Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Igen, én is így látom. De azon meg csodálkoznak, hogy az infláció milyen magas, amikor az emberek nem érzik meg, hogy a pénzhez jutás költsége elvileg nő. Nem tudom pontosan a kamatstop szabályait, hogy az új hiteleskre, vagy csak az adott időpont előtt meglévőre vonatkozik.
Nem tudom szerintem hamarabb lesz nyomda mint ahogy várnád. Jövő ősszel már szerintem menni fognak a gépek. Más módja nincs a recesszióból kihozásnak, degeszre keresik magukat megint, plusz nem lehet az embereket nyomorba tartani mert fellázadnak.
Semmi értelme nincs a bubor hozamoknak, mert nem engedim átszűrődni a reálgazdaságba...marad a kettős kamatrendszer. Igazából 100%-ra is emelhetik a kamatot, ha egyszer nem érez belőle senki semmit...
Csak azt tudom mondani, mint eddig is.Fundamentálisan brutális dolgok lesznek, és a nagytőke szvsz. eldöntötte, hogy többet ilyen monetáris lufifújás nem lesz a közeljövőben.Ijesztő a buborék mérete mindenhol, de főleg a reálgazdaságban. Magyar verzió: sokkal durvább dolgok jönnek, mint eddig vártuk. 12 hónapos BUBOR 8,38%... Illetve az állampapírhozamok: http://keptarhely.eu/view.php?file=20220616v00xhx544.png A hozamkülönbözet USA-HU között több mint 5%, és ez arra elég, hogy ne kússzon a USDHUF árfolyam 400 belátható közelségébe. Ezt nem is kell szvsz kommentálni, mert egyértelmű a helyzet.
Szerintem a jovoben a nagytoke altal irányított medve lesz, lancon tartott,es vezetett medve. De stabil medve piac evekig. Szerinted? Peldaul a.multbeli panik eseseket, mestersegesen nem engedik.
Es kedves .............................................. Balazska. Koszonom, hogy feljelentettel, azutan, hogy szépen felhergeltel, azon beirasaoddal, hogy nyitom e mar az orsz lobogot, mikor elotte a Teslarol,es az olajosokrol, irtam. Tehat semmi koze, nem volt semmihez, es utana pedig feljelentesz a.moderatoroknal. mert ugye ok nem a tobb szaz forum topik, osszes hozzaszolasat olvassak el, csak a direkt feljelenteseket vizsgaljak ki. Persze tudjuk, hogy te ilyet nem csinalsz, sot tobb nick neved sincs. Ugye? 🤣Kicsit utana neztem miket irkalsz az otp topikba. Es ugy vagy te minimal beres 160 nettos ozdi fagyiarus, allitasod szerint, mint en Romai pápa . Maradjon kimondatlanul mit gondolok, arrol amit muvelsz,es cselekszel, En 100% ban ignoralak. Es szegyeld magad.
Erdekes volt ez a mai is. 75 bp re ,szep kis rally indult. Tokeletesen illik a rossz hir, emelkedes indul forgatokonyvbe. Csak regen a rossz hir a tovabbi penzpumpat jelentette. De itt mi volt? A piac eroszakolasa nem.kicsit. . Kijott a hir , es a portfoliom 30%azonnal.likvidaltam, azert nem.az egeszet, mert azert csak olajosok, es kinai, a masik, a tapasztolatom alapjan, nem.logikus a piac mozgasa az utobbi 3 evben. Lehetne azt mondani ,hogy a sok short zaras. De igen am, de ahhoz a shortos poziciok ellen kellett mozogni egy elementaris gazdasagi eronek, amivel szembe vesztettek, es azonnali zarasokat kellet eszkozolni. Tehat volt egy mindennel, shortosokkal szembe mozgo iszonyat tőke , ami megforditotta az egeszet.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen