Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Pont igy, ahogy mondod. Funda alapjan nem. Ha nem svajcban lenne bejegyezve a RIG ,ahol a csod az csod, hanem amerikaban, akkor mar, a reszvenyesekwt kisemmizik, es "ujra alkulnak" reorganizalodnak mint a NE, Valaris,etc...:). A RiG et vagy 20i usd ig a pánik, ismetlem egy jo kis olaj panik, energiapanik, azert felkuldheti tényleg. De feltetlenul szukseges egy panik, azzal jaro irracionalitas, es euforia.
mindig ugyanazt csinalod. lehet fejlesztened kene a türelmed. :) 4.06-n dobtasm 3.9-n visszaszalltam most, na de ez siman lehet összevisszas most, uj aljat is csinalhat még marginalisat, sztem. vagy lehet egy szopatás és úgy kilő hogy nem is látod többet 4 alatt. ügyesebben menedzseld a pozid ha már a lottószelvényt jól ikszelted. :)
ez a pompi bingója. operating cf-t meg feldughatja maganak RIg ha 1x van x mrd adóssága és a tornyait nem hasznaljak ki. Ez egy alomvilág a 100 usd. na persze. mire, minek? sose fogja ezt már a piac PE 3-4 felett értékelni ha csinal is 10 usd-t akkor is 30/40 a maxi maxi, de sztem annyi se. nem kell már annyi olaj valszegpár éven belül, az srp-t meg űrithetik addigis, amcsik önellátók.
Mar nincs meg. Kb oktober ota. Akkor volt a nagy kiszallasom az olajosokbol. Es mas szektorba forgatam . Azota nem vettem vissza se a cpe-t. Se a tobbit. 3 osztalek ota tartom a pbr pakkomat. Az eleg nagy. Es va egy kicsike rig, es meg kisebb klxe. Az hozott a legtobbbet. Azt csak ebbe a forumba 10 szer irtam be. Az ilajosokkal.meg varok. Nem dolt el az USA es kelet (Kina, oroszok) , harca, a petrodollar, dollar penzrendszer fennmaradasa hegemonia, FED akarata, es az inflacio letorese, strategiai olajkeszletek , kamatemelesi ciklus,es plafon, etc....Annyi.minden keplekeny, hogy 100 eve nem volt ilyen bizonytalan semmi. Kb 1928 ota.:). De akkor veszem vissza, mikor a CPE -t, es pont ugyanakkora mertekben. De nem ma.:)
Hát most összedobtam egy nagyon gyors kis táblázatot a RIG elmúlt 11 évére. Earnings alapon értékelhetetlen, gyakorlatilag egy évtizede veszteséges (-7000 millió USD). Szerencsére ez csak számvitel, nem a valóság, szóval megnéztem operating cash flow (OCF) alapon is. 2012 óta összesen termelt kb. 15800 millió USD-t, és az átlag P/OCF értékeltsége 5.3 körül van ezen időszakban. Na most a jelenlegi állapota alapján nagyjából 14000 millió USD-t kéne csinálnia 1 év alatt, hogy ugyan ezen az értékeltségen $100-t érjen (azaz kb. 1 évtizednyit 1 év alatt). És akkor azt csak zárójelben teszem hozzá, hogy 2012-ben 356 millió, 2022-ben pedig már 714 millió kibocsájtott részvény van, tehát szarrá lettek hígítva az öreg részvényesek. Nekem nem tűnik reális várakozásnak, de igazából még senkitől sem láttam fundamentális levezetést a $100 vagy efeletti árra a hiten kívül 😀 Kicsit olyan érzésem van, mintha nem részvényként, hanem lottószelvényként kezelnék az emberek.
Van premarket kereskedes. Csak be kell x elni, es akkor premarketben is el az adott megbizasod nem csak nyitaskor. Hogy mikortol azt nem.tudom 13, 14 ora korul teljesultek tranzakcioim, igaz nem azonnal, mert nem nagy a forgalom. De aztan 15.30 elott, nyitas elott meg boven teljesultek. Ja es nincs kulon dija, vagy ilyesmi a premarket megbizasnak. ingyenes.
Nem.tudom.nekem meg van olyan 4.2 koruli beker arrol. De nem nagy tétel. Bidenek meg bekavarhatnak. Es nem csak a strategiai olajkeszlet fegyverrel. Hanem van meg mas trukk a tarsolyban. Kulonosen kulugyi vonalon. De en tartom,se el nem adom ezt a kicsit, se nem veszek hozza. Olyan mint befott a polcon, ha elmegy szazig akkor nagyon orulon, de ha megromlik es tonkremegy,se nagy veszteseg. Nem orunk neki, de nem is nagy baj. A recesszi eljovetelet, kozel se latom olyan veszelyesnek az olaj árára, mint a manipulaciot.
de egyebkent shortoltam csak gyerekmérettel és hol bukó volt hol nyerő. összességében kis plusz lehetett talan a short, vagy kis minusz, nem tudom, opciókkal próbálkoztam. de shortolni egy religion stock-t életveszely, opcióval csinaltam put calendarokkal, meg put diagonallal ilyenek.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen