Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ő valószínűleg a saját véleményét mondta, csak azért mert ott dolgozik, nem kell hinni neki. A te részedről voltál naív, és láttál bele többet a dologba mint ami. Feltételezted, hogy van belső infója pl.
Fundamentálisan március 31. szerinted nem is fogja befolyásolni a dolgokat? Nem néztem utána, mikor esedékes az az ülés, amikor a március 31-i deadline-okat ellenőrzi az EU és megállapítja az előrehaladást, de attól várnék egy pofont a forintnak (mert akkor lényegében kiderül külföldön is, hogy ebből itt nem lesz pénz tavasszal...)
Eddig is azt támogatták, csak sportegyesület yacht nyaraló sportkocsi vadászkastély meg luxusribanc lett belőle. Hogy a külföldi bankszámlákat más befektetési termékeket ne is említsem.... Ezért is nem az államnak kellene megmondani ki legyen "nagyvállalkozó" .
En 370,meg esetleg egy kis alaszurast varnek. Ott eldol, hogy mi lesz a sorsa. Sztem jonnie kell utána egy korrekcionak, ami nem zarja ki egy későbbi uj alj lehetoseget sem. A legjobb scenariom az, h a fene tudja, hohyan, de 350 környékére lemehetunk, ott meg bizonyos szabalyok nem törnek. Legalabbis ha felfele akar menni tovabbra is. De a privat velemenyem, h ez az egesz kezd nagyon szürreális lenni. Orulok, ha olcson veszek eurot, nem fogok ezért reklamalni, de ennek komoly kis ára lesz majd, az biztos. (ami egy spekat, foleg külföldit, hidegen hagy)
Én azon tudok mostanság kiborulni, amikor külföldről kap a kormány valamilyen kritikát (korrupció, jogállamiság, svéd-finn nato csati, stb), és azt mondják, ezzel a magyar embereket sértették meg. Na hát engem aztán nem amikor igazuk van! Az én nevemben ne pofázzanak! Inkább megszégyenítik ezt a hatalmas szót hogy: MAGYAR! :(((
Nehéz lesz úgy hatékonyságot növelni, ha a hazai építőipar állami beruházásokon dolgozó része - ami igencsak jelentős a beruházások összegében - gyakorlatilag arra van tartva és kiépítve, hogy 20-50%-okat lefölözzenek a megrendeléseken. A lényeg, hogy visszaosztásra le lehessen venni a százalékokat, aztán az, hogy hogy csinálják meg, gyorsan, korszerű gépekkel, vagy a korszerű technológia üzemeltetéséhez szükségeshez képest háromszor annyi Borsodból felautóztatottal vagy ukrán vendégmunkással (akiknek egyébként tisztelet, hiszen a hazai építőiparban a legtöbb érdemi munkavégzést adják, még az ismert minőség mellett is) az már mindegy a megrendelő meg a fővállalkozó részéről is.
Nézz meg bármilyen építkezést külföldön. Még a kis építkezéseknél is simán odaraknak egy kis méretű darut vagy mobil állványt használnak, meg amit csak lehet gépesítve csinálnak. Persze tudom, ott van pénz. Bárcsak támogatnák Magyarországon olcsó vagy ingyen hitellel a hatékonyságnövelést. Oh, wait...
Szerintem csak simán befordul a fejébe, hogy megnézze mekkora ott az üresség :D Tudod 2 majom 1 szék, vagy betenni kell egy széket, vagy kivenni egy majmot.. :)
Az egyik közgazdász ismerősöm tegnap úgy megkevert, hogy még ma is a mondanivalóján gondolkodom. Először azt magyarázta, hogy ez az "erős" forint az öngyilkosság, mert így nem lehet az adósságot elinflálni. Aztán az jött ki a mondókájából, hogy az erős forint miatt járunk jól, mert devizában átszámolva kevesebb kamatot kell fizetni, aztán újra visszatértünk, hogy a forint erősödésén mennyit bukunk, a magas kamat miatt. Úgy látszik, le kell majd rajzolnom, mert fejben nem tudok eligazodni rajta. :-) Szerintem ő is belekeveredett.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)