Matekozzunk és számolgassunk azt nagyon szeretek...2000-4000Ft részvényárfolyam....röhej...
Engemet aki megtisztel a bizalmával, részletesen tájékoztatni fogom a lehetőségeről, de nem kábítom Őket ilyen célárfolyamokkal az biztos....
Pl a CRH Invest Kft cca. 250Ft-os árfolyamon milyen nyereséggel szállna ki?????
(Ha már mondjuk muszáj volna....)
Bizonyára Őket nagyon érdekli a 2000Ft-on beszállt kisnyugdíjas......
Gépgyártás technológus és 1998 óta tőzsdézem.....(azért ennél vannak alacsonyabb iskolák is, mondjuk Nekem velük semmi bajom, és nem is akarom rangsorolni Őket...)
De nézzük csak... 2000Ft os árfolyam.... a lengyel eszköz eladás után pl. cca.250Ft-os árfolyam mellett, lehet vásárolni cca. 14 M db részvényt....akkor maradna cca. 7.2 M részvény...
A magyar operáció (az egyedüli termelő) cca. 300 M Ft-ot termel vagyis az EPS cca. 41 Ft.
Ez 2000 Ft-nál 48,7 P/E értéknek felel meg...
És Én hülyítem itt a népet....Aki 2000Ft-os árfolyamról vizionál, vagy csak megemlíti, na az aki befolyásolja a részvényeseket.....
Jelenleg a társaság papírjait 3,5-4 P/E értéken sem vásárolták meg....Majd 48 P/E értéknél kapkodni fognak érte.....
Nagy csodának kellene lennie, hogy ennek a társaságnak az értékpapírjai 2000Ftra emelkedjen....
De bizonyára lesznek majd itt beapportált "csoda" üzletek....
mivel a számítást te végezted biztos tudod hogy melyik szerződés mikor jár le....
nekem 2023 rémlik a magyar operációban
nem ártana emiatt valami jövőképben megegyezni
Nem, és nem is jelentene megnyugtató megoldást. A másik, ami még eszembe jutott.
Már nem tudom, hogy ki volt, de valaki a fórumozók közül a közgyűlésen elhangzottakat a hivatalos közzététel előtt itt megosztotta. 1/ Ez bennfentes információ, ráadásul üzleti titok. 2/ Amerikában ezért bűnvádi eljárást kezdeményeznek. 3/ Itthon elnézik, mert ilyen az ország és nem foglalkozik ezzel senki sem, de az is lehet, hogy ez nem sokáig marad így, és adott esetben büntetőeljárást kezdeményeznek. 4/ Azért bennfentes információ, mert jogszabály írja elő, hogy mitől nyilvános az információ. A piaci feltételek nem mindenki számára azonosak akkor, ha pl. egy közgyűlésen döntések születnek és mondjuk három napig vagy a mostani példát vesszük alapul és hetekig nincs közzététel. Az is lehet, hogy a szabályzó hatóság nem függeszti fel a részvények kereskedését, és egyes érdekkörök szabadon azt tehetnek, amit akarnak. Joggal lehet felháborodva egy nyugdíjas, aki nem olvas fórumot, hogy miért esett 30%-ot a részvénye, amikor semmi nyilvános hír nem jelent meg. A háta mögött egy fórumon meg már az olvasók tudták, hogy a vállalat menedzsmentje mit tervez vagy a közgyűlés mit döntött.
Én értem a jó szándékot, de a cselekedetet elítélem.
A 9/d-t pedig az 1. pontod miatt nem értem. Aki 12000-ről ragadt be nem szállhat ki egyenlő feltételekkel Veled vagy egy kötvénytulajjal. Legalábbis nem ismerem ezt az aukciótípust.
Nem rossz írás, elviekben egyet értek. Ettől még rossz esetben bekövetkezhet az, amitől muvezeto tart. De a legjobb mindenképp az lenne, ha a kisrészvényesek saját maguk képviselnék a saját érdeküket a túlkapásokkal szemben.
Az említett 5. pontot önmagában én nem látom tragikusnak, hiszen máshogy is lehet részvényesi értéket növelni, a leány ne saját részvényt vásároljon, hanem fizesse be a nyereségét az ENEFI-nek, vagy olvadjon össze vele. Igaz, ez adózás szempontjából nem biztos, hogy a legjobb, de sokkal tisztább.
ENEFI - THE BEST