Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Én arra vagyok rohadt kíváncsi, hogy meddig tart ki az árérzéketlenség a lakosság esetén (ott ahol nincs árstop persze) az üzemanyagok terén. Ott kezd majd megállni a folyamat.
Hasonlóképp gondolom én is. De hogy mit hoz a jövő, fene se tudja. Covid elején is mondták, hű nem lesz kaja....mindenki ültetett mindent. Még a tavalyi vetőmagot is elvitték. Most szintén ugyanez a helyzet. Talán nem is a zöldség, gyümölcs vagy a kenyérnel várható magasabb ár. Inkább gondolnám a húst, mert a takarmányozás ára be kell épüljön.
Az én meglátásom: Egyszerre lesz defláció és infláció. - hiperinfláció az élelmiszerárakban és infláció/hiperinfláció az energiában - defláció minden egyéb szektorban, ami nem ehhez e kettőhöz köthető Először beindulva szinte fej fej mellett inflációban megy az élelmiszer/energia és minden más, majd különválik, az élelmiszer/energia elkezd hiperinflációba átmenni és a többi szektor pedig a vásárlóerő prioritás átfordulása miatt kényszercsökkenést tenni ezáltal visszacsapva azokban a szektorokban a bevételt és így a munkaerő menyiségét és a bért is. Tehát egy csapda lesz most vélhetően és szerintem olyan téren, amit még nem tapasztalt a világ, globálisan.
Meg valami. Regebben mondtad, hogy inflacio gyors lesz, es utana jonne a deflacio mondjuk 1 even belul kb. Mert az lenne az igazi szivas. De en ketelkedtem, mert ha az infla beindul, akkor az hosszu lefolyas. Most mit gondolsz?
Elvileg az ndx nek tovabbi esese mellett el kene valnia a cpe tipusu reszvenyeknek. Mert nem.logikus. meet a menekulo penz utatat keres maganak. Es hova a f.szba m3het mashiva, egy energia valsag hajnalan. Ami vekavarhat k.rvara. Ha Putyin csratyuska bejelenti a beket, mert elerte celjait. Na akkor storno az egesz. Mert akkor a szanciokat se sokaig tartjak fenn szvsz. Mert igen faj mar ez az EU nak sot az usanak is.
Elozo torolve. Megprobalom most ertelmesebben leirni:) Oszd el a cpe veteleidet. Vegyel most 40 $ on kicsit, ha esik akkor is. Nem indokolt a cpe mostani aratasa 70 usd wti nel se ez a mostani 40 dollar . Ha esik akkor vegyel 36 ones 30 on is es ha ugy van akkor alatta is aprankent. Nekem ez a tervem. Kérdezzük meg humanoidot is. Nyilatkozzon:). Nem tudjuk a jovot. Ezt igy lehet realative biztonsagosan jatszani. Ha hetfon megindul fel, amire tippelek, akkor ovatosan a tovabbi vételével, de 45 ig biztonsaggal mehet. Utana a tobbi a hirektol fugg.
Oszd el a cpe veteleidet. Vegyel most 40 en kicsit, ha esik akkor is. Nem indokolt a cpe mostani aratasa 70 usd nel se ez a mostani 40 dollar . Ha esik akkor vegyel 36 on 40 on is aprankent. Nekem ez a tervem. Kerdeztuk meg humanoidot is. Nyilatkozzon:)
A realistát is alusisakosnak mondják egy ilyen szélsőséges bull piacon. Sőt a nem szélsőségesen optimista, jövőre 10000 lesz az SP500 is alusisakos most már.
Ehhez szokj hozzá. Sokkal több a zaj, mint 20 éve. Mindenki hozzáfér a fórumokhoz, youtube csatornája van. somnak tűnik a károgó, de valójában elenyésző a számuk. Én azt látom, hogy elképesztő a jóhangulat. Sőt a nagyérdemű elemzők teljes tagadásban vannak. Nincs is medve, vagy aki elismeri, aszerint csak hónapokig tart, stb. egy- két pesszimistább van, nagyjából azok, akiket alusisakosnak kiáltottak ki. Holott esés még csak a tőzsdén volt, a reálgazdaságban még lassulás sincs. Itt a bajok nagyon komolyak már a reálgazdaságban is. Nem akármilyen hosszúságú medve lesz.
Én most úgy döntöttem, hogy kerülöm kicsit a pénzügyi médiát (szépen magyarra fordítva) meg a különböző fórumokat is. Kezdenek megjelenni a túlzott világvége várók, akik azt hiszik, hogy majd egy középkori állapotba kerülünk vissza a recesszió után. Nekem ez már túl sok zaj. Saját terv szerint akarom végigjátszani ezt a medvét, akár jól sikerül, akár nem.
A legvegen ott a 360-as huf ;)https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220703/ing-borus-honapok-varnak-magyarorszagra-csak-az-mnb-hatarozottsaga-mentheti-meg-a-forintot-553889
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen