Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
XL-es. Basszus itt mindenki ilyen dromedár méretű? Ezért tart itt a földi ökoszisztéma. Mutáns méretű emberek kurva nagy ökológiai lábnyommal elveszik az életteremet. Mennyivel több kaját befaltok, mint én... Bezzeg én normálméretű vagyok, picuri ökológiai lábnyommal, és nagy hozzáadott társadalmi értékkel. :P
Azt írtam le , hogy mi látható most a két általában az indexek piacára használt definíciók ( 1. ATH - 20 % alatt a medve 2 . a 200 napos alatt a medve) szerint , nem azt , hogy soha nem esik be. A méretem XL talán , de kp adománynak (500 eurócskára gondoltam , de froncsi is jó a euró helyett !) jobban örülnék.
ATH - 5 (6) százaléknál tanyázik , a dj a 200 naposok (MA, EMA) felett( minden definíció szerint bika) . Az SP500 a 200 napos EMA felett rátapadra a lik aljára (4037-83Ö ) közvetlenül felette a 200 napos MA és feljebb egy másik lik (rés , Krisztásan gap). Longos jelecske picit , hogy komolyabban nem dobta hanyatt magát eddíg. Az extrém módon anno túlhúzott nq100 van roppant mód a levesben ATH -20% alatt és a kétszázas mozgók alatt. Európa egyik erre nem túl ismert vezető indexe a Macska ellenségének (kutya) tápjáról elnevezett index (dax40) szintén a 200 napos MA, EMA felett és az ATH - 20 % ( ami a medve piac egyik definíciója) felett sacc 1500 pöttyel. Ezek a jelenlegi tények a grafikonok alapján. Persze azoknak akik az extrém sportot űző 99%ban halálra ítélt (számla égetés) dt műfaját üzik vagy pár napra klikkelgetnek azoknak a fentiek valójában lényegtelenek hiszen az ő belépési idősíkjaik és a felettes trendirányúk napon belüli vélhetőleg.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20221126v00xy27xz.png A B hullám a végén az a felfele nyíl lesz, meg az utána következő le és fel, amik lemaradtak az ábráról, mert szarakszik az investing. Vélhetően 2023-ban el fog tartani. De az év első felének nagy részét az fogja meghatározni, ha helyes az ábraszerkezet.
Persze, szólok majd, ha fejben átállok DXY shortra. Ha bejön a long, akkor együtt örülünk, ha nem akkor meg a te döntésed volt. Nincs vesztenivaló itt a fórumon 😄
Akinek erre alapul a befektetési stratégiája az ennyi erővel a gyerekeivel együtt levelet is írhat a Mikulásnak, hogy lécci S&P5000 😀 Nagyjából ennyi ráhatása van
https://www.tradingview.com/x/bZ9nU8Fp/ Medve lesz az. Szépen pattog lefele a labda, ami jelenleg épp a levegőben van. Ráadásul egy hónapja ütöttünk mélypontot, szóval inkább lefele "ingadozunk". Ez egy szép kontrollált lufi leeresztés, ahogyan azt a FED eltervezte.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen