Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
EURUSD shortot .975 táján zárnám, ha lemenne odáig az elkövetkező pár órában, amúgy a momentumot figyelem, ha fordulni látom, előbb is zárok, de hosszabb távon lefelé várom, tehát újra fogom nyitni, ha korrigált. USDHUF-ot valahol 420 alatt kicsivel zárnám szintén még ma, aztán meglátjuk, felfelé várom, de nagyon volatilis, a magas kamat miatt könnnen kiugrik a kevés longos (főleg ha valami jó hír jön EU pénzekről vagy az ukrajnai háborúról).
van, hogy tickre együtt mozgunk, van, hogy az ellenkezője történik, vagy semmi... népnemzethhy érdektől függően... https://imgur.com/a/HdSMdhA arra azért külön hatóság lehet aki a túlzott FO$rinterőt korlátozza... https://imgur.com/a/qMFpwdh szépen együtt....
időnként bejön valami adathiba náluk. szerintük ma így állunk 407.550
+4.920
+1.22% de a valóság: 407.446 -0.011 (-0.00%) miközben meg erősödünk (megnéztem este a biztonság kedvéért, hogy meg lehet-e náluk venni 402ért az eurót??? Azt bezzeg nem engedte, ott már a valós áron kínálta...)
Nekem vmi nem stimmel investingen, esti 409-ről ugye amikor USD visszaerősödött, bement 402-re az euro, vmi nem oké 7 forintot 4 óra alatt h nincs semmi hír??
Infláció azért van mert sokkal több pénz van az embereknél mint ami normális lenne. Normális alatt értékteremtő fedezetet értek és nem nyomtatást,osztogatást és extra jövedelmeket szinte a semmire. Nos ez a sok pénz kering pl az árúházakban,fogyasztani akar.
Valószínűleg csak fellélegeztek, hogy nem emeltek még nagyobbat a jóval magasabb emelést indokló makroadatok miatt. A fellélegzés viszont csak fél órát tartott, Powell világossá tette, hogy nem lesz megállás. Nincs is mire, a gazdaság még mindig túlzottan pörög, az infláció sem csökken. Abban bízok, hgoy ez a forintot is visszafordítja (ha netán kormányunk bölcs döntései nem lennének önmagukban elegek hozzá), legalábbis csinálunk egy felkört.
Igen, a written statement nagyon szűkszavú volt, az emelés a várt, de aztán elég durvákat mondott. EURUSD shortot tartom (már szép pluszban), EURHUF long pozíciót bővítettem (minuszos az eredeti jócskán), és nyitottam egy USDHUF longot is mellé. Meglátjuk.
Na, nem is olyan beszari ez a Powell, azt hittem finomabb lesz a választások előtt. Mondjuk tök cárható volt, hogy mi a véleményük. Meglátjuk most a piacot.
Amit te szigorúan gazdasági szempontból szakmai érvelésnek nevezel, az simán csak rövidlátás. Ott, ahová az oktatás jelenlegi állapotában tartunk, a legkisebb gondod az ár-bér spirál lesz....
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)