Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Ez igaz, 2008 óta nyomják, hogy megmentsék a piacot, akkor mosta ki a Treasury a bankokat a válságból. Mindenki profitált belőle, az átlag nyugati nyugdíjalapja is.
Gondolkodj. Eszrevettem hogy kepes vagy kompelxen,,osszefuggeseiben gondolkodni. Csak nőből vagy:)( ez dicseret akart lenni;)) 1. Nem volt btc, csak par eth. 2. Nem a covid alatt indult be az MMT hanem mar 2013 ban kb. A FED es utana az EKB is atvette ( hisz egy brancs, egy iranyitas ). Mar nem.emlekszem pontosan, de a FED mar boven kb 2013 tol! a Covid elott boven havi 60-80 mrd usd!! likviditast ontott a piacra. Boduletes likviditas, es penzboseg teremtes. A covid alatti helikopter penzek az 1000, es 1500 as csekkekrol mar ne is beszeljunk. Es termeszetesen akkor mar 80+40 mrd usd volt a havi!! likviditas ontes!!! MMT covid oruletben. Itt nem a Humi, kis, vagy nagy befektetok vagy a kripto tulajok, etc...etc.. kitomese volt a cel, teljesen mas volt a prioritas a 2008-2009es valsagot koveto idoszakban. De eletbe vago,es szuksegszeru volt. Na? :) Mi lehetett az ok?
ui. én magam is láttam Bence Balázs youtube csatornáján kezdőket, akik SPY ETF-et kezdtek el veszegetni, mert majd jó lesz, amikor mi shortolni kezdtük. Ez nem MM hibája. MM csak jól jár velük.
Placi, szerinted miért? Szerintem azért, hogy a Covidból kirángassák az egészet. Ha szerinted mindig ezek az emberek vannak mögötte, akkor miért nem folytatódik? Az ő pénzük nem ott van? A FED elhibázta, most elveszik a likviditást, a nagyok is kiveszik a nyereséget, az ismerősömhöz hasonló kisemberek, meg bagholderek maradnak, ennyi az egész, mi meg shortoljuk. :-) Én ebbe csak ennyit látok bele. :-)
2, Nem igy van. Nem őt tamogatta. Az MMT masert volt. En is csak par honapja volt hogy leesett mire fel volt ez az irracionalis tobb Trillio dollaros, amcsi tortenelmileg peldanelkuli fedezetlen penzpumpa orulet, likviditas ontes a realgazdasagba. 😉.
Szerintem neki érdemes lenne végiggondolni, hogy miért van benne valamiféle authority figura elleni lázadás, mert őszintén, ha a nagytőke úgy kavarja is ezt az egészet, ahogy ő gondolja: 1) nem tudunk ellene tenni semmit 2) eddig elég jól megtámogatta őt, de ezt már mondtam neki. :-) 3) daytrade szintjén azért észre lehet venni az embereken, hogy sokszor beugranak, vagyis sok embernek olyasmit rajzolnak az ábrák, ami nem igaz. Ott lehet, hogy egy kicsit nagyobb emberek meghajlítgatják a mutatókat, hogy sok ember beugorjon, de big picture-ben, szerintem a gazdag emberek csak használják a lehetőségeket.
Nekem is hiányzik, érdekeseket mondott, amik sokszor valóra váltak. A nagytőke szerintem csak annyit tesz, hogy a hullámokon lovagol, van lobbyereje, de nem megy a FED ellen, örül az ingyen pénznek és használják, ,ha jön, ha nem jön, akkor befektet valami másba, ennyi az egész. Annyi, hogy ők előrébb járnak, mint a kisemberek, és hamarabb értik, hogy mikor van a tombolásnak vége, ha valakit érdekel, a COT riportokban megnézheti, hogy tavaly hamarabb kezdték kivonni a pénzt, mint ahogy az SPY esni kezdett. A kisember most kezd rájönni, hogy egyik-másik részvényén van már 30% bukója, és talán több is lesz...., ahogy az ismerősöm is, akit próbáltam figyelmeztetni. Egyébként nézd meg a mai Twitter- Tesla-Musk beszélgetést. Az emberek mennyire utálják a reasoning alapú véleményt, pedig egyik ábrát sem én rajzoltam, hanem egy kicsit okosabb emberek. :-) Őszintén szólva nekem is egyre kevesebb kedvem van írni. :-)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen