Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
Nem allitottam hogy 2011-ben nem allt magasabban az ezust mint jelenleg,de ilyen alapon a 80-as evekben meg magasabban volt, ha a penz vasarlo erteket nezed... Jo lenne ha figyelnel es nem ferditenel... Munaknelkuli segelyre nem vagyok es nagyon nagy valoszinuseggel sose leszek jogosult, mert itt asset test-hez kotik azt....(nem ahoz hogy valaki azt allitja hogy nincs munkaja)... ;) Attol tartok a nagy szad csak addig tart amig el nem sopor az ar.... Erdekes volt az elmult hetekben mikor kicsiket gyengelkedett az OTP valahogy nem irkaltal, remelem nem koszoltad ossze az also nadragod... ;)
A pontossag kedveert nem esik 6 eve, esett 4-5 evig majd elkezdett emelkedni ilyen alapon mondhattad volna hogy a Nasdaq 13-14 evig esett es csak iden ill. tavaly lett bull... Utolag konnyen bele lehet magyaazni dolgokat...,de ha kereskedsz akkor tudod hogy visszamenoleg kereskedessel nem igazan tudsz penzt keresni... ;)
Igazad van, nem érdemes válaszolni sem erre az ámokfutásra. Aki azt is letagadja, hogy 2011-ben 50 dollár volt az ezüst és most meg 16, annak felesleges irni. (Lehet, hogy zimbabwei valutában nézi a mozgást.)
abban egyebkent igazad van hogy en AUD-al fizetek a boltban es abban meg jobban nez ki, viszont te nem USD-al fizetsz a boltban...de segits ki ha tevednek... ;)))))))
Nem csusztatok,de mivel kereskedem a nemesfemeket tudom, hogy 2016 ota sem az arany sem az ezust nem esik, hanem emelkedik...de ha egeszen pontosak szeretnenk lenni az arany melypontja 2015.dec.3-an volt az ezuste pedig december 15.-en volt (ennek meg nincs 2 eve de hamarosan lesz).... Tudom szamodra majd akkor lesz emelkedo trendben az ezust ha 48-50$ fole megy esetleg az arany ha 2000$.... ;) eppen ezert mondom hogy nagyon feluletes es pontatlan vagy... A SPY egyebkent nem 25%-ot emelkedett ezen ido alatt hanem 62,727%-ot...(egy ujabb pontatlansag) az en portfoliom pedig ugyan ezen idoszak alatt 88,743%-ot... Hogy te mit hiszel el es mit nem az a te dolgod a tenyeken nem valtoztat... Ne legyel olyan biztos abba hogy kepes leszel megszabadulni a pozicioidtol olyan konyeden mint kepzeled, de majd utana szivesen megtargyalom veled ha lesz meg kedved ide irogatni...(ill. meglatjuk ki tevedett???) ;) Tudod az elmult nehany ev emelkedeset a SPY-ban tobbszorosen felulmulta a 2016-ban levo nehany honapos rally a nemesfemekben ill. banyaszokban..., persze te ezt nem tudod mert a te valosagod szerint az arany es ezust 2011 ota folyamatosan esik... ;) remelem sikerul megorizned a magabiztossagodat amikor ez a ciklus veget er, addig is velemenyem szerint szerencsere neked nagyobb szukseged lehet!!!
