A 75%-os (vagy annál nagyobb) 90% -ig terjedő befolyás megszerzésekor lehetséges Tpt.76/A § - 76/C § alatti, a közgyűlés összehívására és döntéseire vonatkozó tőkepiaci szabályok az FHB rv. megszerzésének jelen eljárásában nem alkalmazhatok ui. azt a társaság alapszabályának rendelkezései nem teszik lehetővé.
hát én meg azt olvastam általánoságban az igaz és nem az fhb esetére, hogy 75% - 90% között a társaság közgyűlése dönthet ujabb ajánlatot ad vagy kivezetik a tőzsdéről a papírt.
A 75% kevés a kivezetéshez, a jogérvényes kötelező nyílvános vételi ajánlat értelmében a kivezetés lehetősége akkor áll elő, ha az összehangoltan eljáró személyek együttesen a 90%-ot elérő vagy azt meghaladó mértékű befolyást megszerzik a fhb bankban.Egyebekben a kivezetésről a bank hatályos alapszabálya a következőképp rendelkezik: 24.pont: "A közgyűlés kizárólag a mindenkori, vonatkozó tőkepiaci és tőzsdei szabályok szerinti esetben hozhat a Társaság részvényeinek tőzsdei kivezetését eredményező döntést - ide értve azon döntést is, amely az értékpapír-sorozat szankcióként való törléséhez vezet." A Takarékbank a 90% megszerzésére tett ajánlatot, a Tpt. rendelkezései alapján ennél alacsonyabb befolyás esetén már nem vezetheti ki a részvényeket.
Nekem a transzferdíj sokkal jobb mintha 533-ért a tőzsdén odaadnám, a brokidíj 6x-sa lenne a transzferdíjnak, hogy a tőzsdén odaadjam és ugyanott legyek mint a feljanálás esetén, akkor 537 körül kéne adnom a piacon.
Bocsanat ha maradunk nem az augusztusi gyorsjelentes szamai fogjak meghatarozni az arfolyamot,hanem a vezetoseg tervei!Azokat tegnap sejtettek,tehat a maradas nagyon nem jo opcio.
"Nyugiba kell lenni, a lejárat előtti napon kell dönteni, már aki akar" ez már késő annak aki fel akarja ajánlani.Ha biztosra akar menni az aki felajánlja előtte 5 nappal már a transzfert el kell indítani a szolgáltatónak, utána el kell küldeni az igazolásokat az ügyfélnek és ezekkel el kell menni valamelyik fogadóhelyre a zárónap 12:00 óráig.
A 90% nem igen jön nekik össze ebben az ajánlati időszakban, utána van még 3 hónapjuk. Ahogy a magyarokat ismerem egy ft-al nem fognak többet adni az 533-nál és a 3 hónap is úgy fog eltelni mint a mostani 1 hónap. A 75% az meg lesz és 533-on ki fogják vezetni.
...itt az az egyetlen és fő kérdés:
Hogy ha egy vezetés/menedzsment "kiüríti" a céget és folyamatosan és szándékosan értékcsökkentő átalakításokat végez, akkor mennyiben vonható felelősségre....(+ illetve ha ezt állami tulajdon mellett teszi...(MNV) van-e felelőssége/kötelessége az államnak eljárás indítania ellenük)
ennyi alényeg nem más.... ha megtehetik büntetlenül akkor megteszik...ha gáz lenne valamilyen szempontból többet fognak adni érte, mint 533......
En azon csodalkozom hogy felvasarlas elott egy honappal lefele tart a jegyzes.....masfel % van a papirban most.Most akkor mi van,nem kell senkinek,vagy senki se adja 531-532 alatt?Egyaltalan tudjak ezek hogy mit akarnak?
Attol tartok nemigen,es ettol felek.
Thomas küldi:
"Nyugiba kell lenni, a lejárat előtti napon kell dönteni, már
aki akar, én kitartok a kiszorításig, ha kiszorítanak is kezdődhet per a
Takarék/FHB ellen, a felajánlók után később jutok valamennyivel a pénzemhez. Az
533 HUF-hoz képest itt már csak + meglepetés jöhet, nem értem egyesek
türelmetlenségét, pláne olyanét aki már fél évtizedet dagonyázott egy másikban.
A Clear-en múlik minden,
nélküle maradunk, az augusztusi Gyj. számai fogják meghatározni akkor az
árfolyamot."
FHB:Most vedd!