Nyílt levélben szólította fel az Európai Bizottság elnökét, Jean-Claude Junckert Hans Eichel, volt német pénzügyminiszter, egyben a G20-ak egykori elnöke, hogy ne folyósítson több uniós pénzt Magyarországnak - számolt be exkluzív
a progresszív SZJA nem a "gazdagokat", hanem a feltörekvő középosztályt találja telibe... és tulajdonképpen ez is lenne a fő célja... a hatalomban lévő gazdasági elit ugyanis nem akar konkurenciát...
Ó, sok mindenkivel van ezügyben nézeteltérésem. Az a helyzet, hogy annak ellenére hogy a viktoriánus trollok rendszeresen balliberálisnak néznek, jobbliberális vagyok. Nekem a lineáris adózás jobban beleillik a világképembe.
Ebben nem értem egyet. Akinek magasabb a jövedelme, az progresszíven többet tud adózni, mint akinek alacsonyabb (és a napi megélhetéséért küzd). Van, ahol igen nagy egy szint után a progresszív adókulcs.
Szerintem nincs igazságos adórendszer. Egyébként az egykulcsossal jobban jártam, de nem értek vele egyet. Főleg nem a családi adókedvezmény részével, ami csak a három, vagy több gyerekeseket támogatja.
Az egykulcsos adórendszerrel aki többet keres nem adózik többet? Csak azért kérdezem,mert a ballib médiában már úgy van beállítva ez a történet,mintha kevesebbet adóznának :)
1. Soha nem voltam párt tag. KISZ tag sem (sok fityeszessel ellentétben) 2. A progresszív adórendszert nem én találtam ki. Arra alapul, hogy aki jobban él, nagyobb jövedelemmel rendelkezik, az (progresszíven) jobban vegye ki magát a társadalom közös költségeiből, mint aki mondjuk a napi betevőt sem tudja megkeresni. Ez egyfajta szolidaritásvállalás. Megjegyezném, hogy a fityesz első 4 éves kormányzása alatt is progresszív SZJA rendszer volt.
: fagyasszák be a Magyarországnak járó uniós pénzeket!
Ugrás a cikkhez