Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Jeremiás fog ma csacsogni 5-től, ha jól nézem. Nem tudom mi a téma, ez nem FOMC statement. Lehet, hogy csak bohóckodik kicsit.
Törölt felhasználó2022. 04. 21. 07:19
NDX, US500. Ma felfele várjuk mindkét indexet. (70%) NDX korrekció várható vége: 14.430, de kellő momentum esetén elmehet 14.530-ig is. Kevésbé valószínű eset: crashszerű összeomlás, nagy szakadással. US500 4.540-4.560-ig várjuk felfele. Megjegyzések: A bődületes mennyiségű kamupénz mellett nagyjából atomháború kell ahhoz, hogy crash legyen. Sem technikai indikátorok, sem a hozamok ugrásszerű és ijesztő emelkedése, sem semmi nem számít. (ugyanígy nem fog semmi sem számítani az inflációnál, csak nőni, nőni, s nőni fog bármit is csinál amerika) :). Aztán a pénzügyi crashben sem fog semmi számítani majd pár hónap múlva, csak és kizárólag zuhanni és szakadni fog amerika.
Azt 2010-ben el lehetett felejteni. Egyébként Surányi egyelőre a nagyon optimista -nincs itt semmi gond, minden megy tovább a mai pályán forgatókönyvet nyomja. Sokkal nagyobb a baj a nemzetközi gazdaságban, és pláne Mo-n, mint azt ő gondolja. Tipikus jegybankár, nem érti a pénzpiacokat. :)
El kell felejteni a forint alapú megtakarítást továbbra is? Nekem valahogy nagyon ez jött le. Eszük ágában nem lesz továbbra sem a gázpedálról levenni a lábuk. Inkább bevállalják, hogy 500 lesz az euró 2025-ben.
Egy az egyben évek óta ezt mondom. :) Nem hogy nem támogatta a versenyt az eus pénz, hanem jobb lett volna, ha nem jött volna a pénz. több kárt okozott a verseny meghackelésével, mintha semmi sem jött volna. Egyszerűen az írmagja sincs a versenynek.
Lehetséges, de most kisebb esélyét látom a crashnek rövid távon. Az első fogatókönyv per pill valószínűbb. De most shortban vagyok nyitás óta. :) Kis B hullámot is lekereskedjük.
Tesla ma zárás után jelent. Az megindíthat egy ilyet? 😀
Törölt felhasználó2022. 04. 20. 15:45
Ha ma nagyon élesen elkezdene szakadni az NDX, akkor komoly crash jöhet holnap. De van egy olyan alrenatíva is, hogy ma mérsékelt B hullámos esés, aztán hétvégére egy komolyabb emelkedés, jövő héten meg zutty lefele.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen