Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Tegnap gondolkoztam hogy adok el az ezüstből de pont kezdett felfelé nézelődni. És ott a holnapi fed kamatcsökkentés, mint felfelé hajtó tényező, végül ezért nem csináltam semmit igazából vele
Én nem mertem semmihez nyúlni tegnap. OTP-n és Ricsin izgultam, végül nem adtam el őket mínuszban. Remélem jól tettem! Hozzá venni se mertem, pedig adta magát reggel. Jobb a cash most.
Kína és a világ biztos lépni fog a mai eseményekre valamit. Inkább arany long mint ezüst short.Amit ajánlok: mozi, szakorvosi várakozás, kert téliesítése, esetleg BÉT vásárlás lehet a jó pozíció mára. Főlég ha holnap kiderül Kína gazdasága beindult. Akkor az jó lehet az ezüstnek is. Ja és kettő fontos kamatvágás is jön! UK és USA holnap.
Ejjjj, van még 33-ad? Azt lehet, hogy nagyon gyorsan el kell adni, de az is lehet, hogy nem…. 😂😂😂 Elvileg egy Trump győzelem erősíti a dollárt, viszont növelheti az inflációt és a bizonytalanságot a kereskedelmi konfliktusai miatt… Utóbbi kettő az ezüst malmára hajthatja a vizet. Ha a dollár erősödése mellett tud az ezüst erősödni, mint ahogy tette azt az elmúlt időszakban, az nekünk Erste TL certifikátokban extrán jó! Szóval az is lehet, hogy hatalmas kasza lesz a TL33..
Az USA kamatvágás bármit okozhat .. Nekem a gáz örök tanulság volt . Ázsia kicsapta ( hivatalosan ) .. 29,58 … 29,5 te TA is mutat - van mit rájátszani … én ma lejjebb állok szerintem .. Ha felmegyünk könnyebb 😂
Árupiac vörös, de ahogy számolgatom csak a DXY ármozgása jelent meg. Mivel figyelem éjfél óta amikor is szinte teljesen zöld volt. Az arany jól tartja magát. Figyeljétek a kriptó piacot is! Trump megnyitotta az utat az év végi szokásos ralli előtt.
29,58$ a k.o.-ja, az innen elég messze van, de tudjuk, hogy az ezüst ha elindul a lejtőn, akkor nagyon tud esni… milyen szép short kör lenne… csak vegyük észre a pillanatot amikor bele kell ülni! 😉
Harris egy rossz jelolt. (Nem mintha Trump matyohimzes lenne). A fekete ferfiakat nem tudta mozgositani, a latinok is egyre nagyobb aranyban repubra szavaznak. Eleg visszas a race kartyaval jonni, hogy szavazz ram, mert en fekete vagyok meg te is es ha nem teszed, akkor shame on you. Obama ezen retorikajara marhara nem vevok mar a kisebbseg bizonyos csoportjai pl fekete ferfiak. Ezeknek a csoportoknak a demokratak semmit se tudtak ajanlani, de piszkalni oket igen, mert nrm akarnak Harrisre szavazni. Lesz a demokrataknak min gondolkodni. Egyaltalan nem lep meg egyelore amit latok.
A NER elfelejtette azt az apróságot, hogy minden áru mögött visszavezethetően az USD van. Akkora inflációs nyomás alá kerülünk, hogy nem lesz elég a csirkefarhát árplafon. Ekkor jöhet a nagy kérdés! Hogyan erősítsük a forintot ha a mostani kamatokat se tudjuk fizetni?! . Most filóztam, egy gondolat kísérletként. Arra jöttem rá még a kertemben elültetett újhagyma mögött is az USD áll. Vettem a dughagymát, a dughagyma nylonba csomagolt (miből van a nylon olajszármazék) a földhöz kevertem trágyát de a trágya csomagolása is nylon, logisztika szintén olaj alapú, az a bolt ahol vettem ott Windows és Excel fut. A pénztárgépben is USA chip van. Amikor fizettem a dughagymáért Mastercard kártyával tettem. Itthon kerti kutam van a víz magyar de azt egy szivattyú hozza fel. A szivattyú gyárat nem részletezem. Szóval az én saját újhagymámra is hatással van az USD :D……
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)