Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Oke, de hol van a neoliberalis nagytoke figuraja? Aki a fotelben szivarozik, kalap a fejen, a masik kezeben egy egy whisky. Es kozben harsanyan rohog a lezuhano balekokon. Ezt igy hianyolom
Az első 3 percet végignéztem... a dolgok túlracionalizálása, és az ész nélküli élet is pontosan a "természetes kiválasztódás" hiányát mutatja. Ezek nem optimumon működő emberek. Kérdezz meg egy pszichológust. Az állatvilágban mindkettő elpusztulna: az első csoport nyilvánvalóan nem képes egyedeket produkálni, a második pedig azért, mert nem tud róluk gondoskodni. Az életképes ember a kettő között van: végiggondolja a dolgot, de megcsinálja. Az emberi társadalomban van tolerancia, meg szociális rendszer, és petesejt lefagyasztás, stb és ezért mindkettő túlél, amíg háború vagy egyéb katasztrófa nem következik be.
De az a baj hogy a dollar is rohadtul inflalodik amugy. Tessek megnezni, mit kaptal 100.000 usd ert tiz eve amerikaban, es mit kapsz most. Szoval muveszet lesz ,ahogy regebben is mondtam a vagyon real erteket megorizni. Mert kirabolnak igy is ugyis. Es nem, nem az ingatlan is szar lesz duplan is, mielott valaki beirja hogy vegyunk azt.
Aradek CPE is kibasztam. Utolso 1/3 at 37 en. LPI bol van meg, meg PBR. Meg kgc ,eqx. Azok is szenvednek, mint hangya a f.szaval. Es ennyi. Ja meg DQ de az is szopas. Beadtam 60usd re eladast. Hatha eleri a kozeljovoben.
Lassan a hozamoknsak is ereszkedni kéne. Az indexek, meg brutál RSI divergenciában vannak egy ideje, tegnap egy triangle rajzolódott, és nézhető egy leading diagonál végének --> felpattanásra lehet számolni, de sajnos nagyon veszélyes üzem longolni.
Mert úgy van rendes bérük, hogy nincs gyerekük, ha lenne, akkor már szükséget kezdenének érezni. Morus Tamás megírta az Utópia c. könyvében, hogy az önzésre a szükség gondolata visz rá.
Emlékszel rá, amikor mondtam, hogy a rignek kétszer örül az ember? Amikor megveszi, de legfőképp amikor örökre megszabadul tőle. Amikor a CEO hiteget a legrosszabb időkben 6-8 éven keresztül, na abból a cégből menekülni!
Valaszolt amugy a KBC. Az a lenyege hogy nem tudnak semmi ujat. De rakerderdeztek, az illetekes letetkezelonel. Majd irnak megint ha kapnak valaszt. Ennyi.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen