Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Hat nem erunk egyet. 1. Ha en nevelek faradsagos munkaval( disznot, vagy termelek olajat, etc) arucikket es en azert brazil, pesot ezustot, vagy lanyokat kérek 🤣. Nehogy mar kotelezoen te kajli dolcsidat kelljen elfogadni,amit otthanon printelsz ejjel nappal a kis nyomtatodon!🤣. Es te jossz, es ram fogod a puskat es megmondod, hogy kajlidodot kapsz es kuss.🤣 . Hat mar nehogy mar! En arucikkem, abban kerem az arat amibe akarom!!!. Egy szabad igazi liberalis vilagban igy mukodik a gazdasagi szabadsag es liberalizmus. Hihetelen tenyleg mennyire mashogy jar az agyam mint mindenki masnak. Lehet en latom rosszul? Logikailag biztos nem. Bocsi az az analogiaert,es hasonlatert, de en szeretem oket. 2. Chf et speciel nem a hit alapjan vettem. Kokemeny matek alapjan.
Ugye köztudott, hogy jó ideje kevés minőségi film készül, annál több sorozat. De most láttam egy előzetest, egynek jónak tűnik, azt hiszem Arany Pálma díjas európai film. Egy ex-tanár életén keresztül mutatja be a film az európai élet szépségeit, nehézségeit. Van benne egy emlékezetes jelenet, télen (bár süt a nap) pólóban mászkál egy forgalmas helyen valami felirattal, senki nem érti, de jól mutatja a tömeg reakcióit.
Revenue was $52.7 billion and increased 2% Operating income was $20.4 billion GAAP and $21.6 billion non-GAAP, and decreased 8% and 3%, respectively Net income was $16.4 billion GAAP and $17.4 billion non-GAAP, and decreased 12% and 7%, respectively Diluted earnings per share was $2.20 GAAP and $2.32 non-GAAP, and decreased 11% and 6%, respectively
Szerintem ez nem valami fényes, majd a piac ítéletet mond.
A mai FIAT devizák mögött egy dolog van: hit. Így vagy úgy, de ez kialakul, amihez idő kell. Ha az lesz, amit te mondasz, hogy majd zsarolják/rákényszerítik ezek az országok a többieket, hogy olajat csak mondjuk pesoban lehet venni, az előbb-utóbb feszültséget fog szülni szerintem. Ott a svájci frank, se téged, se engem az ég világon senki nem kényszerít, hogy abba tegyük a pénzünket, de mégis a hitünk miatt dalolva váltjuk át a forintot. Arra akarok kilyukadni, hogy ha ez a hit nem organikusan alakul ki, hanem meg van erőszakolva a másik fél az nem biztos, hogy jobb lesz, mint a dollár hegemónia. Óvatosan kell ezzel játszani.
Nem biztos:). Gondolkodjunk mas síkon, mas rugora egy kicsit.Arrol a lenezett pezonak, feltetelesen es hipotetikusan gondolkodva. Ha van aki a brazil, argentin olajat, es aranyat, femeket, fat, etc.. pesoban veszik, es kelk venni, es pesot kell valtani mondjuk az eurorol, vagy juanrol, vagy rialrol, annak szerinted milyen hatasa lenne annak a lenezett peso arfolyamara?? Ha a dolcsit kiiktatjak a sorbol, es nem abban kell kereskedni.?? Na?:) Hosszutavra en így neznem peldaul :))
Erre én is kíváncsi vagyok, bár a mai filmek mind egyformák, sötétek, komorak. A minap a The Crown-ba néztem bele, de idővel nem tudtam folytatni, elég volt belőle. Visszatérek a könyvolvasáshoz, lakberendezés, kutyák, ilyesmi. :-)
Kína az összes emerging market-ben infrastruktúrát vásárol fel, saját érdekszférát építget, olyat, mint az USA, csak a világ másik felén, nem látom, hogy miért keverné bele Oroszot, nekik csak annyi a feladatuk, hogy küldjék az olajat és a többi nyersanyagot.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen