Valami adatlapot kene kitolteni,jo hosszu,...aztan futkarozhatsz vele ide-oda:))Nekem keves van,ezert vagy kivarom a veget,vagy eladom julius vegen a tozsden 532-ert.Egyszeruen nem bizom ezekben,hiaba mondjak hogy 100%-os tulajok akarnak lenni.Kepesek kivereztetni a kisembereket,mert ugyi akinek reszvenye van az spekulans.
Cegeknek ez a felvasarlasi sztori konnyu penzkereset ,osszegyujtenek egy csomo papirt julius vegeig,es egyben attranszferaljak az egeszet,nekik meg 531 is profitabilis....sot brokicegnek mivel tozsdetag meg 532 is jo egy hetre mondjuk 0,2%, nem is rossz!
Koszi,ez jo hir.Akkor csak a tranzakcios koltseg+ a transzfer+ az utannajaras idokoltsege lenne ha felajanlanam.Meg gondolkozom rajta,ugyis atakarom tenni a penzem brokiceghez,mert a bank egyre pofatlanabb orzesi koltseget szamol+ a szamladij is havi 1000ft,kezd nagyon flusztralo lenni....orzesi koltseget haromszorosara emeltek 7 ev alatt,most 0,25%/ev.
Ingyen megkapod a részvények ellenértékét, abból nem vonnak le semmit. A transzfernek van egyszeri nagyobb költsége. De ki lehet számolni, ha túl kevés a részvényed, és a transzfer többre jön ki, akkor érdemes piacin eladni 525 körül is - egyrészt jóval hamarabb haszbálhatod a pénzt másra, másrészt nem kell a papírmunkával tökölni. Nagyobb összegnél persze érdemesebb megvárni az 533-as felajánlást, hiszen ott akár még a transzfer díj olcsóbb is lehet, mint a brókernél az eladási jutalék.
Semmi nem valtozott 25 ev alatt,talan regen egyszerubb volt.....befektetobaratsagrol makognak,de kesz tortura felajanlani a reszvenyt.Raadasul akinek keves reszvenye van,vagy tobb szamlan, fizethet meg 5000ft transzferdijat.Aztan az osszeg atutalasa a felajanlonak ingyen van?
A 7. számú melléklet nagyon durva. Tiszta ellenőrzés gyanús, mi a fenének kellennek ezek az adatok az ajánlattevőnek. Komolyan mondom ennyi felesleges kérdés és egyébként szerintem semmi közök hozzá, hogy én mikor szereztem és mennyiért. A farkam mérete nem kell nekik, komolyan mondom nem adom nekik oda. Dugják fel a hülye papírjaikat meg kérdéseiket a seggükbe.
Igazolás, hogy eltranszferáltam a lenyilatkozott darabszámot az ellenértékét meg a megjelölt számlára, ennyi.
Mi köze van hozzá, hogy valaki mennyit bukott vagy keresett rajta.
Egyébként meg állna be 533-ra mint az ekg, oszt aki akarja odaadja kereskedésben.
Rövidebb az elfogadási idő,mint szamoltam,én 35 munkanappal ,itt pedig juli 3q. Ig az 35 nap. Jobb ez így. Agusztus elején megtudjuk már mi lesz a papirral........
link MNB által 2017.jun.21.-én kiadott vételi ajánlatra vonatkozó határozat alapján az ajánlattevő Takarékbank Zrt a mai napon a javított vételi ajánlatot közzé tette.A vételi ajánlat III.fej.1.3 pontja szerint az FHB részvények kivásárlására vonatkozó ajánlat elfogadási határidő kezdőnapja: 2017. jún. 22, zárónapja pedig az elfogadási határidő kezdőnapjától számított 35.nap, azaz 2017. július 31.
Feltételezem a transzferálásnak is van több napnyi (3?) átfutási ideje, szóval jóval a zárónap előtt kell intézkednie aki felajánlja ténylegesen az FHB rv-eit.
Az ajánlati időszak zárodátumát követő 5 munknapon fizetik meg a nyilatkozaton megadadandó, meglévő értékpapírszámlára vagy bankszámlára.
A pontos menetet leírhatná valaki, aki már végicsinált már ilyen procedúrát.
Szerintem:Ki kell töltetni szabályosan az elfogadó nyilatkozatot, és transzferálási megbízást a brókercég felé,
ezeket megküldeni (fax mail) a brokicégnek, telefonos v. faxom tudja beazonosítás a brokicégtől,
ez után eltranszferáltatja a brokicég az értékpapírszámláról az MKB-s értékpapírszámlára az FHB részvényeket.
Erről és a bekerárról igazolkásokat ad a brokicég.
A nyilatkozatot és igazolásokat kell megküldeni postai úton vagy a megadott MKB fiókok valamelyikében személyesen leadni.
Aztán (ha minden renben, szabályosan történt a kitöltéseknél) várni a zárónap + 5 munkanap múlva érkező forintokra.
FHB:Most vedd!