Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
KrisztinaI 2022. 07. 22. 10:55
Előzmény: #8030  dexter-atya
Atyám, emerald, ezt ha elmagyaráznátok, nagyon hálás lennék, mert a múltkor ETF helyett valamire CFD-t vettem, és jól megjártam vele.
Törölt felhasználó 2022. 07. 22. 10:26
Előzmény: #8035  Placi82
Zseni vagy! Teccik.
Veled együtt kell céget csinálnom! :)
Törölt felhasználó 2022. 07. 22. 10:24
Előzmény: #8033  Törölt felhasználó
Akkor meg tök felesleges vagy. Ha fele magától sétál be a vevőnek.
Placi82 2022. 07. 22. 10:05
Előzmény: #8034  Törölt felhasználó
Ha a nagyresze, bejaratott ugyfel, akkor olyan termekpiaconn mozogsz, ahol a kereskedo vagy gyarto ceg max 3,-5 szereplos itthon. Vagy visszaadsz, a megrendeloknek a megrendelesbol zsebbe. De akkor legalabb en is azt mondanam.,hogy tenyleg teszel is valamit.:))
Placi82 2022. 07. 22. 10:03
Előzmény: #8033  Törölt felhasználó
Regen, mikor az egyik cegnel dolgoztam. Ilyen marketinges sale esket kirugtam az ilyen ügynökök tobb mint felét.  Mert nagyon sokat kerestek, kozben meg a megrendelok tobb mint 2/3a ,bejaratott nagyon regi ugyfel volt. Es az ugynok fiuk elkenyelmesedtek. Mert ugy kaptak a fizut hogy amit megrendelest behuztak, annak bizonyos %at megkaptak bruttoban. Jobban kerestek mint  muszaki igazgato. Es egesz nap csak a logas, meg alibizes.ment. A.megmaradt 2 ugynokot kizavartam a piacra, es a regi ugyfelek megrendeleseit, a titkarno csajok simán inteztek tized annyi berert. Es kepzeld, megduplazodott a megrendeles állomány az adott termekor eladasban ,mert a 2 ugynok fiu, a terepen, uj ugyfeleket szerzett, mert kenytelen volt. A berkoltseg harmadolododott  a megrendeles duplazodott. Szerencse, hogy hulye a fonokod, az marketing , vagy vallalkozasi igazgato vagy a tulajdonos nem lat a palyan . Mert en mar kizavarnalak uj ugyfeleket szerezni, vagy repultel volna. Mert a ceghez ragaszkodo megrendelok, akik pavlovi reflexel, mindig ugyanazon cegtol rendel, vag max meg egy masiktol ker ajanlatot. Azert nem jar vastag jutalek. Amugy keszulj fel, hohy ősztől, mikor varnad a megrendelesek visszatereset, a fele mennyiseg se fog bejonni. 
Törölt felhasználó 2022. 07. 22. 09:50
Előzmény: #8032  szieszta
Kell rohangalni, mert konkurencia is letezik te szakember ;)
Törölt felhasználó 2022. 07. 22. 09:30
Előzmény: #8029  Törölt felhasználó
Ezert kell kihasznalni most a nyarat! ;)
Csak félig vagyok marketinges, az eladando termekek ertekesitese miatt. ;) de szerencsere az eladasok tobb mint fele megkeresesre jon. 
szieszta 2022. 07. 22. 09:29
Előzmény: #8029  Törölt felhasználó

Azt írja, hogy cégeknek ad el, olyan portékát, ami nélkül nem tudnának működni. Így több mint valószínű, nem kell rohangálnia  a partnerek után. Így lehet "képzetlenül" üzletkötő. Ahol én dolgoztam, ezt a titkárnő csinálta, kapcsolattartóként, minimálbérért. :-)
Ja....nálunk voltak "promoterek" is, csak a reklám volt a feladatuk, egymást kerülgettük. Nekik a termék bemutatása és dicsérete volt a feladatuk. Tilos volt nekik árat mondani, ennél feleslegesebb funkciót el sem tudok képzelni. Sokszor volt, hogy a promoter felhívott, hogy van új vevő, aztán mikor megmondtam az árat, kinevettek. Neki jó pont , nekem rossz. Ez volt az egyik oka, hogy befejeztem.
emerald 2022. 07. 22. 09:29
Előzmény: #8030  dexter-atya
Atyám, az itteniek nem cfd-én nyomják. Így nehezen néz be Margitka.
Persze ha Gyula úr végitéleti idejét éljük, akkor meg ez is megtörténhet  :)
dexter-atya
dexter-atya 2022. 07. 22. 08:55
Minden  shortra nagy nagy szükség van és higìtsatok sűrűn,  mert rövidebben fogtok szenvedni. Előbb köszön be Margit néni (margin call) ès egy kissé fájó èlmènnyel gazdagabbak lesztek.
https://youtu.be/V9jBhNW6XuI
Törölt felhasználó 2022. 07. 22. 08:48
Előzmény: #8028  Törölt felhasználó
Ne gyúnyolódj.
Azon kellene sírni, hogy marketinges szélhámos vagy. Ráadásul mérnök létedre... Nem szégyelled magad...
Rossz macska.
És tényleg így van a wall streetes brokik szabadságon vannak, ezért szokott nyáron uborkaszezon lenni. Gondolod, hogy a nagytőke maga viszi be a vételeket, eladásokat?
Hozzád hasonló kismókusok szolgálják ki a wall streeten őket.
S most a hiányukban a kismókusok nyomatják felfele, mert hát az amcsi tőzsde csak felfele megy... 
Törölt felhasználó 2022. 07. 22. 07:04
Előzmény: #8027  Törölt felhasználó
Zsido nagytoke szabin van. Most vagy soha 🤣
Törölt felhasználó 2022. 07. 22. 03:17
Előzmény: #8024  yooio
Az a baj, hogy fellőhetik 4200-ig.
Eddig nem nagyon volt szerepük a fundamentális híreknek.
Meglátjuk.
Az a helyzet, hogy szerintem a nagyok szabin vannak, és a kicsik (buy-the-dip guys) csinálják ezt a fake rallit.
somebody 2022. 07. 21. 22:33
Előzmény: #8022  stolz
Hát nem tudom... az én véleményem, hogy a ciprusi gázból nem egyhamar lesz valami.. egyrészt ki kellene bányászni, másrészt ugyanis jelenleg a török áramlaton kéne áthozni ami megint nem jó deal nekik... 
De a németek már röffentik be persze csak  "ideiglenesen" a leállított csoda dolgaikat :) 
yooio 2022. 07. 21. 22:15
Jav. Bocs, mar a snap earningsre szetverik. 
yooio 2022. 07. 21. 22:14
Előzmény: #8005  Törölt felhasználó
Na en shortba alltam szakaszosan 3900 felett az utolsot 4knal lottem, holnap meg fellohetik 4030/4050ig is, ahol meg nyitok, de az a meglatasom a mostani hiphiphurra jovo heten ugy fognak menekulni mint a patkanyok. :) foleg a FB earnings lesz durva mert a sajat guidance-k szerint is flat/negativ lesz a bevetel, szoval valszeg szenne lesz verve. :) 
emerald 2022. 07. 21. 22:07
Előzmény: #8022  stolz
Mindent megoldhatnának, csak akarat kéne, ami most mintha halványan derengene.
.
Nekünk meg azt kell megoldani hogy ne kelljen már irha bundában lenni otthon :)
A kasmír pulóver legalább annyira meleg, viszont könnyebb, kényelmesebb.
Ha javasolhatom :DD
stolz
stolz 2022. 07. 21. 21:52
Előzmény: #8020  emerald
Mivel a gázból nyugaton java részt áramot csinálnal, így nem lenne magy kunszt lecsökkenteni a fogyasztást, ha beindítanák a fosszilis erőműveiket. Ez egyébként be is fog következni, ebben biztos vagyok...hosszú távon az európai gákitermelés lehet a megoldás. Pl Ciprus. Ott kellene kotorászni, átmenetileg amíg fel nem fut ott a termelés, addig pedig a régi erőművekkel termelni áramot...
somebody 2022. 07. 21. 21:46
Előzmény: #8016  Placi82
Putyin már megmondta, hogy ha elindítanák a NS2-őt akkor is csak 50% ot tudna rajta nyomni, mert már átálltak a hazai "irányba" :D
De jah kicsit nem gondolták túl ezek a bábu politikusok, hogy lehet ,hogy USA megvette őket, de a népharag őket fogja elvinni és ennyi volt a karrier, szóval remélem búsásan megkérték az árát.. 

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek