M15: potenciális kitörési lehetőség 1.145x-re. Kéne egy kis segítség! Nem kereskedem USDJPY-t, csak figyelem az általatok említett előjelek miatt. Jó lehet az a meglátás, hogy óráson jen gyenheség, H4-en erősödés?
Az a lényeg hogy értjük egymást :))) Olvastam reggel pár analitikát reggel, kb ugyanaz, ami nálunk is szerepel a potenciális lehetőségek közt. Valahol az 1.146x tartományba kellene lefordulnia 1.1330 környékére, majd fel 1.15xx - 1.16xx irányába.
Perpill szinte semmim sincs, csak az érzés, hogy ki akarja oldalazni a lefelé kört. Ami van: M30-on egy felfelé mutató ék, aminek épp az alját nyaldossuk. Aszerint is 1.1470 környéke a max.
Tegnap nem értük el az célzónát(1.1454-1.1468) amit valószínüsítettünk csúcsként egy lefelékör/korrekció előtt... viszont a korrekció sem indult el, pontosabban úgy tűnik ismét egy 40-45 pipes sáv is jelenthette ezt mint ahogy a korábbi lefelékörben is láthattuk.Ichimokun szépen kioldalazta H4-n a felhőből magát. Nálam minden TF-n vételi jelet adtak az indikátorok(most először a héten). de alacsonyabb TF-n a tetején vagyunk vagy a közelében még nem túl vett.Illetve H1-n RSI-n bearish divergenciát látok, bollinger szűkül H4-n. 1.1470 és talán 1.15... FED előtt nem tudom mire vállalkozhatunk. Azt gondolnám, ha felfelé akarná folytatni akkor egy lefelékör is kell hozzá. Amit trader írt korábban annál többet nem látok bele én sem.
(Még telefonról nézve) számomra úgy tünik M30 és H1-et nézve, hogy adott egy beszállót a long folytatáshoz (főleg ha "átesik" az 1.1432-n. Ezek per pillanat az én verzióim: A) verzió: 1.15 környékénél fordulunk Alátámasztja: eső ékben vagyunk, alsó trendvonal az augusztusi alj - novemberi alj, felső trendvonal a szeptemberi csúcs és a januári csúcs. Ha benne maradunk, akkor jó esélyjel benne van az 1.11xx B) verzió: ha a múltkori emelkedő csatornába vagyunk - amiből minimálisan kitört ugyan a múlt héten - akkor irány 1.16 fölé. Pillanatnyilag nincs több verzióm. Őszintén szólva szem előtt tartom azt, amit decemberben nyilatkozott a Bloomberg vezető elemzője, miszerint láttuk az aljat.
Köszönöm :) Bocs, csak Trader írásából arra következtettem, hogy ma lesz valami, és nálam mára semmi ilyen nem volt kiírva, illetve az investingen sem találtam, csak holnapra FED-et. Félre értettem Trader-t, mégegyszer elnézést :)
Bocsi hogy megkérdezem, de ha ilyen gyakran nézegeted a chartokat, s elemzel, nem szoktad megnézni mikor lesznek a piacot "kicsit jobban" befolyásoló döntések?
EUR/USD