Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
egyáltalán nem lepődnék meg azon ha már egy éven belül nagyon durva összeomlás jönne...
az efféle piacgyalázó politikákat nem lehet túlzottan sokáig folytatni...
12:23 | Leminősítették Kínát!
Az S&P csütörtökön egy fokozattal "AA mínuszról" "A pluszra" minősítette le Kínát elsősorban a hitelezés gyors felfutásával indokolva a lépést.
A hitelminősítő szakemberei szerint a hosszabb ideje tapasztalható intenzív hitelnövekedés fokozta Kína gazdasági és pénzügyi kockázatait - áll a közleményben. Az új minősítés mellé stabil kilátást rendeltek. Korábban a másik nagy hitelminősítő, a Moody's már leminősítette az országot hasonló okokra hivatkozva.
Kínában egy hónapon belül kezdődik a Kommunista Párt szokásos kongresszusa, melyen a párt vezetése is megújulhat. Az országban a hitelnövekedéssel kapcsolatos kockázatokra régebb óta felhívják a figyelmet a szakértők annak ellenére is, hogy az első féléves gazdasági növekedés felülmúlta a várakozásokat.
A piac minimálisan reagált a leminősítésre: a kínai részvénypiac már bezárt, a jüan pedig alig mozdult az S&P bejelentése után. A hitelminősítő szerint egyébként középtávon a kockázatok csökkenhetnek, de a következő két-három évben a hitelezés növekedése még veszélyes lehet.
a forgalomban lévő pénzmennyiséghez viszonyított chart is nagyon szépen mutatja az utóbbi 8 év extremitását...
1918-2016 - St. Louis Adjusted Monetary Base/Currency in Circulation
link
de lehet jobban is illusztrálni az utóbbi évek extremitását...
1790-2016 UK monetary base / GDP
link
szerintem itt már nagyon nyomós indok kell a további pénznyomtatáshoz...
Figyelem! Nagy zuhanás lesz jövőre!
Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
Hasznos tőzsdézést!
Buxer and Partners.