Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bedozol 2025. 10. 06. 23:10
Előzmény: #717  offshort
közben megtaláltam. köszönöm
offshort
offshort 2025. 10. 06. 23:05
Előzmény: #718  Bedozol
Bedozol 2025. 10. 06. 22:45
Előzmény: #717  offshort
  ezt kifejtenéd hol találom ? mert elolvasnám:  "TA kereskedési technikákból Kecskeméti I. kb mindent leírt magyarul". a reggel 7, azért reggel 7 mert 8 és 9 kor kezdődik a Frankfurt és a Londos session. Én ebben nem látok sántát. Én bízom a Trustpilotban. 
offshort
offshort 2025. 10. 06. 22:25
Előzmény: #716  offshort
amugy csak röviden, 
TA kereskedési technikákból Kecskeméti I. kb mindent leírt magyarul, 
a funda meg a hir kereskedés más tészta, de ezekről reggel 7-kor még semmit nem tudni!
szóval továbbra is tartom h "sántít" az ürge verziója, de ha neked tetszik, kövesd nyugodtan! :) 
offshort
offshort 2025. 10. 06. 22:16
Előzmény: #714  offshort
szieszta 2025. 10. 06. 22:10
Előzmény: #712  Bedozol

Mikor erre rákérdeztem, habzó szájjal rontott nekem egy két fórumtag, miért nevetem ki őket. Pedig csak azt akartam tudni, hogy ők tényleg csak nyernek?
Miért kötözködök. Ahogy olvastam a topikot, többen is eszerint kereskednek, utánozzák az ötleteket, közben köszönik a tűpontos jóslatot.
Én nem jósolgatok és nem spekulálok. Talán, ha nyernék 1 milliárdot, lehet kockáztatnám egy részét, de akkor meg már minek? Persze ahhoz fel is kellene adni a lottót.
A 2008 as lejtmenet döbbentett rá, hogy jobban bánt olyant elveszteni, ami már megvolt, mint kimaradni akár egy duplázásból.
offshort
offshort 2025. 10. 06. 22:09
Előzmény: #711  Bedozol
igen, bocs pontatlan volt az info, 
az "adj nekem 15 percet h feljavítsam a tőzsdei pszichodat" 
video alatt az 1:02! 
az általad linkelt írásban a "reggel 7h" ! 

jaja, biztos vakon vagyok,
az említett 3 figurát (akikről te még vlszínű nem is hallottál) 
szerinted honnan ismerem? :)) 
Bedozol 2025. 10. 06. 21:27
Előzmény: #711  Bedozol
Offshort, 
Egyébként, ha agúnyolodás félretesszük és miert ne tennénk, gondolom nem azért vagyunk itt. 
A Fire élethez ami egy passziv jövedelmen alapszik, egy reális építőkocka lehet a kereskedés. Imádnám, ha tudnék ugy kereskedni, hogy a hozamát befektessem aminek a passziv jövedelméből majd elmehetk nyugdíjab 50 évesen :)
Bedozol 2025. 10. 06. 21:24
Előzmény: #709  szieszta
Szieszta,
Általában mindenki a nyerőivel büszkélkedik. Abban nem hiszek, hogy a jóslatokat másolni kell, abban viszont hiszek, hogy a sikeres kereskedés tanulható. Én egyszer szeretném megtanuni. Kétszer már nekifutottam de addig jutottam, hogy sikerült 0 -án tartani a számlát. Ha én nem is de a bróker jól járt :))
Bedozol 2025. 10. 06. 21:04
Előzmény: #710  offshort
Offshort.
1 azt hol írja, hogy 30-35 kötése van 3 hónap alatt ?
2 azt, hol írja, hogy 7 kor tudja merre megy aznap az Eur/Usd ?
Trustpilotról gondolom hallottál, ha nem akkor nézz utána.
Kicsit úgy tűnik, hogy kineveted miközben vakon vagy a témában
offshort
offshort 2025. 10. 06. 20:43
Előzmény: #708  Bedozol
sántit a történet, sztem kamu a fele! 
óvatosan az ilyesmikkel, nincs uj a nap alatt!
az ilyen mentor féle (oktato) elöször mutasson egy számlát amin duplázott,
(felölem lehet demo is, csak a stratégia felfedezhető legyen) 
30-35 kötés 3 honap alatt és "daytrédernek" nevezi magát! :)) 
(1:02-től) 
reggel 7h-kor már tudja merre fog menni az eurusd! :))
láttuk ezt már Pintér Pétertől, Balázs Szilárdtól, Birger S.-től is
mind elvéreztek tiz év alatt! 
Pintér állitólag pokeres lett, Balázs a vallásba menekült, Birger eltünt! 
szieszta 2025. 10. 06. 20:40
Előzmény: #708  Bedozol

