Sziasztok Nos 1.07- 1,1050 cirka a sáv néhány hónapja EUR/USD-ben, amelyben a havi gyertyák rendre a felső negyedben záródnak, ez számomra relatív erőre utal a májusi gyertya is nagy valószínűséggel így fog kinézni. DXY Dixi ennek az ellentéte, ezt a kosarat megnézve EUR/USD, USD/GBP, USD/JPY, de a USD/CAD és AUD/USD stb, elég szembetűnő az együttállás, mondhatnám azt is a havi képen szépen elő van készítve egy dollárgyengülés.....Én ebből csak a EUR ill GBP-t tradelem, EUR várakozás 1,17 kb 3 hónapon belül, ott nagyon figyelni fogom , mert több éves eső trendvonal van abban a zónában, ha "odaragadunk" akkor gondban lehet a dollár középtávon is, de ez még korai térjünk rá vissza. GBP/USD 2016 évvégi minimum közelében és inkább "megtagadni" látszik ezt a zónát, azaz GBP erő látszik szvsz, 1,31 számítok néhány hónapon belül. Funda oldalról annyira nem mennék bele, mi indokolhatja a fenti folyamatot, (demokrata győzelem), vagy egyéb, (helikopterpénz), ha a nyersanyagok is erősödnek a nyersanyagdevizákon szembetűnő lesz a folyamat, akkor nem fogunk örülni a storynak, mert komoly inflát hozhat a mindennapi életünkben mindez! Az arany viselkedése lesz számomra a kulcs! így röviden kb ennyi Üdv
Nézd meg a havi chartot. Adtam elég támpontot. Sztem elég szembetűnő! 4 komoly kanóc 1,0750 alatti minimum ponttal! Vsz egy komoly falat építette azon a szinten ami tartani fogja. Napok óta látszik a viselkedésén, hogy nem esni akar. Szintekről most nem értekeznék, először gyűrje le a 1050et. Nagyon sokat olvastam az utóbbi hetekben a DXY erősödéséről...na azóta folyamatosan esik. Remek tömegpszichózis. Remélem megindul egy általános USD gyengülés. Ráférne a piacra, hogy lazuljon ez a feszített állapot. Részemről 1,15 fölé várom, nem zárom ki akár az 1,2as printet sem a következő 1 évben.
EUR/USD