napon belül továbbra is jól lehet kereskedni szinte bármit,EUR-USD-t is,a miután hétvégén lement a dollár alapkamata és nem jött rá válaszként a long fordulat ,lehetett sejteni,hogy erős sebből vérzik a long,jó kis bika csapda volt az utolsó hetes emelkedő szakasz,napon belüli kereskedést nem bántotta,aki viszont hosszabb távra rendezkedett be az megszívhatta. Havin én is benéztem a várható 1,4 et új alj nélkül.
Mindezt csak bátorításként írtam, hogy ne adjuk fel ,tovább küzdjünk Góliáttal. Amit én csinálok nem biztos, hogy hosszútávon fog működni ( Sőt: biztos nem, ha egy hirtelen long, ami 1.12 - 1.14 felé megy, és elkap engem 2-3 short pozícióval ). Csak ha nem kereskedek, mintha szürkébbek lennének a napjaim...És azt hiszem nem vagyok egyedül.
Néhány stratégiám-algoritmusom megbukott. És a Forexen 3 év alatt keresett pénzem kb. 10%-a. Nagy érvágás, de benne volt a pakliban.Utoljára Trump megválasztásra utáni pánik miatt történt Ugyanis az eur/usd grafikon egy milliók által generált mesterséges intelligencia tükörképe, aminek sokszor annyi logikája van, mint egy darázscsípés miatt felbőszült tehéncsordának. Ezért ebben az évben ( ne felejtsük, USA választás is lesz!) csak a skalpolást látom lehetőségnek. Ha van időd, energiád és jó stratégiád , megkímélheted az idegeidet. Én az árfolyam alá 40-60 ponttól kezdve,10-15 pontonként lefele eladási megrendeléseket tettem, úgy hogy, ha teljesül, es 10 pontot jó irányba megy, 5 pontos kovetőstoppal, majd 20 pontnál 10 pontos követőstoppal, stb. megy-mehet tovább. Volt olyan pozícióm , hogy +200 pontos volt és +100 ról követődött.Én sohasem avatkozok bele, akármilyen kecsegtető lenne : magátol stoppolódik ki. Hogy miért short? Most is a brókerek 3-4 centet fizetnek ha 24 órára 1000 dolcsit kölcsönzök nekik. Utolsó 2-3 héten napi 20-30 dollárt hozott ez a stratégia. Tudom, sovány vigasz, de ilyen zord időkben is a piacon lehet lenni. Csak azért írtam mindezt , mert azt gondolom, hogy ha nagyon akarsz, és odateszed magad, mostoha környezetben , technikai elemzés nélkül is lehet haszonnal kereskedni.
USDJPY is van egy H4 bearish engulfing csak az még csatornában van. USDCAD már törte az első parabolikus trendvonalat megy a második felé. AUDUSD is szépen visszajött. Jellemző, h micsoda mozgások vannak, h CAD és GBP is laza 450 pipet jött eddig vissza felé egy nap alatt és ez csak korrekció... Mondjuk EURUSDn H1n egy erős fordítós visszhúzás indult a trend irányába
EUR/USD