Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Majd jönnek a "neoliberális nagytőkés bácsik, meg nénik", aztán megmachinálják a piarcot, és elmagyarázzák megint, hogy miért lesz negatív az olaj, meg az arany ára:)
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220418/stagflacio-fenyegeti-a-vilagot-539909 Miota is karogunk mi a stagflaciorol . Szerintem van masfel eve!:) . Olyan ez mint, hogy , az MMT nem okoz inflaciot. Ott is rohogunk mar masfel eve ezen az allítason. Ja persze Japanban se okozott, mennyit hallgattuk ezt sokaktol a financialos topikban. Hiaba mondtuk,hogy az egy mas vilag, mas emberi, es koltekezesi, megtakarítasi mentalitás. Na de itt nyugaton durva inflaciot okozott. Ugy nez ki, nekünk akiket "vilagvege váróknak " hivtak. Kiderul a végén, hogy igazunk lesz.:)).
Azért ne feledd, hogy ezek az emberek sokáig alulértékeltek voltak, akik majdnem ingyen dolgoztak, kemény fizikai munkában, mert a rendszerváltáskor és utána a 3 szót angolul beszélő diplomásokat éltették. Olyan ez egy kicsit, mint a commodity piac.... :-)
Semmi bajom nincs a vállalkozókkal. Én egy echte vállalkozó családból származom, abba nőttem bele. Nekem a KATA-val van bajom, mert igazságtalan. Illetve akik KATA-znak nagyrészt nem vállalkozók. Minimális kockázatot vállalnak. Kertész, fodrász, gázszerelő. Semmi kockázat, max annyi, ha rettentő gányán dolgoznak, akkor csak annyiból fognak tudni mint amennyit 3 tanár keres ma havi szinten :). A vállalkozó az, aki kockázatot vállal. Jó hogy ezeket a melősokat már nem hívjuk startuppereknek. Szóval ne röhögtessük egymást. Vesz a munkanélküli egy kivénhedt transportert 300.000 Ft-ért, 2 teddy-hengert, meg két ecsetet, meg kér a szomszédtól egy létrát, aztán ő a szobafestő- mázoló vállalkozó :)
USA ban is az állam ad penzt… Egyèbkènt a netflixen vagy egy jo doksi errôl, hogy mennyire a szàntàs ès ez az egy fajta gazdàlkodàs kinyírja a földet ès rengeteg co2 ot lehetne lekötni a regeneralodo gazdasaggal. Katahoz Humanoidnak bàrki vàllakozhat. Èn sose sajnàlom màstòl a penzt mindenkinek ott a lehetôsèg csak èrtsètek meg ha valaki vàllalkozik az kockàztat is míg egy alkalmazott elvan kènyelmesen. Mindig fixen jön a bevètel de ennyi erôvel a multikat is be lehetne támadni h a forint romlasaval kb nekik ugyanannyiba vagy mèg kevessebbe kerul egy magyar munkaero mint par eve, amit emelnek nem is kell emelniuk…valojaban
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen