14.5 kilo anyam. En egy 14.5 kilos sullorol tudtam eddig azt Didon Sandor fogta valami baromi regen Madocsan, mostanaban dolt meg, az egyik legregebbi rekord volt. Iden meg a Tiszan fogtak 15 folottit, bar a kep alapjan en 7-8 kilosra saccoltam :)
Törölt felhasználó2014. 12. 19. 19:44
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2014. 12. 19. 19:36
Előzmény:
törölt hozzászólás
Az szép :P
Nekem sosem volt karácsonyi pontyom, mert más halát nem esszük, én meg csak rablózom, főleg süllő, itt a Balcsin az átlag 90dkg-tól 1,2kg-ig van, a legnagyobb amit idén fogtam 2,5kg, másoknak nagyobb szerencséje volt, mellettem (300m-re )fogták a 14,5kg-os süllőt Zamárdiban 1500m-re a partról... én is kb addig szoktam bemenni, másnap nem értem rá kimenni és a szokott helyemen meg megfogták a 7-es fogast, az én rekordom 3,5-es ami nagyon szép , de vágyom egy kapitálisra, csukából hariból már összejött süllőben nem akar az istenért sem :)
Dehogy nyúltál darázsfészekbe, ez egy teljesen korrekt és hasznos hozzászólás.
Az én szememmel nézve a második felében pendítettél meg egy fontos gondolatot, ami az én tolmácsolásomban úgy szól, hogy az eredmény mindig a saját befektetett munkából, megélt kudarcból és sikerből kovácsolódik, az élet minden területén. Nem lehet megspórolni, végig kell járni mindenkinek a saját útját, megismerni a mentális határait.
Meggyőződésem, hogy az általános fórum minden segítő szándék ellenére alapvetően alkalmatlan az érdemi tanulásra - mert ahány hozzászóló, annyiféle saját út, felkészültség és tapasztalat köszön vissza, amelyekből nem áll össze egy kezdő számára egy kerek történet. Azok a fórumok tudnak igazán segíteni csak, ahol a diskurzus egy konkrét stratégia köré szerveződve zajlik, csak azt gyakorolják, újak, régiek, mindig, minden nap. Vannak ilyenek nemzetközi vizeken, itthon nem tudok ilyenről.
Szóval röviden: igazad van.
Törölt felhasználó2014. 12. 19. 19:17
Előzmény:
törölt hozzászólás
Bocs, azt hittem hogy rám pikkelsz, de gyanús is volt, a horgászok összetartanak. :)
Szerintem nem rad haragudott meg hanen ram....
a kevesebb az mindig tobbre -amit olyan szepen leirt, ill. kifelytette, hogy en nem azert vagyok itt hogy hasonlo erdeklodesu emberkekkel tarsalogjak....ill. megjegyzest tett a stilusomra...
miutan pedig kifejtettem, hogy abban igaza van hogy a kevesebb mindig tobb, tehat celszeru az egyszerusegre torekedni
es mellekesen megjegyeztem, hogy ez talan a grafikonokra is igaz....
szoval az egyik oldalon lehet kritikus hangnemet megutni,de ha 1 hasonlo esetleg kisebb kritikaval valaszolnak, na az mar foben jaro bun.....
egyebkent engem sem erdekel, hogy ki milyen grafikont hasznal, esetleg nem hasznal es az se, hogy ki milyen strategiaval es milyen indikatorokkal kereskedik....
van aki ebben van aki abban hisz, van aki a lekvaros palacsintat van aki a turosat es van aki mindkettot szereti....
Fibonacci szintekben en sem hiszek....
mert jo lenne ha valaki a szamokkal pontos ertekekkel es statisztikai adatokkal bizonyitana ezt......
es mar nem 1szer felajanlottam nem csak ezen a forumon, hanem mashol is hogy meg hajlando lennek fizetni is erte, ha sikerulne az elonyt kimutatni....
(de nem ugy tessek lassek, behuzom a vonalat ugy nagyabol modjara...)
arrol is irtam sokkal korabban, hogy a FED keszitett statisztikai adatokat, hogy az ar milyen valoszinuseggel eri el a pivot vonal keresztezese utan a tamaszokat es ellenallasokat...
es ott meg az elony statisztikailag kimutathato volt.....
csak eppen nem lehetet lekereskedni az esetek tobbsegeben....
tehat hiaba az a 2-4%-os elony ha nem lehet nyeresege valtoztatni....
Na most tegyuk fel hogy a fibonacci tenyleg mukodik elmeletileg, akkor ugyan az tortene vele mint a tamaszok es ellenallasokra epult strategiakkal....
(a szinttol 2-3, esetleg 5 pipre a szemfules kereskedok elkezdenenek nyitni ill zarni mielott a tobbiek)
es ezzel eljutnank az itt a vege fuss el vele mese vegehez....
egyebkent elnezest, hogy en nem hiszek a fibonacci szintekben a kereskedesben, a termeszetben, erdok, viragok stb.stb... nem csak hiszek benne hanem mint tenyt elfogadom, de nem a kereskedesben, ez az en velemenyem, es nem jobb vagy rosszabb mint mase....
egyebkent az akademikus matematikai modelekben sem hiszek a tozsden, mert a statisztikai adatokkal ellentetben az elmozdulasok sokszorosa amire matematikailag esely lenne itt most 5,6,7,8 standard deviation-os elmozdulasokra gondolok....
szoval egeszen mas ismerni az osvenyt es jarni rajta.....
egyebkent sok sikert kivanok mindenkinek a kereskedesben, attol fuggetlenul ki miben hisz....
akik pedig masoknak segitenek annak minden tiszteletem.....
(a rosszindulatot es karorvendest viszont nem csipem, sajnos en ilyen vagyok)
Sok strati van amit Én is használok pl.: különböző idősíkok indikátorát pl: 15 perces chartra ráteszem a 4H -pl.:donchián beállításokat, egyik hülye volt kolega trader, 1H-s chartra tett különböző idősíkok Fibóját amiken használják általában ... és az egész chartja csak sárga vonalakból állt, egy ideig az volt a háttérképe kurva zavaró volt, amíg be nem lépett. :D Úgy hogy két géppel mellette ültem .XDD
mert a fibbo'-t mindenki ugyanúgy rakja fel ? , ezt nem is dudtam ,
csak az itt forumozók közül sincs kettő aki egyformán használná , maradok a babypeeps'-nél ))
Tisztelettel megjegyzem, mindig mindehol valamilyen fibo vonal van, ha átszúrja 50-150 pippel és visszamegy akkor persze az a fibó szint fogta meg , ha meg a közelébe ment a másiknak, akkor hibahatáron belül az fogta meg....
Lehet tiszta hülye vagyok, de ez számomra használhatatlan, ha Ti jól tudjátok használni, akkor egészségetekre, minden tiszteletem érte.
1.230x csúcs fölötti C nem az onnan induló lefelé hullám jele, hanem az ott véget érő felfelé hullámé.
Ami onnan lefelé indult, az már most számozható kész impulzív "ötösként". ha akar még majd lefelé menni, valószínű, hogy előtte előbb korrigálni fog felfelé, ideális esetben 50-62%-ot, korrektív szerkezettel emelkedve. A lefelé kész ötöst 1.2251x törése érvényesíti.
Én mostantól long beszállók kialakulására figyelek elsősorban (nem ma és nem intraday). Természetesen eshet még, semmilyen feltétele nem dőlt meg még egyelőre.
EUR/USD