Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Mi rántotta le ilyen brutálisan a BÉT- et? MOL, OTP, Richter, utóbbin nem is csodálkozom már mind -2% fölötti déli iránnyal zártak. A jó jelentés utáni beesést most kellene korrigálni.
Ebben egyet értünk megint, amikor ilyen sok adat jön, kiszámíthatatlana piac hiába lenne egyértelmű az irány. Köszönjük az ismételt részletes tájékoztatót a mai napra is!
Keresem mi gyengíthetné meg a dollárt mostanában. A holnapi USA GDP adatnál csökkenést várunk. Ha a vártnál is jobban csökken, az erős gyengítő hatás lesz. Kérdés a nap folyamán és a GDP adatig hányan fogjak ezt gondolni?! Nem tarom kizártnak a 33-at. De PCE adat előtt szerintem kevesebb lehet a vevő .(hacsak nem szivárog ki valami információ előre.)
már nincs messze a multkori csúcs értéke! :) aki tegnap meg tudta lovagolni az esést az szerencsés :) én az uj otp certit dobtam még időben, sajnos nem a csúcson, de zöldben, aztán beleállt a földbe. sajnos a ricsi ujat nem dobtam el.. az a szep pluszbol csunya minuszba ment 38al egyutt... ezustbe meg nem mertem belevenni
Verem a fejem a falba, hogy én soha nem tanulok a hibáimból…!!! OTP-be és Ricsibe is belevettem a nagy esésbe tegnap 5.000 ill. 4.000 certit, amikor úgy gondoltam, hogy megérkeztünk az aljára… erre záróra lekötötték mind a kettőt, úgyhogy egész éjjel alig aludtam miatta… Ezüstbe is belevettem, de csak ezret. Miért nem tettem ide a másik 9ezer certit is inkább??!! 🤬🤯
Pár napja mutattam be a PMI adatok és a nemesfémek kapcsolatát. Hosszú és középtávon a magas és emelkedő PMI árfolyam emelkedést jelez előre. Most úgy látom, hogy rövidtávon is. Erős idegrendszerű, bátor spekulánsoknak elképzelhető a következő forgatókönyv: PMI adat amikor megjelenik és 50 feletti az a dollárt erősíti. Ekkor a fém beesik. Érdemes függő megbízást előre beállítani, stoppal kiegészítve. (Mert nagyon gyors a folyamat.) Ilyenkor vétel, majd megvárni a magas PMI okozta másodlagos erőt, ami felhúzza az árat akár rövidtávon ( pár napon belül). Kockázat extrém magas de a stop a kis pozícióméret és a türelem segíthet, ha nem jön be. Illetve lehet tovább cizellálni a tervet egy párhuzamos DXY pozícióval fedezetként. - A következő PMI adatok jövő héten jönnek.
Tegnapi nap fő tanulsága, hogy London és az EU nem egy nagy fémvásárló. Sajnos többször beejti az európai piac az árakat. Főleg a certifikátosok bosszúságára. Én már lassan áttérek az ázsiai kereskedési időszakra. Viszont voltak völgyek vásárolni. TA ma még működhet rövid távon, de már a hét második felére ígérkező adatokra érdemes készülni! Ma: Ázsia: Csendes inkább oldalazik. Bollinger sávon belül lehet játszani, skalpolást. . Európa: Itt Németország viszi a prímet! 10:00- kor több tartományi CPI is lesz nekünk a Baden Württemberg lehet iránymutató a jövőre. A Bajor tartomány is fontos de gazdaságilag még mindig az előző dominál. 14:00 Német CPI itt - igazság szerint egy 50 feletti értéket látnék szívesen, mert akkor nő a fogyasztás. Eur erősödése kisebb gond. . USA: Ma sok beszédet hallhatunk és olvashatunk különböző színű könyveket. 14:55 Redbook amiből kiolvashatjuk a kereskedelmi adatokat egy magasabb szám jó jel lenne a piaci élénkülésre . 20:00 Bézskönyv ez izgalmasabb olvasmány mint piros társa. Ez már a rövidlejáratú kamatokhoz tartalmaz gazdasági képet a további határozatokhoz. Egyelőre a negatív jelzést venném jónak, hogy ne erősödjön a dollár. . A DXY tegnap elég gyenge volt, majd erősödésnek indult. Jó lenne egy mai gyengülés, hogy lehessen fém long pozíciókat zárni. . Érdekes most még hajnalban a réz jobban korrelál mint az ezüst az aranyhoz. De tudjuk az ezüst még messze van a csúcs áraktól. Rövid távon napos kereskedésben a beeséseket érdemes lehet megvenni. De már a pénteki PCE-re várnak sokan. Rövid távon óvatosság, hosszabb távon türelem lehet a fontos. . Tegnap a PAAS és egyik ezüst tárnája a Fresnillo óriási vágtába kezdett. +6-7% De szerintem is még bázist épít. Ez is ha beindul akkor lehet egy szép nagy zászló. . Bányagépeket is szállító Caterpillar céget feltették a shortolni ajánlott Hedge fund listára. (Egyébként ez az iparág most negatívban is van.) - Érdekes a jelenség! Nyilván a Cat nem csak bányáknak gyárt eszközöket.
Annyi mindent tudok most rajzolni... Hetesen alakul a zászló, naposon a duplacsúcs, óráson ott a csatornám, amiben szépen halad, 5 percesen meg szűkülő 3szög
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)