Jó kis cikk.
Ha olvasod az FF topikot, úgy néz ki, hogy ott mindenki csak nyer és nagyon könnyű így meggazdagodni.
Csak úgy röpködnek a napi 30%-kok és írják, hogy "ugye megmondtam" Aztán még meg is erősítik a grafikonnal.
Ezek szerint csak másolni kell a sikeres jóslatokat és garantált a nyereség........vagy nem.
N0MAD 2025. 10. 06. 13:16
Előzmény: #706  thinkpositive
Nem, nyilván nagyon alacsony a felnőttkori képzések aránya.
Nem is ezzel vitatkoztam hanem a könyv / telefon szembeállítással. (Mondjuk nem állítom hogy a tanulásnak a tömegközlekedés a legjobb terepe, bár szőtanulásra jó lehet)
thinkpositive
thinkpositive 2025. 10. 06. 10:10
Előzmény: #705  N0MAD
Ne akard kiforgatni a mondandómat. Nem mondtam és nem is gondoltam, hogy mind semmirekellő lenne, aki nem tanul tömegközlekedésen.
Egyébként nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy megtudd ki mit csinál, mert elég sokszor rá lehet látni a kijelzőkre. És nem a linux szervert konfigolókból látsz sokat. ;)
Vagy te tényleg úgy gondolod, hogy a telefont nyomkodók többsége tanul/dolgozik/önfejleszt, mindezt azért mert arra is alkalmas a technológia?
N0MAD 2025. 10. 06. 09:38
Előzmény: #704  thinkpositive
“ számold meg hányan olvasnak könyvet és hányan nyomkodják a telefonjukat”
Amúgy arról hallottál hogy “könyvet olvasni”, tanulni nem csak papírról lehet? És idegen nyelv esetén az esetleges szótárazás is egyszerűbb? Napláne tömegközlekedésen?
Oké, könyvalvasó jobb a telefonnál. Mondom ezt jópárszáz könyv olvasása után. Angolul.
De oké, vedd úgy hogy aki kütyüt tart a kezében az mind léha, bezzeg a megsárgult papírkönyv! Azok ám az okos emberek!
Egyébként szükség esetén telefonról vpn tunellen keresztül ssh, és parancssorból faszántosan lehet linux szervereket kezelni / ujraindítani, vagy aktív hálőzati eszkózöket szanaszét a terepen is, vagy gyorsban konfigolni az újat ha jómunkásemberek kicserélték beszerelték és elég fontos szolgáltatások tudnak üjraindulni.
Majd szólj ha meg tudod mondani csetel az a fura kinézetű kocka vagy dolgozik. Vagy nyelvet tanul. Vagy.
thinkpositive
thinkpositive 2025. 10. 06. 09:21
Előzmény: #690  maxhell
Van igazság abban amit mondasz, de nem szabad elfelejteni, hogy az emberek jelentős része sokkal szívesebben keresi a kifogásokat, mint a megoldásokat.
Aki 30-40+ éves korára nem tudja eldönteni mit szeret dolgozni, az valószínűleg nem csak a jelenlegi munkáját nem szereti, hanem a következőt sem fogja. Mert sokan vannak, akik egyszerűen nem szeretnek dolgozni, teljesen mindegy miről van szó. Nem arról mesélnek, hogy bárcsak ezt meg azt csinálhatnám a mostani helyett, hanem azt hogy bárcsak ne kellene holnap is dolgozni menni.
Tanulni soha nem volt egyszerűbb mint ma. Szakkönyvek tucatjait lehet fillérekért beszerezni, vagy érhetőek el online néhány kattintás után. Online oktató videók, tanfolyamok és egyéb segédletek állnak rendelkezésre. Csak szállj fel egy tetszőleges tömegközlekedési eszközre reggeli vagy délutáni csúcsban és számold meg hányan olvasnak könyvet és hányan nyomkodják a telefonjukat vagy ülnek csak unottan várva, hogy telne már minél gyorsabban egy újabb nap. Vajon az utóbbiak közül mind elégedettek lennének a munkájukkal? Hányan áldoznak akár csak napi 1 órát önfejlesztésre, facebook-ozás, esti tv-zés, haverokkal lógás és egyebek helyett?
Könnyű is lenne mindez? Nem, nagyon nem. Mentálisan és akár fizikailag is nagyon sokat kivesz az emberből, ha a napi rutint fel kell borítani vagy be kell illeszteni még egy fárasztó tevékenységet. Céltudatosság és elhivatottság nélkül nem is megy. A legtöbbekből pedig ez hiányzik és nem a lehetőség.
offshort
offshort 2025. 10. 06. 09:11
Előzmény: #701  FatFIRE
vörös brigádokat meg a baader-meinhof csoportot (vörös hadsereg frakcio) lehet szélsőbalnak nevezni, 
persze deffiniciós zavarokkal bármit lehet bárminek! 
harding
harding 2025. 10. 06. 07:53
Előzmény: #701  FatFIRE
Az a baj srácok, hogy ez átmentetek politikai véleménycserébe, és ez a fórum másról szól. Úgyhogy lécci térjetek vissza a topichoz, vagy ha ez nem megy, akkor húzzatok át másik topicba, ahol stimmel a téma.
FatFIRE 2025. 10. 06. 07:34
Előzmény: #698  offshort
Szélsőbal? Magyarországon Jámbor András és a csürhéje mindenképpen ilyen, de a jóval elterjedtebb woke is ide sorolható a férfigyűlöletével, a transzneműek állandó fókuszban tartásával és a migráció iránti feltétlen rajongásával együtt.

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek