Érdeklődöm, hogy ki mit hallott erről az új dologról, Vajon érdemes belecuccolni? Lehet hasonló sikersztorit láthatunk majd, mint a Graphi és az Econet esetében? Minden esetre én a cégnek még nem láttam a mérlegét, nagyjábólsemmit nem tudok róla. Az equilibror-nál és a Concorde-nál lehet majd jegyezni, de ott sem tudtak semmit sem mondani róla. Csak annyi valószínű, hogy júliusban indul majd a jegyzés illetve utána a tőzsdei bevezetés.
Üdv,
Hotf ace
Igazad van:)
Azt is figyelni kell,hogy rengeteg alap van benne.
Ha elindul,lehet majd ők adják nyerőben.2-3 éve azt mondják mennyire jó a papír,meg ha megvalósul mekkora nyerőt hozhat.Eddig semmi.Ez van a nyomdánál is.Ha alapok nem beszélték volna fel akkor mind a 2 sokkal lejjebb lenne.
Minket is észre fognak venni.Akkor beszállnak és vételre buzdítanak majd.Ecsetelik,hogy mekkora jövő előtt áll a cég.Ez már 4000 felett lesz.Azért mert
3700-vagy felette kapnak majd papírt.(tőkeemelés)Nagyobb forgalmak is csak majd 3000 felett lesznek.Forgalom nélkül pedig nem tudnak beszállni.
A másik a Pannergy a Synergonba fektetett nagy lóvét (eddig nem jött be)vajon miért ha a saját üzletük is nagy hasznot hoz rövid távon????Ezen DMolnar úr gondolkodj el.Ja,hogy már lassan több mint 1 éve eladnák akár veszteséggel is a Synit???A válságban mikor a KBC tőkeemelést készített elő a Freesoftnak én azt a pletyit hallottam,hogy akár a Synergonba való beszállás a cél.Természetesen olcsó pénzért.
Mivel közben a Free is esni kezdett (Korányi határidős poziait likvidálták)és a válság miatt csak olcsón lehetett volna tőkét emelni,ezért elhalasztották.
Szerintem pedig itt dolgoznak.Gondoljatok arra,hogy a válság és Illés miatt a 2009-es év bukta lett.Válaszul olcsón kicsavarták tőle a papírokat.A 4Q negyed már nagyon szuper volt.Sorban jönnek a jó hírek a cég körül.Most a tőkeemelés.Sok cég nem tud lóvét szerezni.Itt pedig 2-3 hét alatt csak úgy lejegyeztetnek 300millát.
A papír lemaradó és kikerülta spekik látóköréből.Ha észreveszik gyorsan fel is tudják futtatni.Javul acég,úgy,hogy lesz is mire.
Kérdés, hogy a Panny munkája mennyit ér, és az üzemméretük vajon elegendő lesz-e a jövőbeni céljukhoz. Klasz, hogy nyernek néha támogatást, egy-egy projekt körvonalazódik, de mikortól lesznek erőművek, mekkora kapacitással (amit leírtak az tényleg megvalósul)? Bevételük még most sincs abból a tevékenységből, amire már évek óta elvileg átálltak.
Szóval biztos megindul majd az is, csak kérdés mikor, amikor termelni kezdenek az erőművek(?), az még pár év...
Na, mondjuk ez a papír is megéri a pénzét, vagy mégse? :-/
Pannergyni szintén a jövő papírja lehet.Azért az is érdekes,hogy 3-4 éve még Pannonplast néven futottak és hírdettek 1 tervet az energiára építve és mindjárt rácsaptak az alapok.Sok papírt vásároltak és azóta is megpróbálják felbeszélni.Ugyan ez megy a nyomdában is.Itt még nincsenek alapok(tudom sokak szerint nem is lesznek)de ha jönnek és foglalkoznak a papírral akkor hatalmas magasságokba mehet majd.Ez akár 2 éven belül is lehet.Alapok lóvéja állandóan nől.(alacsony kamat,magán nyugdíjak növekednek mivel 1-re több a befizető)
Ott a fúrósok dolgoznak és a 2menedzser pedig megpróbálja eladni a nagyoknak a papírt.
Itt = re még nem indult a propaganda.A vezérkar rutinos és tudja,hogy előszőr eredményt kell felmutatni és akkor nagyobb lesz a menet.Eredmények után lehet majd felfázolni a 2-3 éves jövőt és mindjárt hihetőbb mint a válságban a - ok után.
Első körben a 2300-at kellene majd áttörni.
Onnét jöhetne 1 nagyobb ugrás felfelé .
Szerintem ez nem a 1Q negyed után lesz,de
ha -150millás lesz az eredmény az megerősítí a papír tartására a még meglévő kicsiket és talán magasabb árfolyamon tudnak gyűjtögetni.A lényeg,hogy a + hírek jöjjenek tovább és akkor 1xcsak megugrik az árfolyam.
Érdemes gyűjteni,mert kevés papírban lehet az idén annyi + hír mint itt és nálunk ráadásul még az árfolyam is eddig lemaradó.Spekik hiánya miatt,mert ha ők is csak kisebb mértékben is vennék a papírt(inkább adták)
akkor a gyűjtögetőnek feljebb kéne tolni a kereskedést.
Az,hogy látszik természetes akkor ha a papírért nem tolonganak a vevők.Álltalában a spekik szoktak ész nélkül venni.Itt rutinos gyűjtögetés megy már több hónapja.Ha betenne pár edb-os vételt a kicsik nem dobnák,hanem elé állnának.
Azért ha azt nézzük,hogy a könyv szinte mindig üres,gondolj arra,hogy az mégis,hogy lehet,hogy több edb-os pakkokat is valaki dob és mindig van vevő.Tegnap pl.3000db-ot egyben.
Azért nem 1800 van ez,mert annyiért nem adja senki.Ha itt elfogy feljebb fogják tenni a gyűjtést.A cég nagyot fog javulni az idei évbe és ez majd az árfolyamon is meg fog látszani.
Egyébként az utóbbi időben a könyvben is kevés az eladó.Sorban jönnek a jó hírek.Az 1-iknél majd jön a pattanás,ami nagy lesz.
Én is az emelkedésben vagyok érdekelt, de tudomásul kellett vennem , hogy itt vagy a kis büfik átverése zajlik, vagy egyszerűen nem érdekli a cég vezetést ill. a tulajokat a részvény ára.
1,Ha kitör és rallyzik a papír az nem csoda,hanem az eddigi jó hírek beépülésének lesz köszönhető.
2,Sok papírtól teljesen lemaradó
3,A kötvény az nem részvény.Tehát aki kötvényt vesz az nem tulajdonos a papírban.
(Itt nagyon félremagyarázod a dolgokat:)
A kötvényt olcsó tőkebevonásnak szánták.Gondolom ha kölcsönt vettek volna fel,a bank nagyobb kamatot kért volna.A kötvény 1év 18 nap alatt kamatozik a vevőnek 10%-ot.Az természetes,hogy a jegyzők,ha van vevő eladhatják.
A lényeg,hogy a nagyok hitelesnek tartják a céget ahhoz,hogy lóvét adjanak kölcsön.Több cég van a
BÉT-en akinek nem adnának,vagy sokkal magasabb kamattal.
Ha szerinted nem lesz emelkedés,akkor miért nem adod el?Hetente leírod 4x-5x.
Szerintem meg lesz és nem is kicsi.Még az idén 3000 felett leszünk.
Ha szerinted idén 2300-at nem lépjük át(már írtad régebben)add el és vegyél mást.
Annak mi értelme,hogy nem lesz emelkedés,de nem adod el:)???
Freesoft részvény
Üdv,
Hotf ace