Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Trump nem szeretné ha elektromos autóval járnának az emberek. Ettől a kijelentéstől eltekintve az autóipar nagy dilemmában van. Lényegében azt se tudják mit gyártsanak. Az már látszik a jelenlegi technológia még nem érett az elektromos autók szamára. Azt se tudják már, hogy melyik piacra tudnak majd szállítani. Nagyon sok a jelenlegi gond. A vámháború tovább rontja a helyzetet, ez meddig fajulhat el?! . Lukoil zűr óriási kihatással lehet a magyar ellátásra ez is nagyon zavaros vajon a MOL felkészült már a nem Urali olaj feldolgozására?! Mi lesz a klíma célokkal!? Látjuk a szó szoros értelemben forrósodik a helyzet. . Izrael -Irán két nagy haderejű ország, most egymásnak feszülhet, ekkor egyértelműen kiszélesedik a konfliktus. A világ újra két pólusra szakad vajon követjük Orosz, Kínai Török “barátainkat”?! . Ezek a költői kérdések gondolatok merülnek fel bennem. De látom külföldön is mozgatja az emberek gondolatait, hangulatát. Ezért hangsúlyozom biztonságos eszközökben beeséseknél arany longra spekulálnék. Illetve diverzifikálás miatt szerteágazó területek papírjaira. . Nehéz az a nyári uborkaszezon….
Csütörtök a hónap első napja. A hózárás hatását messze ellensúlyozta a dollár gyengülése a nem változott kamatok ellenére. Óriási folyamatok zajlanak mi csak futhatunk az események után. Közel- Keleti konfliktus óriási kockázatot hordoz egy nagyobb háborúra. Irán megtorolja a Hamasz vezér kiiktatását. Oroszok és a NATO tag Törökország ki is állt Irán mellett. USA ezzel szemben megígérte megvédi Izraelt….. reped a NATO. A FED nyilatkozat továbbra is semmitmondó. Elismerték az infláció csökkenését, de látják újra van esély a növekedésre. A munkaerőpiaci adatok lesznek a hangsúlyosak a szeptemberi kamatvágás elkezdéséhez ha az infláció nem kezd el újra növekedni. Ma is van adat bőven: . Ázsia: Japán emelt, Kínai nyitás szokásosan csökkentett. Ausztrál PMI csökken- nem jó az ipari fémeknek Japán külföldi kötvény vásárlása csökkent - USA kötvényből sokat tartanak Koreai PMI növekedési tartományban van 50 felett. 3:45 Kínai PMI csökkenő - ez nyomás a fémeken 7:00 India PMI adata jön -növekvést várunk - Üj pletyka Hong Kong vásárolni fog aranyat…. Ha nem is ma. . Európa: 13:00 Angol kamathatározat . USA: 14:30 Főműsor USA kezdeti állásnélküliek száma- növekvés erősíti a fémeket 15:45 USA ipari PMI - növekedés az ipari fémnek kedvez, de a csökkenés az aranynak jobb 16:00 ISM gyártási árak. - csökkenés lenne a kedvező 16:00 ISM PMI . Bányák tegnap jól szerepeltek érdemes figyelni ha a PMI adatok növekedést mutatnak. Ma kérdés lecsapnak e az eladók?! Ezért stopot kötelező használni. EU nem kozöl ma sok adatot de kulcsfontosságú, hogy meg tudja e tartani az árakat. Árupiac kizöldült, alapok és kötvények pirosban. Árfolyam emelkedést én kihasználnám biztonságosabb certifikátba átmentésre. Nem olyan rossz az a TL26 sem, de az ember legalább nyugodtan alszik. Igaz kicsit lassabb. Aranyba átforgatás is jónak tűnik. Tl20 hatékony. Nagy a geopolitikai feszültség így az arany jobban mehet és stabilabb mint az ezüst.
Sziasztok! Kicsit eltűntem, kellett egy kis pihi… Fogtam a kiscsaládot, és kiugrottunk Olaszországba enni, inni, vásárolni. Ma hazafele jövet ránéztem investingre az egyik pihenőben zárás előtt és vettem a TL26-hoz még, így az 30 körül már pluszba fordul. Meglátjuk mi lesz holnap.
Ugyan a mai FED-hír növekedést támogatóként értékelhető az aranyra, talán mégis érdemes ezt is figyelembe venni. https://www.tradingview.com/chart/GC1!/rCemwXzl-Gold-Bearish-on-weekly-chart/
Picivel 31 alatt visszajönne a TL29 vesztesége. Nem jól csináltam az egészet sajnos. Ha kimászok ebből a gödörből egyszer, teljesen más módon kell kereskednem az ezüsttel. Szabályokat fogok hozni magamnak. TL 26 meg csak keres majd, úgy is abból van a legtöbb.
Ha jol sül el ma a FED 29,5 képbe lehet reggelre deakkor már az a véleményem hogy 31 így elszalad 1 hét alatt ..lazán. Arany optimista becslések 60 meglehet 1 nap múlva ha a FED nem kavar be , ha bekavar arany 2400 ezüst meg28,2 … meglátjuk
Itt vagyok én is , de nem értem miért tűnt el mindenki amikor végre alakul az árfolyam .. Örömkönek pár azáz Ft Richter nyerő nem . 60 USD arany 2 napra smafu.. nem értek ehhez reméljük este FED megtámogat
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)