Érdekes. Ha az ezüst 6 éve 48, 5 éve 35 dollár, 4 éve 22, 1 éve 19, most meg 16 dollár. Láthatóan érdemes volt eddig longolni. Tehát nem longolsz már 2-2,5 éve és ennek ellenére jobb a portfoliód eredménye mint a SPY? Itt persze (a pontosság nagymestereként ) rögtön csúsztasz, mert a SPY és a saját teljesitményt az elmúlt 4 évre hasonlitotd össze (amiből legalább 1,5 évet Te is longoltál.) A SPY mindenesetre az elmúlt 2 évben közel 25%-ot emelkedett. Én azért kötve hiszem, hogy a piaci trenddel szembeni kereskedés ez alatt az időszak alatt ennél jóval többet hozott volna. (Nekem biztosan nem sikerült volna.) De higyjük el! Cserébe viszont egyet higyj el nekem. Ezt a tehetséget ha arra használtad volna amire a leginkább hasznot hozó lett volna, tehát a trend irányába való kereskedésre, akkor az eredményeid ugrásszerűen nőni fognak. Egy tévedésedre szeretném még felhivni a figyelmet. Az én pozició méreteim sajnálatos módon több nagyságrenddel alacsonyabbak mint WB-é. nekem nem lesz problémám rövid idő alatt megszabadulni a longos pozicióimtól. (Legfeljebb, ha lassabban reagálok bukom az utolsó 1-2 hónap nyereségét és megtartom az utolsó 3 év összesen 150%-ából megmaradó legalább125%-ot.) További sok szerencsét! (A következő hónapokban még biztosan szükséged lesz rá!)
Abszolut igazad van!!! "Elobb utobb te is megtanulod" Szerintem nem artana figyelned, mert nem hirdeti az osseomlast hanem a problemakra hivja fel a figyelmet, mint ahogy en is sokszor megteszem.... Berlini te nagyon feluletes vagy es pontatlan.... csak 1 a rengeteg pontatlansagodnak: "az ezust 6 eve esik" Ugye nem kell folyamatosan elnezest kernunk azert mert nekem esetleg pitcarn2-nek mas velemenye van mint a tobbsegnek....hidd el ertem ill. ertjuk hogy a velemenyunk nem tul nepszeru....(nem azert vagyok itt hogy nepszeru legyek hanem hogy nehany ertelmes emberrel gondolatokat, gazdasagi es kereskedesi lehetosegeket vitassunk meg...) Mivel mindenfele pontatlan es figyelmetlen kovetkezteteseket vonsz le fel hivnam a figyelmedet en peldaul mar tobb mint 2-2,5 eve nem longolom az amcsi indexeket, egyetlen long pozim pedig pedig apple volt a tavalyi Samsung botranynal.... Ettol fuggetlenul a SPY teljesitmenyet az elmult 4 evben tobb mint 10%-a mulja felul az en portfoliom, a DAX-et kozel 20%-al es az itteni XAO teljesitmenyet tobb mint 100%-al... remelem neked is hasonlo jo eredmenyeid vannak...; a kulonbseg te es en koztem hogyha a piacok elkezdenek esni egy napon es esnek 20,30,40,50 esetleg 60%-ot en valoszinuleg kevesebbet fogok veszteni %-san esetleg penzt keresek, mig lehet hogy te elveszted a nyereseged toked nagy reszet...(hidd el nem art az ovatossag); tudom hogy nem erted de ne aggodj majd megerted, bar nem fogsz neki orulni... Leirtam tobbszor hogy milyen komoly problemak vannak mind az amcsi mind a magyar piacon...kaptam jo par gunyos megjegyzest...En nem fogok gunyos megjegyzeseket tenni mjd ha borul a bili es neked se fogom folyamatosan az orrod ala dorgolni a butasagaidat...csak 1 emlekezteto hsz-t fogsz kapni hogy tudjad milyen erzes (legyen mibol tanulnod).... Sok sikert, ill. szerencset mert szukseged lesz ra!!!
Előbb vagy utóbb te is megtanulod, hogy a tőzsde az nem egy mindentől független igazságos intézmény. Bizony majd mindenki (kivéve a shortosok és az ezüstben longolók) az elmúlt 6-8 éve abból profitálnak, hogy a jegybankok kurblizzák a gazdaságokat. Te minek nevezed azt a tőzsdést, aki mindezt ignorálja és folyamatosan hirdeti az összeomlást (közben bukik is rajta) ? Én nem minősitem, mert vagy beáll a sorba és a trend irányában kereskedik, vagy elfogy a pénze és (miután ez ingyen van ) ontja a beirásokat (ma például csak délután több mint 20 beirásod 4 topicban.)
Figyelem! Nagy zuhanás lesz jövőre!
Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
Hasznos tőzsdézést!
Buxer and Partners.