Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Ha a nagyresze, bejaratott ugyfel, akkor olyan termekpiaconn mozogsz, ahol a kereskedo vagy gyarto ceg max 3,-5 szereplos itthon. Vagy visszaadsz, a megrendeloknek a megrendelesbol zsebbe. De akkor legalabb en is azt mondanam.,hogy tenyleg teszel is valamit.:))
Regen, mikor az egyik cegnel dolgoztam. Ilyen marketinges sale esket kirugtam az ilyen ügynökök tobb mint felét. Mert nagyon sokat kerestek, kozben meg a megrendelok tobb mint 2/3a ,bejaratott nagyon regi ugyfel volt. Es az ugynok fiuk elkenyelmesedtek. Mert ugy kaptak a fizut hogy amit megrendelest behuztak, annak bizonyos %at megkaptak bruttoban. Jobban kerestek mint muszaki igazgato. Es egesz nap csak a logas, meg alibizes.ment. A.megmaradt 2 ugynokot kizavartam a piacra, es a regi ugyfelek megrendeleseit, a titkarno csajok simán inteztek tized annyi berert. Es kepzeld, megduplazodott a megrendeles állomány az adott termekor eladasban ,mert a 2 ugynok fiu, a terepen, uj ugyfeleket szerzett, mert kenytelen volt. A berkoltseg harmadolododott a megrendeles duplazodott. Szerencse, hogy hulye a fonokod, az marketing , vagy vallalkozasi igazgato vagy a tulajdonos nem lat a palyan . Mert en mar kizavarnalak uj ugyfeleket szerezni, vagy repultel volna. Mert a ceghez ragaszkodo megrendelok, akik pavlovi reflexel, mindig ugyanazon cegtol rendel, vag max meg egy masiktol ker ajanlatot. Azert nem jar vastag jutalek. Amugy keszulj fel, hohy ősztől, mikor varnad a megrendelesek visszatereset, a fele mennyiseg se fog bejonni.
Ezert kell kihasznalni most a nyarat! ;) Csak félig vagyok marketinges, az eladando termekek ertekesitese miatt. ;) de szerencsere az eladasok tobb mint fele megkeresesre jon.
Azt írja, hogy cégeknek ad el, olyan portékát, ami nélkül nem tudnának működni. Így több mint valószínű, nem kell rohangálnia a partnerek után. Így lehet "képzetlenül" üzletkötő. Ahol én dolgoztam, ezt a titkárnő csinálta, kapcsolattartóként, minimálbérért. :-) Ja....nálunk voltak "promoterek" is, csak a reklám volt a feladatuk, egymást kerülgettük. Nekik a termék bemutatása és dicsérete volt a feladatuk. Tilos volt nekik árat mondani, ennél feleslegesebb funkciót el sem tudok képzelni. Sokszor volt, hogy a promoter felhívott, hogy van új vevő, aztán mikor megmondtam az árat, kinevettek. Neki jó pont , nekem rossz. Ez volt az egyik oka, hogy befejeztem.
Minden shortra nagy nagy szükség van és higìtsatok sűrűn, mert rövidebben fogtok szenvedni. Előbb köszön be Margit néni (margin call) ès egy kissé fájó èlmènnyel gazdagabbak lesztek. https://youtu.be/V9jBhNW6XuI
Ne gyúnyolódj. Azon kellene sírni, hogy marketinges szélhámos vagy. Ráadásul mérnök létedre... Nem szégyelled magad... Rossz macska. És tényleg így van a wall streetes brokik szabadságon vannak, ezért szokott nyáron uborkaszezon lenni. Gondolod, hogy a nagytőke maga viszi be a vételeket, eladásokat? Hozzád hasonló kismókusok szolgálják ki a wall streeten őket. S most a hiányukban a kismókusok nyomatják felfele, mert hát az amcsi tőzsde csak felfele megy...
Az a baj, hogy fellőhetik 4200-ig. Eddig nem nagyon volt szerepük a fundamentális híreknek. Meglátjuk. Az a helyzet, hogy szerintem a nagyok szabin vannak, és a kicsik (buy-the-dip guys) csinálják ezt a fake rallit.
Hát nem tudom... az én véleményem, hogy a ciprusi gázból nem egyhamar lesz valami.. egyrészt ki kellene bányászni, másrészt ugyanis jelenleg a török áramlaton kéne áthozni ami megint nem jó deal nekik... De a németek már röffentik be persze csak "ideiglenesen" a leállított csoda dolgaikat :)
Na en shortba alltam szakaszosan 3900 felett az utolsot 4knal lottem, holnap meg fellohetik 4030/4050ig is, ahol meg nyitok, de az a meglatasom a mostani hiphiphurra jovo heten ugy fognak menekulni mint a patkanyok. :) foleg a FB earnings lesz durva mert a sajat guidance-k szerint is flat/negativ lesz a bevetel, szoval valszeg szenne lesz verve. :)
Mindent megoldhatnának, csak akarat kéne, ami most mintha halványan derengene. . Nekünk meg azt kell megoldani hogy ne kelljen már irha bundában lenni otthon :) A kasmír pulóver legalább annyira meleg, viszont könnyebb, kényelmesebb. Ha javasolhatom :DD
Mivel a gázból nyugaton java részt áramot csinálnal, így nem lenne magy kunszt lecsökkenteni a fogyasztást, ha beindítanák a fosszilis erőműveiket. Ez egyébként be is fog következni, ebben biztos vagyok...hosszú távon az európai gákitermelés lehet a megoldás. Pl Ciprus. Ott kellene kotorászni, átmenetileg amíg fel nem fut ott a termelés, addig pedig a régi erőművekkel termelni áramot...
Putyin már megmondta, hogy ha elindítanák a NS2-őt akkor is csak 50% ot tudna rajta nyomni, mert már átálltak a hazai "irányba" :D De jah kicsit nem gondolták túl ezek a bábu politikusok, hogy lehet ,hogy USA megvette őket, de a népharag őket fogja elvinni és ennyi volt a karrier, szóval remélem búsásan megkérték az árát..
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen