Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Bear az, csak a bear piacnak eddig kb 10-20%-a ment le a jelek szerint. Sok évig fog ez tartani. Most van az első remény szakasz: most hiszi el a sok-sok kisbüfi, hogy ez csak egy picike korrekció volt... Még locsog a gazdaságban a sok pénz, pusztán ennyi történik. Ezért is van akkora infláció. Na persze nem 7,7 az USA-ban, meg 15% nálunk, hanem a duplája. (nálunk meg inkább a triplája) Ha nem lettek volna megmachinálva a CPI számítások a 80-as évek óta, akkor hivatalosan is dupla számok jönnének ki.
Ismered a fick történetét aki kiesett a tizedikről és minden emeletnél megállapitotta, hogy minden rendben van. Egészen a földszintig.. Az SP500 már fél éve ugyanabban a sávban ingadozik. (Csak idő kérdése, hogy mikor megy át újra a 4100-on.) Ma már nem merném azt állitani, hogy medvepiacban van. A Dow Jones-ról még kevésbé
Vakon vagy ebben. A fideszproli éhen döglik, de erről nem a párt és a vezér tehet szerinte. A szankciók, Gyurcsány, Soros, Brüsszel, Amerika, zsidók, stb.
Nem baj, meglesz a büntetésed, mert elbukod a pénzed nagy részét, ami ilyen cégekben van. Ha nem lopják szét a részvényesek elől -amit ugyancsak kétlek, akkor a kormány hirtelen bukásával fog a zéró közelébe esni ezen cégek részvényeinek ára. Merthogy értékük most is zéró, ismerve a hatalom mélyszerkezetét.
Dehogy tévedtem, jövő héten indulunk 27-re, aztán fel a csába 140-ig. Na jó egyben tévedtem: itt az ősz vége, és nincsenek nagy tüntetések. Nem gondoltam, hogy ennyi a lé a sok prolinál...
Milyen önrevízió? Soha egy jó szót nem szóltam: 1. fityeszről 2. a zs nagytőkéről 3. a jegybankárokról. Konzekvens vagyok. Emellett az SP nem 4100 ugyebár, szóval ebben is igazam volt. Bear piacban vagyunk majd egy éve, ebben is igazam van. Olaj+arany cumi eddig, ez is pipa. És a tech cégek is zakóznak. HUF gyenge mint a harmat. Az infláció durván felpörgött. Coinok összeomlottak. Penny stockok összezuhantak. Szóval miben tévedtem? :P
Huh, mégiscsak kellett volna a potenciálisan macskátlan topik, hogy esetleges önrevíziót is tarthass néha, ahogy pompi szokott :D
Törölt felhasználó2022. 11. 25. 20:53
Aki meg opust, 4ig-t meg hasonló hulladékokat vesz, azt meg kiküldeném az ukrán fronta egy szál alsógatyában egyik kezében orosz, a másikban szivárványos zászlóval a kezéhez bilincselve.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen