EU: a két éves esés 1.063x-nél ABC szerkezettel kész lehet, ha így van, 1.072 alatt már nincs dolga, 1.15 fölött viszont igen - ezt mondja a nagyobb kép.
Ha láttuk az aljat, akkor a zajló felfelé kör nem lehet még kész felfelé, legalább picivel 1.15 fölé kellene mennie. Mivel 1.138x-nél 3-ik hullám tetőzhetett, 1.118x környékéig korrekcióval lejöhet, mielőtt megy tovább fel.
Jelenleg 1.1008 az elsődleges rövid távú long határ, ha már most lejönne addig, az viszont arra utalna hogy csak korrekció volt az emelkedés és új alj jöhet még vagy valamilyen elhúzódó nagyobb korrekciós szerkezetben marad esetleg hónapokig 1.15 - 1.063 között pattogva.
UJ: ezt messziről nézem és annyit látok, hogy a 2016-os 118.6x óta valamilyen korrektív katyvasz az egész lefelé kör 101.1x-ig - mondjuk B hullám, most pedig C lehet folyamatban felfelé. Ha 112.2x főlé megy, 120 körüli lehet a vége hetesen.
Rövidebb távon megcsinálta a legutóbb várt zöld célzónát felfelé, de ha jól látom, előtte már nem jött lejjebb, az alj körül járt épp. Itt most 107.08 a rövid távú long határ. Ha fölötte marad, folyamatosan mehet tovább 112 körülig kis korrekciók mellett, mert ekkor 3-ik hullámban lehet. Ha viszont a jelenlegi szintekről mégis lefordulna 107 alá, akkor viszont 104 körülig mehet tovább.
Igen.... Van egy emelkedő csatornánk( ide vártam de nem gondoltam hogy ilyen gyorsan és pullback nélkül) és annak felső vonalat is átlépte. Naposon fölé zár, akkor lesz meg benne bőven. Teljesen kimaradtam ebből s longból. Múlt héten nem akartam nyitni, a héten pedig egy visszahuzas rá vártam. Mindegy.
Usdjpy lett egy emelkedő csatornája H4-n. Elég széles csatorna és most van a teteje közelében. Itt se lesz fordulat max korrekció az esés. Az váratlan volt nekem is hogy egy irányba indultak de ez Hongkong miatt is lehet - Trump dumája után rántották fel.
Szarvasvadász, fel tudná tenni egy képet EurUsd-ről és UsdJpy-ről saját meglátásod szerint? Én most úgy látom hogy innen fordulhatnak, bár egyszerre a két ugyanolyan irányú mozgás nagyon furcsa.
Így van, elindult, majd meggoldolta magát. Én mindenesetre zártam a longot, certi volt, aztán nehogy egy hétvégi gap átugorjon. Ha fundamentális szemüvegen keresztül nézem, akkor azért van korlátja bőven az emelkedésnek, a világnak dollárra van szüksége, az EU-s kötvény pedig az integráció elmélyítése miatt erősítheti az eurót, de ezt leszámítva az adósság lévén inkább gyengítenie kellene. Aztán persze majd meglátjuk. Így hosszú hétvége előtt shortot azért nem merek rá nyitni. :)
Powell nem hiszem, h bármi olyat tud mondani ami az adatokon nem látszik.ergo nem lesz hatása. Trump már más tészta. Ha megint oda csap a kínaiaknak akkor az azért látszani fog... USDJPY éjszaka letörte a trendvonalát H4 és szépen megindult lefelé, de most Trumpi hírre szépen vissza rántották oda ahol tegnap volt.
EUR/USD