Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Ja csak mondjuk egy DQ, zéró LTD-vel rendelkezik, cirka 2-es forward PE-vel, és egy energiaválság közepén olyan terméket gyárt, ami a jövő energiatermelésének a kulcsát adja...
Én nem tudom, hogy hogy lesz. De igen elvakultnak kell ahhoz lenni, hogy a pénzem minimum egy részét ne azon a kontinensen fektessem ba, aminek a társadalma egyszerűen versenyképesebb, gyorsabban fejlődik és egészségesebb, mondván hogy Amerika mindig győz... Egyszerűen nem látok épeszű gazdasági érvet amellett, hogy mitől tudna gyorsabban fejlődni Amerika. Kezd az USA rendkívül agresszív lenni külpolitikailag, gazdaságilag. Másrészt egy igen szűk elit uralja le a komplett gazdaságát, nem beszélve arról, hogy mind az államadósságban, mind a magánadósságban igen szélsőségesen rossz tendenciák vannak. Nem beszélve a legfontosabbró, ami az ultimate érv: a 40 éve negatív trade balance-ról. Ami igen súlyos gondokat tükröz.
Kína jó befektetés lesz, de hogy hogyan, és mikor, az nekem sem világos a mostani helyzetben: Covid+US is próbálja őket kiszorítani a piacról. Mondjuk Kínának megjátszhatod a másik oldalát is: az összes ásványkincs, és akkor ugyanott vagy.
Az a baj, hogy el tudom képzelni, hogy idővel a 10y yield és az arany is emelkedni fog egyszerre. Az a világ igazi vége, és akkor tényleg nagyon menni fog, ezért nézegetem... így jár, aki nem vesz, amikor kellene. :-) Nem baj, akkor megvárom az NDX short-ot és azon meg AAPL short-on fogunk keresni. :-)
Ezek nagyon durva árak, szerintem sem érdemes érte ennyit fizetni, vagy max akkor, ha tényleg nem számít. Érdemes valamilyen középkategóriás márkát keresni, ami jól másolja ezeket. Az viszont tény, hogy ezek örök darabok, ez 4-5 év múlva is divatos lesz.
Ami szerintem nagyobb baj, hogy igazából nem is szépek, és nem is trendy-k. Londonban ez a tini lányok entry level kategória, ezért nem adnék érte ennyit. (Igen, tudom, hogy más a jövedelmi szint). A reális áruk, kb 15-30.000Ft körül lenne szerintem. Van egy kis Clarks igazi bőr táskám, 60GBP-ért vettem leárazva, azt többe nézem, mint ezeket.
Marmint hogy ha allampsitjak a nyugati penzeket legyen benn nekem is? Ha mar ketpolusu lesz, nem fogsz tudni befektetni, ha nem maszok el kinaba szamlat nyitni 😀😀
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen