Ha az lenne, akkor nem kellett volna mindenféle Park követeléseket Globtermre meg Bakaira, meg ide-oda engedményezni azért, hogy ők kaphassanak részvényt (persze megint csak elvileg, mert nyilván nem ők fogják átvenni, különben egyrészt már minden bizonnyal ott csücsülne a sok-sok részvény az ép számlájukon, illetve Pappárd sem kapott volna 750k darabot a tőkeemeléses papírokból, hiszen nem volt rajta az ominózus névsoron).
Ma vették, ahogy eddig minden kgy. előtt. Holnap a "csalódottak", akik rózsaszín lufit vártak, majd dobják. Egyszerűen fel kellene fogni, hogy most "csak" a Deltáról fogunk szavazni, holnap csak a Delta deal a cél, semmi fantazmagória.
Gondoltam. Csak arra szerettem volna kilyukadni, hogy szerintem a holnapi hírekről nem indul be hatalmas eladási hullám, ami miatt beszakadna az árfolyam, és nem is nagyon tanácsos ezzel riogatni. Ez a delta sztori nekem nagyon pozitív, ha még kapunk meg valami pluszt, az lenne csak az igazán jó, a fűszer! Szerintem most nagyon is jó irányba haladunk, de várni kell még kicsit. (Akik itt vannak szerintem várni is fognak...)
Jó üzlet lesz, ezt hiszem én is. Azokat, akik dobják, szintén megértem. A sok káros fantáziálás, mint AH, Telenor nem tesznek jót. Mert sokan elkezdenek hinni benne, és holnap sem lát majd ebből semmit, csalódik és dobja. Ezt sokan, sok speka rendre kihasználta már itt. Most a Deltát kell elfogadni, örülni neki. Aztán szépen haladunk, ahogy a kotta diktálja. Hajrá EST, Delta Tech!
Nem tervezem. Én úgy látom, hogy jó üzlet van készülőben. De lehetnek bármennyire jó teóriák, amíg nem válnak valóra, addig azok csak teóriák maradnak. Mivel én mint kisbüfi nem látok bele a társaság szerződéseibe és könyveibe, az egyetlen információforrásaim a nyilvános adatbázisok és az árfolyam lehetnek. Az alávetetteteket ez lehet, hogy nem zavarja, de az árfolyam egyelőre nem igazolja a teóriámat. És ahogy olvasom, elég sok ember csalódott, és nem tudnám megszólni őket azért, ha azt mondanák, hogy köszönöm, most volt elég. Hosszú ideje megy ez a hullámvasút, és sokaknak már forog a gyomra. Megértem, ha valaki dobja, és szerencsét próbál máshol. Én kivárom, de nem tetszenek ezek a fura kavarások, amiket a részvényekkel látok. Ha csak a delta lesz, akkor álljanak elő ezzel, legyünk túl rajta mint Tremmelen, aztán lássuk, hogyan tovább. Hiszen mi is volt a Delta cégfilozófiája? "Menekülés a győzelembe, mindig csak előre!" Ha pedig jön a fantombüfi, akkor legalább a nyomait lássam, hogy érkezik. Legalábbis több nyomot, mint amennyit eddig összeraktam.
Szerintem meg nem - Park már kiszállt, a jelenleg elvileg meglévő nagytulajokat (akik a gyakorlatban meg nincsenek meg), úgy hívják, hogy Globterm (nem BCS, hanem Neuman) és Bakai Mátyás. A fő kérdés, hogy ki lesz.
Vagy igen vagy nem. Ezt a részvénykönyvből sajnos ma már nem lehet megállapítani. Papíron igazolható, 5% feletti nagytulaj jelenleg nincs a tulajdonosok között ahogy én láttam.
Azért annyit csendben megjegyeznék, hogy jelenleg nincsenek nagytulajdonosok a cégben kizárólag kisbefektetők, ha a részvényszámokat tekintjük. Számomra éppen ez a legnagyobb talány, és márcsak ezért sem lehetséges szembemenni a nagyok érdekeivel.
Az sem véletlen, hogy a világon a társasági és pénzügyi jogokban szabályozták a gazdasági társaságok és az üzleti élet jogait és kötelezettségeit, mert nem egyenlőek a felek lehetőségei és a kockázataik, és mit ad isten, a hosszú évszázados gyakorlati tapasztalatok valahogy inkább fordítottan arányos a kockázat a befektetett tőkével. Ezt a látszólagos ellentmondást szabályozza a törvény. Ha Ön mindennek aláveti magát, az az Ön személyes életfilózófiája. De akkor vesse alá magát annak is, hogy másnak nem. :)
Dehogynem. Csak látni kell a sorok között. ;) Kezdődik a csuklóztatás. És ez egy relatív nehéz tárca, mert nagyobb a kudarc esélye, mint a sikeré. És ha kudarc lesz, az a biztos kudarca lesz, ha siker, az pedig az EU-é. És ha eredményeket akarunk elérni, akkor olyan nyilatkozatokat és tetteket kell megtenni, amelyek (még inkább) ellentétesek lesznek a belföldi narratívával. Trócsányi személye pedig ebből a szempontból indifferens, persze neki is szólt, de nem elsősorban.
Egyetértek, annyival kiegészítve, hogy nyilván szükséges a kisebbségvédelem, de az nem mehet a társaság érdekeivel szemben, annak rovására. Amit itt írtak egyesek, az minden szempontból a saját befektetésednek a kiherélése. E helyett tényleg jobb eladni és állampapírba fektetni.
Pontosan ezt tartom én is veszélyes hangulatkeltésnek. Hozzátéve, hogy egyesek összekeverik magunkat (a kisbefektetőket) az nagy tulajdonosokkal. Az Nyrt. mindig is befolyás mértéke szerinti demokráciáról szólt. Vannak jogaink, persze. Mi vagyunk a közgyűlés, a tagság. De az sem véletlen, hogy egy részvény egy szavazatot ér. Akinek a legnagyobb a befolyása, aki a legtöbbet kockáztat, annak a véleménye számít igazán. Sőt! Nincs általános választójog egy Nyrt. közgyűlésén sem, ergo csak az szavaz, akinek van papírja, azaz azzal is már voksot tettünk le, hogy van papírunk. Hitelt adtunk a cégnek, a vezetőségnek. Aki ezt a bizalmat nem adja meg és kételkedik, szíve joga eladni a papírjait és nem gyötörni magát tovább. Aki tartja, az pedig elméletileg bízik a vezetésben és aláveti magát a többség akaratának. Én ezt teszem.
Igen? Ezzel mit is akarsz mondani, mert engem ugyan nem cáfol ;-) A tárca Magyarországé, hogy ki viszi az mellékes és figyeld majd meg hova fog "bukni" Trócsányi.
Ezt rám értette szerintem mert azt mondtam, hogy a GT pakk holléte felőli további infó nélkül én mondjuk nem szavaznám meg a hitelt. Ezzel persze nem tudom mért buzdítottam akárkit akármire, de hát olvashatod a másiktól is, hogy engem már törölni kéne mert egész nap jövök a faszságaimmal. Ha ők így gondolják biztosan lehet benne valami ...
EU szinten sokszor csak a magyar sajtó és az itteni kommunikáció miatt gondolod ezt. A kormány szereti az EU-t "ellenfélként" feltüntetni. Az ellenzék pedig szereti azt elhitetni, hogy mennyire utálnak ott minket és előszeretettel jajveszékelnek ott, mert itthon a kutya sem kíváncsi rájuk. Erre az új bizottsági elnök, csak nem csinált egy olyan tárcát, hogy Európai életforma védelme, és furcsa módon mi kapjuk a bővítést, amit mondanom sem kell mennyire kulcsposzt az EU-ban főleg ismerve a pályázókat Ukrajna, a balkáni államok, ezek mind magyar érdekszférák. Arról nem is beszélve, hogy további kulcsposztok landoltak erős magyar szövetségeseknél.
JG azt mondta a delta esetében, hogy semmilyen együttműködés nem képzelhető el velük ezután arra célozni, hogy mészáros száll ide be elég meredek, arról nem is beszélve, hogy eddig mindig olyan cégekbe szállt be ami amúgy is a Nerhez voltak köthetőek
Tévedsz, nagyon is sokat ronthat az, ha előjönne egy ilyen ügy. Tarlós ugyan nem inog, de a fővárosi közgyűlési többség és néhány nagyváros igen, ahol a legapróbb dolgok is számíthatnak.
Nem tudunk továbblépni ezen a keletkeztetés-lock up dolgon, mert valahol hibádzik a történet. 😁 Vagy a lock up nem igaz, vagy a cégbírósági lista. Vaculak Úr azt mondja, h 10.13. után rántják fel a leplet. Kissigor is ezt mondta, és ők ketten figyelemre méltó találati aránnyal dolgoznak. 😉 Szvsz esztike nem hat ki a választásra, egy újabb NER-es sikertörténet már nem veri az ingerküszöböt, de mint mondtam, szvsz. Ha holnap épp csak annyi részvény szednek ki a cihából, h meglegyen az érvényesség és a kgy-n sem derül ki semmi a pakkok sorsáról, akkor az a kérdés számomra, h engedik-e beszakadni (miért ne tennék, ha hiszünk még abban, h van kit kirázni), és ha igen, meddig. És h utána meddig kell várni arra, h megjelenjenek a nagytulajok? Tényleg 10.13-ig? Vagy elhúzzák 12.20-ig? Ha az utóbbi, akkor idegörlő időszak vár ránk. Oh wait, eddig nem az volt? 🤔😉😉
Csak ez nem ötletelés volt, ami itt ment ezzel kapcsolatban, hanem konkrétan arra volt itt bíztatás, hogy ne kerüljön megszavazásra a GT kölcsön. Nálam ez nem ötletelés.
De, tökéletesen átjön. Csak amíg nincs közzététel, szívesen ötletelünk arról, hogy mi fog történni. De a jelek szerint te azt gondolod, hogy nem szabad ötletelni.
Est média szekta
https://youtu.be/0iOqsNfkN_A