Még annyit, hogy én nem vagyok egy nagy "szakértő". Rajzolgatok a magam módján. Vannak itt néhányan, akik sokkal több tapasztalattal rendelkeznek, több mindent látnak (többféle indikátort,fibo-s hülyeségeket, akár még jós-gömbjük is van:D). Próbálok tanulni, én pl. folyamatosan shortolnék most is:D (pedig long trend van)
Nem rajzolgatok, vagy amit igen, az más számára használhatatlan vagy ordas nagy f*sságnak tűnik. Igen, 1-2 hét forint erő, aztán ahogy írtad, be kellene durrannia az USD erőnek. Csak hát sokszor már teljesen máshogy mozog 1-1 hírre az árfolyam mint az ember várná.
EUR USD 1W https://kephost.net/p/MTI1MjU3Mg.png Chart-RSI-MACD. Nem hiszek a végtelen dollárerőben. Ha megnézed, mielőtt a bollinger aljára csattant legutóbb, 1-2x még megküzdött a bollinger középpel. Tehát még 1-2 hét boldogság, talán 1.078-1.08, utána fordulnia kellene délnek, ha dollár erőt vártok. Én az EKB döntés után dollár erőt vártam, lett is meg nem is. USA 10 éves kamat lejött 4.6-ról 4.2-re, 40bp-t, EKB meg csökkentett 25bp-t, talán emiatt sem volt igazán dollárerő. "Hosszútáv" jósolni bárki tud, csak kérdés jót jósol-e.
Olvastam, amit írtál az EUR HUF topicban, hogy az üzenetek 90%-a a politikáról szól, sajnos. Sok portfolio topicban ez megy, el kell engedni. Néhányan rajzolnak chartokat, azzal be kell érni. Anno én is sokat rajzoltam, de már kevésbé (inkább DAX és Nasdaq-ot nézem) No de akkor EUR USD. Tavaly mindenki a paritást várta (be is szívtam miatta:D), te meg idén:). Hetes időtávon 1.078 most a kérdés, a bollinger közép, megfejeli és "dél"? Hónapos MACD érdekes, kezd összevasalódni a két vonal, egyre kisebb impulzusokkal, bollinger középen ül, gyakorlatilag. Emelkedő aljak vannak. Ami biztos, 1-2x már leírtam, a paritáshoz 1.05 alá kell menni. (technkailag ha ez alá zárt, mindig jött a paritás) Hetesen egy jól kivehető ék formálódik, de még nem tört ki belőle, egyelőre kétesélyes, mindjárt rajzolok.
Napközben oldalazás, délután kamatdöntés, semmi extra nem fog történni, semmi érdemlegeset nem fognak utána se mondani, és éppen ezért megnyugszik mindenki és a HUF erősödni fog. Lehet a kamatdöntés után egy kis rángatás, de alapvetően forint erőt várok Június végéig (2 hét). Nem sokat, örülnék a 389-392 EUR/HUF közötti szintnek, de csak, hogy bevásároljak. Alapvetően a trend még mindig észak, December végéig talán megcsípjük a 410 EUR/HUF-ot. EUR/USD keresztet nézve, lehet még felszúrás 1,09-ig, aztán irány a paritás felé. Havi chart alapján ezt látom bele. Szóval én alapvetően USD-ban gondolkodok, elnézve egy 1 éves távlatot, abban több potenciált látok, mint az EUR-ban. Kíváncsi lennék mások meglátására is.
Tőlem mehetne 1.05 felé, alá - short swap is jöhetne zsebbe… De az elmúlt 4 hétben ez az iránytalan, sokszor szerkezet nélküli kitörés hírre, majd utána semmi…aztán megint ellenkező irányba kitörés… Na jó, mai nap pont kivétel. Na nem az irány fordításra, hanem ma volt benne szerkezet. De ez már mindegy. Lehet majd most változik. De elment a kedvem ettől a kereszttől. Nagyon. Mással próbálkozom.
Tegnap éreztem, hogy kamu. Még is írtam. Mégse nyitottam vissza. Várjuk meg a holnapi napot, de azért az európai tőzsdék ma már csúnyácskák voltak. Ha kapunk egy negyed éves fekete gyertyát, akkor az már kettő. Továbbra is 1,05 körül a hónapos Bollinger alja, abból kinézhet, de ha alá megy /zár, akkor bizony kérdés, hogy mi jön.
Vissza tesztelte(ahogy várható volt a kitörést/rés betöltését egy (eddig) hármas szerkezetben - sima ABC, s simán átment a kitörési ellenálláson…ha “C” nem nyúlik pont erre a szintre mutatott volna. DE “C” (ha C) “A” 161% szabályos megnyúlása volt így napos bull gyertya nyitó ig ment. Ez így mégis inkább korrekciós szerkezet… A jellenlegi szint(1.0735) a Napos bull fordító, fordítója(?) Csak pipekre van a teljes invalidációs szint, DXY detto… Itt tényleg csak képernyőre ragadva dirketben lehet valamit…max H1-ig. —— A short jól megjátszható volt csak így utólag se gondoltam volna, h ilyen simán elbukik a kitörés. Azért írtam, h utólag, mert csak kora este néztem meg, így ez csak okoskodás. A tradet abbahagytam (egy időre), szóval a szokásoshoz képest is csak filozás. Így tessék olvasni.
Felejtsd el! Most néztem meg én is. Össze-vissza megy. Naposon(!) bull jelet adott(megerősítés ugye később), s ma minden látható külső impulzus nélkül nullára írta. Sőt! Ahogy az szokásos elemzőket nézem még az irányt se tudják eltalálni…. Sz@rd le nyugodtan, s keress mást. Jobban jársz.
Most veszem észre, hogy a 200 naposat ugrotta az gappel. Az almos könyv szerint ez brutálisan erős jel. Ha holnap erre jön egy megerősítés a FED tol...
EUR/USD