Most egyenlőre a csökkenő trendcsatorna felső vonalát kostolgatja... M15-ön nézem, az utóbbi 3 gyertya rajta, a mostani meg pillanatnyilag kitört belőle
Nem tudom, de az adatok jók voltak. Amit látok: M15 és M30-on lehet rajzolni egy ereszkedő csatornát, az mutat 1.1370 környékére, viszont H1-en olyan mintha zászló készülne fel irányba kitöréssel. Mondjuk ez már a múlt heti egyik felső vonal töréssel is be került a pakliba nálam...
Aham... nyilván idézőjelesen gondoltam a kioldalazást... nem tudom másképp megfogalmazni. Nem ez a legjobb szó rá, tudom, de akkor mondjatok jobbat és azt használom :) Arra gondolok hogy amikor 7végére jut az, hogy végre A vagy B állapotig jutunk, olyan, mintha hétfőre "csökkenne a nyomás"... Ez lehet hogy azért van, mert csomóan zárnak pénteken? Vagy nem tudom...
Hétvégén volt ideje kioldalazni... De ahogy én számolgattam, 1.145x környékén kellett volna... De nyilván Breakeven jobban tudja, ezért nem is feszegetem ezt a kérdést.
Szerintem megint US nyitás indít be valamit... addig maradhat ez a 20 pip-es sávozás. Hosszabb távon viszont egyre sanszosabb a long... megint az"alj" feljebb került a decemberi minimumnál.
Ez a H4 gyertya "gyönyörű" lett...szép hosszú alsó kanóccal...egy leszúrás 1.1390-re...korrekciónak ez kevés...túlvett alacsonyabb TF-n.. Úgy vélem hiába ez a longjel, egy rendes lekör nélkül limitált a felkör is...már ha ez a cél.... Azt gondolnám, gondoltam, h az 1.1425 ahonna fordult lett volna az a szint, mely korrekciót indíthat már el.
De csak nagy TF-en... M15 szerint még nincs beugró (korrekciónál lesz, ha nem marad el, mint mostanság...) Csak célszerű kivárni, mert égeti a zsebet a long, szóval csak az utolsó pillanatba akarok belépni, amikor már erősen valószínűsíthető az indulása, nem baj, ha lemaradok 10-15 pip-ről, inkább az mint a kamat..
Igen, én is az indikátorok mellett M5 - M15 gyertyákat figyelem és lopva az M30 - H1-et. Breakeven setupja kellene hogy teljesüljön indikátorok szerint is (pillanatnyilag és szerintem)
EUR/USD