Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Egyetértek . Ehhez hozzá tehetjük , hogy buktál az Ukrán bányákat . Most épp Szíria bànyáit , gázát happolta el Erdogan .. Egy Blackrock nem szeret veszíteni 😂
ha megszállná egy kisördög és elkezdené szidolozni, akkor ~31-ig is mehetne. Mostanában nem erről híres, úgy hogy óvatosan. A shortban van a nagy könnyű pénz és elindult valami tegnap! Nagy csalódás volt a támogatóknak Biden kormány bukása, sokat fektettek bele anyagilag! Trump nem téríti nekik meg, tehát marad a tőzsde, ameddig megtehetik...
Nekem sem tetszik még az ezüst. Viszont észrevettem, hogy a TL26 4000 db-os forgaloma erős. Gondolom ezek nem daytrade beszállók, vagy eladások voltak.(TL 32:7360)
Pedig már majdnem belevettem, akkor inkább kivárok. Üdv mindenkinek, az elmúlt időszakban nem értem rá, szabadságon voltam, otthon ezerrel nyomtuk az ipart anyával, hogy egy kis pénzt is keressünk. Csak néha néztem be egy-két számomra érdekes fórumra, de certizni nem volt időm. Nagyon olcsó lett az ezüst.:)
Erste: "Év végi árleszállítást okozott a tegnapi Fed döntés Bár azt mindenki készpénznek vette már, hogy decemberben kamatot vág a Fed — ami meg is történt, a 4,25–4,5 százalékos sávra csökkent az irányadó kamatláb —, a jövő évi kilátások kapcsán különféle vélemények fogalmazódtak meg. Sokak szerint érett volna még négy kamatvágás, és volt, aki szerint három is elég lenne, vagy ott van a másik véglet: a BNP Paribas szerint elég lenne, ha a mostanit követően csak 2026-ban folytatódna a kamatvágás. A Fed FOMC bizottsága szerint azonban két vágás elégséges jövőre a jelenlegi adatok alapján. Természetesen ezt nem szóban fejezik ki, hanem a „dotplot” -on, tehát a jövőbeni kamatvárakozásokon keresztül. Míg szeptemberben 3,375 százalék volt a mediánja a várható kamatlábnak, adódott, hogy 4 darab 25 bázispontos csökkentéssel számoltak korábban a Fed tisztviselők a következő naptári évre. Ezt módosították most 50 bázisponttal felfelé, 3,875 százalékra. A legnagyobb meglepetés ennek a felmerülése, függetlenül attól, hogy ez a valóságban így lesz-e, vagy sem, mivel természetesen ezt módosíthatják az év előrehaladtával, ahogy tették most is. Az aktuális piaci árazások még ennél is szigorúbbak és csak egy kamatcsökkentést áraznak biztosra jövőre. Powell pedig úgy fogalmazott, hogy az inflációs adatokat és a munkaerőpiac terén történő változásokat kell figyelembe venni a jövőbeli döntéshozataloknál, ez a legjobb döntés az árstabilitás, avagy az infláció letörése és a teljes foglalkoztatottság elérésének érdekében. Tehát adatvezérelt üzemmódban maradnak.Emellett szóba került az újonnan megválasztott elnök, Donald Trump várható gazdaságpolitikája, amelyet az elemzők és a piac is többségben inflációgerjesztő hatásúnak prognosztizálnak ugyan, Powell azt mondta, hogy megvárják a konkrét politikai lépéseket mielőtt elhamarkodott döntést hoznának. Egyébként hasonló megközelítés jellemzi az összes nagy jegybankot. A Fed további előrejelzése szerint a maginfláció 2025 végére 2,5 százalékon tetőzik majd, ami magasabb a szeptemberben megfogalmazott 2,2 százalékos várakozásnál. Az infláció az idei év végére 2,8 százalékra emelkedhet, ami szintén meghaladná a korábbi 2,6 százalékos becslést. Azonban a gazdasági növekedés továbbra is stabil marad, a 2025-re vonatkozó GDP-előrejelzést 2,1 százalékra emelték, szemben a szeptemberi 2,0 százalékos várakozással. Ami ebben külön kiemelendő, hogy szeptemberben még kerek 2 százalékos növekedést vártak az idei évre, és annak várták a 2 százalékos emelkedését jövőre! Így hát ez egy elég optimista —bár reálisnak tűnő— elképzelés a gazdaság növekedésére. A munkanélküliségi rátát 4,2 százalékra várják, ami 2025-ben 4,3 százalékra emelkedhet. A piac pánikeladásba kapcsolt a 2025-ben várható kamatvágások számának megfelezése miatt, így a kereskedési nap végére a Dow Jones indexet 2,6, az S&P 500-at közel 3, a Nasdaq-ot pedig 3,6 százalékkal ütötték meg."
-Jó napot! Private Banking friss:-Ezüst, napi: A piros ideális csökkenő trendvonal alatt
látható korrekciós ellentrend megtört lefele három
napja.
Ebből az esésből új swing mélypont jöhet.
A 29,69-es szint alá is lemehet, a 28,12-es szint környéki
tesztelés is jöhet.
Ellenállások: 34,38; 35,94; 37,5.
Támaszok: 28,12; 26,56; 25,78; 25.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)