk egymás mellett. Nyilván látom mit tesz az ember, de a megítélésem más. Én azt gondolom, hogy nekem mint kisbefektetőnek az a jó, ha a vezető abban hisz és azt kommunikálja, hogy a cége értékes. Nem tartom kifogásolhatónak, ha van valóság alapja. Továbbá engem kifejezettem jó érzéssel tölt el, ha egy cég mondjuk részvénnyel történő fizetés okán fentebb szeretné látni a saját árfolyamát. Épp az ellenkezője az, amitől személy szerint hányok: amikor a cég ilyen-olyan eszközökkel arra törekszik, hogy az árfolyama alacsonyabb legyen, vagy épp adott árfolyamon "befagyasztásra kerüljön". És én itt most kiszállok a diskurzusból, mert nincs kedvem újfent belekeveredni semmibe.
December végén jött véláremelés. Azóta idén sorban jönnek a nyilatkozatok, kisebb akvik, tervek. Gyakorlatilag 3 hónap alatt. Vezér is 3X tett nagy nyilatkozatot. Mit nem tudhatott, még februárban?, Februárban volt nyilatkozata a millásreggeliben, majd 21-én a portfolión nyilatkozata, amit ők fizettek, majd március 7-én 1 másik nyilatkozat, amit szintén ők fizettek, most meg jött nyilatkozat az osztalékról. szerinted 7.-én még nem tudta, hogy majd 2026tól jöhet az osztalék? Felépíti a médiában a céget, mert valamiért nagyon akarja, hogy emelkedjen az árfolyam. Nekem nagyon szembetűnő, neked lehet nem.
Én meg azt nem értem h ha egy vezető vonzóvá szeretné tenni a cégét a piacon azzal h tényeket közöl az miért felbeszélés? Én örvendenék ha sok nagyobb cég (nem írom le kik) venné a fáradtságot és hasonlóan járna el. Vàrom pl az AW-t h mikorra ígér végre osztalékot? De vannak ingatlanos cégek is akitől sokan vàrtuk vagy várjuk az infót de nem érkezik. Melyik a jobb?
Nagyon sok papírom van, ebből éppenséggel peanuts. Összes blue megvan a béten plusz standardból sok és xtendből kevés. Miért ne látnék tisztán ettől? Komolyan nem értem.
Nem abba kötök bele...de érted...neked van papírod, nem látsz tisztán, nekem is maradt kevés, de látom, hogy mennyire nyomul és látom hogy sok sok eladó darab van...nekem összeáll a kép, hogy Ők adják...meg egyszerűen nem ér 20 milliárdot jelenleg ez a cég...hol? 2026-ban lehet fog, de az még két év...2020-21-22-re emlékszel??? Ülnél Te egy kispapírban 2 évet...2x ment le minden a béka segge alá 2 év alatt...
Régebben több cég volt ami folyamatosan nyilatkozott és terveket tett közzé, majd utána jött a nagy semmi. Ez jó cégnek tűnik, de veszélyesnek tartom, hogy a vezér 2-3 hónaponta próbálja az árfolyamot felbeszélni. Csak ezt írtam le. Aránylag új cég a BÉTen és kell 2-3 év, hogy bizonyítson szerintem. . Az, hogy 1 speki leírja, hogy mit vár 1 cégtől, vagy, hogy szerinte milyen lehetőség van benn, az miért felbeszélés? 1 hazugságot nem írtam sehova. Csak a véleményem. Ide sem írtam eddig, csak ma.
Gloster Infokommunikációs Nyrt.
Új cég jön a BÉT-re