Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Gondolj bele, ha ez a töketlen ellenzék nyert volna! Az egész trágyadomb a nyakukba borult volna, a megszorítások miatt meg már most országos tüntetések lennének. Orbánt fél év múlva királlyá koronáznák. Ez így van jól, egyék meg, amit megfőztek. Engem az mindig bosszant, hogy a politikusok rossz döntéseikért nem felelnek. Ha nagyon nagy a baj, felemelt kézzel elkullognak és élvezik az összelopott vagyont. Nézzük meg Borkait. Éli a világát, most már gond nélkül . A "vállalkozási" meg tovább tejelnek.
A közlöny szerint a rtúlfogyasztásos végfelhasználói ár 70,104 Ft/kWh(3). És ebben benne van a többi díj. Szóval a 36 Ft a "normál" eddigi ár. " Az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet
(a továbbiakban: Rendelet) szerinti lakossági piaci árral elszámolt villamos energia mennyiség tekintetében
a lakossági fogyasztó által fizetendő rendszerhasználati díjakkal együtt számított bruttó (27% áfával együtt
számított) végfelhasználói ár az ESZ árrendelet szerinti
a) A1 és A2 árszabás esetén 70,104 Ft/kWh,
b) B (alap) árszabás esetén 62,884 Ft/kWh."
Lehet, hogy hülyeség de a bemondottak alapján szerintem az eddig megjelent számítások nem helytállóak. Megnézve egy számlát az nem csak a kw árának és mennyiségének szorzata hanem mindenféle járulékos költséget tartalmaz. A kw áraként az én számlámban jelenleg 14,4650 ft/kwh szerepel, na mármost ha ebből lesz 36 ft akkor az nem lesz annyira kellemes! Plusz rendszerhasználat és 27% áfa! (Aztán majd kiderül, hogy én megyek forgalommal szemben az autópályán! :)) )
Ha valami csoda folytán leváltásra kerülne a fidesz végre ez a diszkrimináció is mexünne, és hódolhatnál a kedvenc hobbydnak... Mondjuk lehet a Navracsics féle csoda-csomagba is be lehetne kérni, lobbyzd már ki!
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen