Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Ez már az orange man óta egyre nyíltabban megy szvsz.
Törölt felhasználó2022. 03. 15. 17:00
Egyébként stratégiailag arra kell készülni, hogy az amcsi nagytőke nekiáll Kínát faragni. Nem tudom, hogy csak gazdaságilag, vagy katonailag is, de számomra nyilvánvaló, hogy meg fogják ezt a menekülési utat próbálni.
En mar csutortokon es penteken kivagtam az olajosaim felet. Humanoidnak mondtam, az izraeli elnok elhozta a békét. Őt kellene jelolni usa elnoknek Biden helyett amugy. Ukran elnok csak azert, folytatja a haborut, hogy jobb alkupozicioja legyen. Es hogy zelenszkij es oligarcha kore az ujjaepitesi husos fazek korul maradjon. Hujuju mi lesz ott. Ha a 10%a lejut az ujaepitesi penzeknek a rendeltetesi helyere, akkor mar az is sok. De mindegy. Magamat korholom,hogy ha ezt tudtam elore, akkor mi a bubanatert,nem vagtam ki a masik felét is, csütörtökön delutan. Ahh mar magamra se hallgatok:))
Nézzél nagyobb időtávot, ne 1 napot ragadj ki. NDX hivatalosan bear marketben van (-20%), ezzel szemben az energy elég jól tartja magát. Az olaj meg az orosz ukrán "pozitív" hír miatt esik szerintem. Nincs itt semmilyen FED kivételesen.
Magas olaj nem erdeke a tokenek. Pedig most itt volt ,a most vagy soha eset. Akkor ugy nez ki soha.:) Magas olaj az nem jo a 0.25% ot emelo fednek. De az ndx az mehet:)
Most jött szembe egy "trade oil" reklám YouTube-on (Trading212). Na ezért mondtam múltkor, hogy sentiment alapján túlhúzott volt az olaj szektor. Egy éve ilyenkor Teslaval meg Apple-el hirdették magukat, jó indikátorok arra, hogy mit nem kell venni 🤣
Akkor nem lesz mégse nagy felkör se sp500 se nasdaq?
Törölt felhasználó2022. 03. 15. 14:42
Tereljük vissza a tőzsdére a szót. Gondolom mindenki látja, hogy mi a napi mintázat. Premarketben kis pénzzel megy az USA tőzsde felmanipulálása, utána, meg szépen megyünk pirosba. Ez elég egyértelmű jel. Machinálja a nagytőke a piacot, és vélhetően szépen száll ki az eszközökből.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen