Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2024. 08. 05. 19:10
Előzmény: #9715  Valiz
Nem tudom. Offolok. Én vártam egy - 5%os NDX et egy mai Cboe Vix értékkel, pont ilyesmit!! .. De azt vártam hogy az arany (ha az ezüst nem is)  2600 usd re ugrik pánikban....! De nem.......
Sőt az egész aranyszektort, bányászokat is taknyosra verték. Fele bejott, NDX et is shortoltam az IB n. De a többin nagy a bukó.  2 éve nem buktam komolyabbat. Covid short bejott arra előre felfigyeltem a covid hirekre csak úgy bújtam a Kínai híreket. , na de későn ismertem fel a FED MMT elméletet és annak bekovetkeztet, és vissza is adtam a hatalmas nyeromet. 
Most megint beneztem. 
Most "gondolkodjunk Belaim fázisba vagyok" 
Nedden
Nedden 2024. 08. 05. 19:06
Előzmény: #9714  Placi82
Képzeld olvass vissza májusig.
Mindig az volt a baj korábban , hogy amit Kína épít EU leromból. Tehát volt rá példa!
.
SŐT ma is meglepett Kína! ma sem nyomta le az árakat pedig direkt felkeltem spekulálva erre.
Nézd meg ma valami megint megváltozott Kínában! Hajnali 3 órákat hasonlítsd össze. Ma is ejtett de nagyon picit és már inkább  emelt. EU előtt pluszban volt az arany! Ami hetek hónapok óta nem volt.
Valiz
Valiz 2024. 08. 05. 19:05
Ezüst és arany megint esik, nem néz ki jól.
Valiz
Valiz 2024. 08. 05. 19:01
Előzmény: #9712  Nedden
Neked is egészségedre! Volt lejjebb egy kérdésem a yen-nel ás a chf-el kapcsolatban, nagyon érdekel a válaszod.
Nedden
Nedden 2024. 08. 05. 19:00
Előzmény: #9710  Lolmachine
Dettó! TL29 után a kirobbant világgazdasági omlás teljesen betett!
Nálam 8-10M a kár...... :( 
BÉT-re menekültem és összeomlott. TL 26 ezüst vagy TL 20 arany végig jó lett volna. 
Bánom a TL29-et de már jobban fáj a BÉT omlás. Pedig BUX tl 66 om volt, hogy diverzifikáljak.
OTP 94 -ből komolyan egy küzdelem volt ma kivonni több milliós veszteség utána is tőkém mert nem volt árjegyző. Órákig visszadobta a megbízásom.....
Kivontam OTP93-ból is azt ami megmaradt. mert ha tovább zuhan nem lesz mivel visszaszállni.
Most aranyba menekültem. ezt tartom ATH ig az szépíthet de idei évi tervek már most elúsztak....
Nincs mese, óriási baj jött! 
Azon gondolkoztam ezt a válságot majd hogyan fogja hívni a történelem? Mert vol Dotcom, volt Lehman hitel, , volt COVID és ez mi lesz? ÁÁÁÁÁ! 
Valiz
Valiz 2024. 08. 05. 18:58
Előzmény: #9713  Placi82
Hát igen, az ópiuháború egy nagyon kemény téma, biztosan nem merült feledésbe Kínában. Csak tudnám akkor miért öntik a nyakunkba minden hajnalban az ezüstöt.
Placi82 2024. 08. 05. 18:55
Előzmény: #9709  Nedden
Szóljál ha Kínat látod nagy tételben venni az aranyat, de nem csak a sajat termelést hanem már mindenhonnan szipkazza. Ma én is elbizonytalanodtam. Aranyat a szemem előtt vertek - 2.6%ba. Hát nem volt rotáció! . Ekkora pánik al ennyit nem szív fel a jen meg a CHF. 
Placi82 2024. 08. 05. 18:49
Előzmény: #9708  Placi82
Már csak a történelmi sérelmek miatt is vehetnek az ezüstöt, mert anno az Angol bankarok és kereskedők kik vettek a teát, selymet,  és ezüstel fizettek.. Negatív kulker mérleget csináltak. Kína termelt,. Anglia fogyasztotta a javakat. Az ezüst meg kiaramlott Angliából.. Hát mit csináltak az Angol kereskedok opiumot adták el a Kínaiaknak ezustert. És kipucoltak Kína ezust tartalékot... Aztán a Kínai császár megelegelte kitiltotta a nyugati kereskedoket,.amibol.lett a Kínai opium háború 1,2,3. Megalazo vereseggel. Most itt a tortenelmi visszavágás lehetőség vegye a Kína az ezüstot csak habzsoljak vissza 50 usd ig meg se álljon. :)) . Mit vacakolnak. 
Nedden
Nedden 2024. 08. 05. 18:49
Előzmény: #9707  Valiz
Miért árultam el mert BPalit kerested a sörért. Nos én Pál vok igaz nem "B" és ha kell iszom egy sört is.... :)
Sőt már ki is bontottam az itókát.  Egészségedre!
Lolmachine
Lolmachine 2024. 08. 05. 18:48
Előzmény: #9710  Lolmachine
Kicsit átírta az iPhone, de remélem érthető azért… pedig sört még nem is bontottam. Az majd csak most jön. TL26-om van még egyébként, az is bukóban áll. 29 dolcsinál lenne nullán…
Lolmachine
Lolmachine 2024. 08. 05. 18:43
Előzmény: #9694  Beze
Sikerült elbuknom két nap alatt a teljes éves nyerőmet. Ebből most nem tudom, hogy lehet felállni, mert extrém kockázatot kellene vállalni, hogy belátható időn belül a maradék pénzből szépítsek. Az a baj, hogy rohadtul elbizonytalanodtam. Az elmúlt időszakban sorra csak rossz döntéseket hoztam. Az ezüst bukó után nem zártam pluszban az OTP-t (+3M), mert vissza akartam keresni. Pedig a szabályom, higy egyik pozi a másikat nem befolyásolhatja… erre amikor már egyértelmű a baj, nem zárok pénteken és állok át show-t a, vagy moziba…. Nem…. Nézek és várok. Így lett -6M az OTP certi. 
Nedden
Nedden 2024. 08. 05. 18:42
Előzmény: #9698  Placi82
Építsük a topikot eredményben!
Én azt mondom tartsuk az aranyat! 
Hulu Lulu bejelzett! Jön a baj ne napokban gondolkozzunk. Forrásokból tudja indulnak hamarosan a jegybanki vásárlások.
Ja, ki Hulu Lulu Ő aki 1980-tól a Wall Street parkerttán, dolgozott először árjegyzőként , majd feljebb és feljebb. Teljesen aranyra specializálódott. Sokat tanultam tőle! Nagyon megbízható és hobbiból fórumozik is. 
Alapelve heti 3 kereskedés. Hajnalban nyit amikor eléri a célárat zár. slussz. Soha nem shortol!
Ő mondása : akkor keresi a pénzt amikor éppen nincs nyitott pozíciója!
Tág stopot használ, de rengeteg fülest kap már hajnalban a tőzsdékről. Hulu Lulu nem kereskedik EU idő szerint reggel 7-től USA nyitásig.
Érdemes figyelni Őt!
Placi82 2024. 08. 05. 18:39
Előzmény: #9705  Nedden
Ahh, nem a külön adokkal van a baj. Az kisebb gond. Én azt érzékelem a real versenyszektorban hogy beall minden mint a rajzszög. És nincs német konjuktura ami besegitsen. Sőt. Nemeteknel szőnyeg alá soprtek azt a problémát, hogy elvagtak a német gazdaság nyakán az utoeret,  a politikusok, hiába jajvwszekeltek a Nemet cegvezetok. Szóval német ipari konjuktura hatására se számíthatunk. De ezt nem itt fejtem ki, meg a többit se
Kínat ne féltsd túl lesznek a problémaikon. Nagyot fejlődtek. Picit megpihennek és szétneznek. Csak vehetnek már azt a k.rva ezüstöt meg aranyat :))) 
Valiz
Valiz 2024. 08. 05. 18:34
Előzmény: #9706  Nedden
Ó, az már majdnem Laci! Most, hogy elárultad a neved egál, mert kiderítetted azt is, hogy egyetlen nő van köztünk. Vagy nem? Cáfoljon meg valaki, ha nincs igazam. 
Nedden
Nedden 2024. 08. 05. 18:29
Előzmény: #9704  Valiz
Pál vok én is. De négyszemközt maradjon!
Nedden
Nedden 2024. 08. 05. 18:28
Előzmény: #9696  Placi82
Ez az! Nincs menedék! Ilyet még nem láttam!
USA inflációs célja nem sikerült de legalább bedöntötte saját gazdaságát.
Kína Párt ünnepséget néztem streamen , senki nem tapsolt csak amikor a mikrofonhoz lépett valaki....
azt se tudják mit csináljanak.
India húzza a világgazdaságot de ott mára kirobban egy kiesebb polgárháború.....
.
Na aztán a magyar kitettségről nem is beszélek, hogy nálunk hullani fognak a multik az tuti!
De azért saját cégeinket sanyargatjuk külön adókkal. Na most lesz nehéz!
Valiz
Valiz 2024. 08. 05. 18:26
Előzmény: #9701  Nedden
Dávid vagy Bálint? Találtam egy hideg sört a hűtőben, meg is bontottam a csodás nap örömére. Szóval közös virtuális piálásba kezdtünk :-) várjuk a csatlakozókat!
Valiz
Valiz 2024. 08. 05. 18:24
Nedden, tulajdonképpen azt írtad az előbb, hogy yen és chf hitelekből kereskedtek arannyal és ezüsttel? Japán meg emelt az alapkamaton, és pénzkivonást okozott ezzel a fémekből?
randomly 2024. 08. 05. 18:21
Előzmény: #9694  Beze
Én egy kicsit szerencsés vagyok 2-3 hete elkezdtem mindent eladogatni. Ahol volt 15% éves nyereség azt szépen hagytam hogy az 1%-os stop kiüsse. 719db MTEL maradt és 150db MOL :-) Na meg persze NVDA AMD META ... na így leküzdöttem a 28% adózás utáni profitot délelőtt már 13% is volt. Most 14,5% .... grrrr Venni semmit nem vettem. Ha 360 alá megy a USD akkor lehet bevásárolok. :-) Ja és On topic TL25 ezüst -4,23% .... pedig volt 45% és nem adtam el csak 1/2-t.
Nedden
Nedden 2024. 08. 05. 18:21
Előzmény: #9699  Valiz
Tényleg hol van BPali?
Nem baj, igyunk erre együtt! Nekem nem lenne szabad de nem minden nap veszítek több milliót.....
Hmmm . szted mi a valós keresztnevem? (mosolyogni fogsz!)

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek