Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 05. 23. 17:10

EUR/USD  

EUR/USD-re mit tippeltek, közel és távoli időintervallumra?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ambrika 2014. 12. 20. 12:38
Előzmény: #3715  Törölt felhasználó

Szevasz!

Van! Tudom!
(Egy kis ízelítő: Kb másfél éve nincs bukó napom, és azóta folyamatosan + 50-150 % között van a floating-om. Annak idején 3,5 M HUF-al kezdtem. Csak munka és elszántság kérdése eljutni idáig. És persze kevés fórumozás, mert az fölöslegesen rabolja az ember idejét. :) Ugye engem nem láttál mostanában itt? Pedig minden nap olvaslak és értelmezlek Benneteket.)

"...es akkor jojjon egy hangzatos duma:..."
Ugye nem haragszol meg, ha tovább nem olvasom...? Mert ez az igazi fölösleges időrablás!

Boldog békés karácsonyt kívánok Neked!
:)

Törölt felhasználó 2014. 12. 20. 11:45
Előzmény: #3712  Törölt felhasználó
Magam sem hiszek a DT-ben, de ez jó eséllyel csak egy jól hangzó önreklám lehetett attól, akitől hallottad.
Ha igaz lenne, akkor az illető csapat logikus döntése nem az lett volna, hogy abbahagyja a kereskedést, hanem saját brókercéget alapít, és máris övék a profit 100%-a. Főként egy ex bróker+alapkezelő esetében ez nem is volna túl ismeretlen terep. Volt ott más probléma is, ha egyáltalán valaha létezett ez a tuti recept.
Tazsomaru
Tazsomaru 2014. 12. 20. 11:38
Előzmény: #3717  Törölt felhasználó
8-10 fős asztalokból 4, PT HUD segítséggel link Ennél többnél csak feszesebb induló stratégiával tudtam. Nagyon feszes kisletétes stratégiát 8-10 asztalon link
2-2.5 óra után nálam csökken a fókusz és szétesem.

attól függetlenül, hogy köthető a tőzsdéhez, ne offoljuk szét pokerrel a topicot. rengeteg fórumot találsz, ahol infókat tudsz szerezni a témáról.
;)
Törölt felhasználó 2014. 12. 20. 10:34
Előzmény: #3716  Tazsomaru
szia

Hány asztalon játszottál 800 leosztást esténként,bocs az érdeklődésemért ha tul személyes ne válaszolj. Én is pokerezem azért érdekelne.

Tazsomaru
Tazsomaru 2014. 12. 20. 09:50
Előzmény: #3713  ambrika
Jó volt ezeket visszaolvasni. :-) Első FX-es évem végén volt. Azóta eltelt 3 év. Nem tértem le az útról és sikerült elég messzire eljutni.
Neked is Kellemes Ünnepeket!
;-)
Törölt felhasználó 2014. 12. 20. 08:11
Előzmény: #3714  ambrika
Persze hogy lehet vitatkozni es mar beszeltunk rola korabban....

Kerdesem van 20 vagy 50milliod erre, csak a kereskedesre es tudod hogyan kell nyeresegesen kereskedni????
Ha nincs es szerintem sok embernek nincs ennyi a kereskedesi szamlajan akkor nem hiszem, hogy mo-on meg lehet elni abbol, hogy csak sajat szamlara kereskedsz es nincs mas beveteli forrasod.....

Nezd en is azt hittem 2002-ben, hogy ebbol meg lehet elni kizarolagosan....
(nem mondom, hogy mennyit kerestem kereskedessel, mert nincs jelentosege es nem akarok gizdazni ill. masokat megbantani)...
es nem volt mas beveteli forrasom....,de ha eleg sokaig kereskedsz akkor rajosz, hogy vannak jo napok,hetek, honapok es meg evek is es vannak rosszak is......

es akkor jojjon egy hangzatos duma:

Rocky Balboa “It’s not how hard you hit, its how you can get hit and keep going forward.”

szoval a kereskedesben sem az szamit, hogy amikor jol mennek a dolgok, hanem az amikor nem mennek a dolgok...
es ez nem csak kereskedokre, de sportolokra, szineszekre,zeneszekre is ugyanugy all....

mert amikor jol mennek a dolgok az emberek tobbsege elveszti a motivaciot, fegyelmezettseget es lehet, hogy nem forditja ra azt az extra energiat amit elotte.....

Nem tudom megitelni mennyibol lehet megelni mo-on....
gondolom azert ez szemelyenkent mas....,de ha csak havi 100eft-al szamolunk, akkor en 20millio kereskedesi szamlat alatt azert ovatosan fogalmaznek azzal, hogy ebbol elek...
(inkabb ugy fogalmaznek, hogy jelenleg ebbol jon a fobb beveteli forrasom),aztan evekkel kesobb visszaterhetunk ra, hogy meg mindig igy van ez, vagy a szamla elert mondjuk 1 olyan osszeget aminel mar kenyelmesen kijelenthetjuk ezt....
(en ezt 50milliora tennem),de ez csak szemelyes velemeny, nem jobb vagy rosszabb mint mase.....

Egyebkent olvasd el sjani 3698-as hozzaszolasat, mert van am benne ertek....
es hasonlok szerintem minden nevezzuk ugy halado kereskedovel elofordult.....

Szoval ki is a kereskedo????

1.kezdo aki szinte semmit nem tud,de o ezt tudja magarol
2. aki mar tud nehany dolgot, es idonkent nyereseges
3.a hot shot en vagyok a (kiraly) es en mindent tudok, a kereskedesrol aztan 1 nap ezekbol lesznek a kiutott kereskedok...
4. akit mar kiutottek legalabb egyszer
(erre mondana Kosztolanyi, hogy aki mar elvesztette a vagyonat a kereskedessel), szerintem nem kell elveszteni az embernek a vagyonat, hazat, kocsijat esetleg nyaralot, de mondjuk ugy a megtakaritasai, szamlai nagy reszet felemesztette a kereskedes....
esetleg kicsit vissza kell venni az elet szinvonalbol...

Na ezek utan sokakban felmerul a kerdes, hogy miert is csinalom ezt, egyaltalan erdemes-e

5. aztan persze eljut az ember oda, hogy igenis erdemes ezzel foglalkozni, mert amig az ember kepes a strategiat kovetni, es a kockaztot kezelni ugyanugy mint a felelmet a vesztesegtol es probal nem bele esni a kapzsisag csapdajaba.....es a regebbi hibak tomkelegebe...
na szerintem akkor kezdodik a kereskedove valas ill. az utazas ebben az egeszben....

a leckekert pedig mindenki elore fizet es a tandijak ill. tantargyak ebben a dologban (szakmaban) eleg koltsegesek....

sajat velemeny, persze lehet hogy tevedek....

es meg az is lehet, hogy tazsomaru-t jobban ismerem mint itt barmelyikotok, persze nem biztos....,de lehet....
;)

Legyen szep napod!
ambrika 2014. 12. 20. 06:56
Előzmény: #3597  Törölt felhasználó

"....Az hogy valaki azt mondja, hogy ebbol el az nem jelenti hogy tenyleg ebbol el, meg akkor sem ha nem hazudik, esetleg meg nem jott ra, hogy nem kepes erre....."
"....a halado kereskedok tobbsege szerintem legalabb 10-15 evig nem hagyhatja ott a fo jovedelem forrasat, legyen ez uzleti vallalkozas esetleg foallas, mert nem kepes annyi penzt a kereskedesbol eloteremteni, hogy az osszes koltseget fedezni tudja....."

Ezekkel az állításokkal szemben azért lehetne vitatkozni. Sztem a jelenlegi Mo-on a havi 7 számjegyű (alsószinten) HUF trédjövedelemből eléggé kényelmesen meg lehet élni.

ambrika 2014. 12. 20. 06:43
Előzmény: #3710  szarvasvadasz

link

Boldog, békés karácsonyt mindenkinek!

Törölt felhasználó 2014. 12. 20. 03:53
Elore is elnezest kerek, csak szemelyes velemenyem irom le....

Nehany kereskedo par evvel ezelott ugy dontott, hogy elkezd DT-ezni a DAX-on....
kereskedokrol tudni kell, hogy volt amelyik befektetesi alapkezelo volt, volt aki broker es olyan is aki kereskedesbol es mas uzleti tevekenysegbol elt....
Osszeultek es kidolgoztak kozosen 1 strategiat, elkeszitettek meg a beosztasokat is ki mikor es hogyan felelos a csapat kereskedeseiert.....
(mielott elkezdtek leultek az egyik legjobban ismert TA-s emberrel es ki kertek a velemenyet a stratijukrol)
Azt a valaszt kaptak: hogy ne menjenek H4 ala, mert a profit 80%-at el fogja vinni a koltsegek ha H1 ill. alatta kereskednek....,de jobb volna napon tul kereskedni mert a nyereseg sokkal alacsonyabb reszet hagyjak ott a brokereknek...

A jo tanacsot annyiban megfogattak, hogy nem mentek H1 ala, de H1-en es H4-en elkezdtek kereskedni a rendszert.......
Kevesebb mint 1 evig csinaltak es meg nyeresegesek is voltak,csak sajnos arra kellett rajonniuk, hogy tenyleg a profit 80%-a a vegen a brokereknel landolt, es ami az elejen nem zavarta oket (mielott elkezdtek), kozben rajotttek, hogy minek olik bele az idejuket, energiajukat es kockaztatjak tokejuket, ha ez nem a leghatekonyabb kereskedesi rendszer.....
ismetlem nyeresegesek voltak!!!-ennek ellenere mar nem kereskedik a rendszeruket se H1-en se H4-en....

Nem rosszbol irtam, csak azert, hogy esetleg idot es energiat sporoljak meg masnak ill. segitsegbol....

(en nem voltam, benne a csapatban,de ismerem szemelyesen az illetot aki tanacsolta nekik, hogy ne menjenek H1 ala)

Nyilvan ez nem jelenti azt, hogy masoknak nem sikerulhet,de azert nem art elgondolkodni az idotavon,es az ehez tartozo ATR-on ill. a koltsegek kapcsolatan....
(H1-en az ATR a Daxon az esetek nagy reszeben 40pip alatt van...)
nyilvan egeszen mas eredmenyeket produkal 1 rendszer 60-70pipes volatilitasnal es egeszen mas eredmenyeket 30pipes elmozdulasoknal.....

Akar hiszitek akar nem segitsegnek szantam!

Sok sikert mindenkinek!
kimpaa
kimpaa 2014. 12. 19. 21:05
Előzmény: #3710  szarvasvadasz
Kár hogy eltűnsz addig, szívesen olvasgattam volna én is és másik is az elemzéseid.
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2014. 12. 19. 20:20
Előzmény: #3701  Törölt felhasználó
Veled is egyetértek - ez egy egyetértős nap ;-)

Aki régebb óta jelen van a portfolion, az tudja, hogy voltak jó időszakok, amikor volt egy-egy népesebb jó csapat a határidős kereskedés majd a forex topicban, színes arcokkal, jó beszélgetésekkel - éppen a sokféleségtől volt jó. Aztán amikor kifejlődött a kész "ötös" impulzus, sorsát beteljesítve egyik napról a másikra - mintha összebeszéltünk volna - szétrebbent a társaság...

Hétvégén valamikor még benézek, aztán eltűnök január közepéig.
Törölt felhasználó 2014. 12. 19. 20:12
Törölt hozzászólás
tberki 2014. 12. 19. 20:09
Előzmény: #3704  Törölt felhasználó
csodaszep hal. en iden fogtam eloszor mereteset, de alapvetoen nem is horgaszom ra (ezt is alkonyatkor uszoval csontira)

csuka nekem valahogy formara szebb. alapvetoen nem ragadozozok, de iden fogtam harom csukat is feederrel gilisztaval (mellettem pergetoversenyvolt, megnyertem volna azzal amit fogtam :))
Törölt felhasználó 2014. 12. 19. 20:08
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2014. 12. 19. 20:07
Előzmény: #3702  tberki
Ez jó, nagyon tetszik...:)))
Törölt felhasználó 2014. 12. 19. 20:06
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2014. 12. 19. 20:05
Előzmény: #3699  tberki
Ezt a süllőt láttam és ott voltam a mérlegelésnél is gyönyörű leesett az állam és még azóta is a földön van. A Tiszán fogott süllő szerintem sem haladta meg a 8kg-ot, de tudjuk, már van viszonyítási alapunk, mondjuk a kép sokat torzít , de akkor sem lehet 10-nél több, semmiképp sem.

Most idén kezdtem el Én is a témát komolyabban miután megvettük a vitorlást és egy halom pénzt fizettem a koordinátákért, de megérte. A család élvezi nappal a vitorlázást az éjjel meg az én időm jön el :D
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2014. 12. 19. 20:02
Előzmény: törölt hozzászólás
Mindig az alapoknál kezdődik minden. Azt kell minden kezdőnek elsőként megértenie, hogy nem a pénz a cél, a pénz csak melléktermék. Az a cél, hogy megtanulj kereskedni, egy, a személyiségedhez passzoló metodika mentén. Ha ezt elérted, ennek a mellékterméke a pénz. Ha valaki a pénzért csinálja, akkor megette a fene - akkor pénznyomdát kell alapítani.

Mondom: fórumon csak konkrét stratégia köré szervezett formában lehet tanítani/tanulni, ahol semmi másról nincs szó, élő kereskedés mellett.
tberki 2014. 12. 19. 20:00
Előzmény: törölt hozzászólás
en allitolag meritohaloval fogtam csukat 3 eves koromban. apam meselte, en magam nem emlekszem ra.

arra bezzeg igen amikor a Tiszan voltunk satorral es az oreget ejszakara kizartam a satorbol. Kolcsonsator volt, le volt szakadva a cipzar fule es valahogy ugy sikerult léehuzni hogy az oreg ket oran keresztul piszkalta mire sikerult felhuzni :)
Törölt felhasználó 2014. 12. 19. 19:57
Előzmény: #3694  szarvasvadasz
Nem csak a forum, hanem barmely strategia is mondhatni haszontalan, mert hiaba mondod es meg bizonyithatod statisztikai adatokkal es kereskedesekkel es szamlatortenettel....
aki ezt nem elte meg ill. nem tapasztalta meg az igy is ugy is csak hinni tud benne, es kerdes meddig tart a hit....
mert kulonbozo emberek kulonbozo modon kepesek kovetni 1 strategiat....
persze a kerdes tovabbra is az marad, hogy kepes-e a kereskedo folytatni a strategiajat attol fuggetlenul, hogy milyen eredmenyeket er el naponta, hetente esetleg havonta....

nyilvan nem nehez kovetni 1 strategiat ami eppen nyereseget csinal....
kerdes meddig kepes valaki kovetni 1 strategiat eredmenytol fuggetlenul????
(szerintem ez a fordulopont, szamomra legalabbis ez volt)

szoval a legtobb kereskedo kovet 1 strategiat addig amig penzt hoz a konyhara, majd miutan beleszalad a veszteseges szeriaba uj strategia utan nez....pedig egyaltalan nem biztos, hogy az elozo strategia rosszabb mint az uj, sot lehet hogy jobb!!!

Abban egyetertek sjani-val, hogy en is gyakran kinyomtattam szarvasvadasz grafikonjait es volt hogy tobbszor el kellett olvasnom, hogy megertsem mire gondolt ....
(bar en nem hiszek az elliott hullamokban,de erdeklodessel olvastam, mert ettol nem lettem kevesebb es meg tanulhatok is belole)....ha mast nem minimum hogy az elliotosok hogyan latjak...

Szerintem nem konnyu ugy fogalmazni, hogy mindenki ertse vagy a tobbseg mivel tenyleg mindenkinek mas tapasztalata, tudasa es beallitottsaga....igy sajnos az esetek tobbsegeben elmegy az ugy, masba es konnyen felre erthetove valik...
amit en is nagyon sajnalok, pedig lehet azert nehany eleg jo infot is talalni a forumokon

pedig ha osszeallna egy jo csapat akkor igenis tobb szem tobbet lat es tobb informacioval rendelkezik, lehetne gyonyoruen profitalni a hozzaszolasokbol...

arany-ezust forumon szerintem volt mar par nap aztan elment az egesz, gondolom itt is volt mar nehany nap amikor eleg jo dolgok voltak.....

Talan ezert kicsit konyebb ha csak olvass az ember es nem szol hozza, azzal nem lehet felre ertest, vitat provokalni, persze nem lehet velemenyt se informaciot at adni szoval kicsit egyoldaluva valik az egesz

es ahogy az eletben ugy a kereskedesben is az emberek kepesek nagyon kemenyen dolgozni a penzert, viszont hajlandoak meghalni vagy olre menni az elismeresert....

mindenesetre en is Kellemes Karacsonyi unnepeket, Boldog es sikerekben pipekben gazdag uj evet kivanok mindenkinek!

Topik gazda

markyy
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek