jah lol. az ilyen friss kommentelők is mindig nagyon pozitív jel hogy a közeli jövőben jó felé menne az árfolyam :D távlat kapcsán persze minden lehetséges.
Sziasztok!Én személy szerint 8 éve vagyok benne igen nagy db. számmal. Megéltem már hideget-meleget, átéltem a 80 Ft-os árfolyamot is!! Aki most eldobja igen rosszul cselekszik beszéltem egy pár hozzáértő elemzővel a véleményük egyhangúan(az hogy 1-2 hét, 1-2 hónap vagy ne adj isten 1-2 év) az, hogy csak idő kérdése az árfolyam robbanása(természetesen UP). Arra kevés az esély, hogy a fénykori 10-12 ezret megüssük de 1000-3000 közötti simán belefér az új tervek mellett.
Ki ott a polgármester?? Még mindig az aki szerződést bontott az Enefivel?? Ha igen, miért nem váltották le?? Hát mennyi esze van egy ilyen polgármesternek?? Most jól megszivatja a lakosokat...
Az elmaradt haszonról: jelenleg is az Enefi részvényeseinek pénze áll a gyergyói távfűtési rendszerben. 5 éve úgy működik az ottani távfűtési rendszer, hogy a tőkét, magát a rendszert az Enefi adja, és ezért semmit se kapott. Polgármester logikája szerint azért nem jár semmi, hogy az Enefi beragadt tőkéjét ők nap mint nap használják. Csak a beruházást gondolná kifizetni. Ha ez a tőke 5 éve az Enefi rendelkezésére állna, akkor befektethette volna és az így máshol termelné az "elmaradt hasznot". Sőt, a polgármester szerint évekig megy még ez így. Szerinte az Enefi jogtalanul várja el, hogy a tőkéje értéket teremtsen a részvényeseinek. Elmaradt hasznot nem akar fizetni.
Feltételezem hasonló logikának köszönhetően jutottak el oda, hogy elveszítsék a jogalapról szóló pert.
Egy önkormányzaton a legkönnyebb behajtani a követelést, ugyanis a végrehajtás során a számlájára beadott azonnali beszedési megbízás, ha folyamatosan fenntartják, előbb-utóbb teljesül, ugyanis odaérkeznek a saját bevételek és az állami normatívák. Azt nem lehet megkerülni, más számlát nyitni, stb.
Ez azt jelentheti, hogy elgondolkodnak azon, mennyit is fizessenek, mert ugye azt már nem lehet vitatni, hogy a követelés jogalapja megáll. Aztán, hogy milyen módon számítják ki az elmaradt hasznot "nyereséget", az mennyi lesz, valamint a beruházás költségeit hogyan térítik meg, azon el lehet vitatkozni, pereskedni. A helyükben én egy ésszerű, bíróság előtti egyezségre törekednék.
Még két év kamat. Ami nem kevés, lásd Marosvásárhely. Polgármester ilyet is mondott: "tudomásul veszik a bíróság döntését, azonban az indoklást még nemkapták meg, és csak ennek ismeretében döntenek arról, hogy mit lépnek a következőkben" Mit jelenthet? Lehet azonnal kifizetik azokat a tételeket, ami támadhatatlan, részükről védhetetlen? Volt korábban egy videó, amiben részletezték, hogy mivel tartozik az önkormányzat. Ha pl. nem fizetett a szolgáltatásért, akkor reménykedhet abban, hogy a bíróság nekik ad igazat, és ingyen fűtött nekik az E-STAR? Vagy a halmozódó kamatokat látva inkább minél hamarabb fizet, látva azt, hogy jogerősen is kimondták, jogosan mondta fel a szerződést az E-STAR? Talán pár hónapon belül kiderül, mit takartak a polgármester szavai.
Szerette volna. Ő, a szerződést megszegő szerette volna, ha máshogy lép az, aki a szerződést betartotta. Ez aztán az egészséges üzleti kapcsolat. A következő áremelésnél aztán kezd újra az egészet, miközben a hárommal ezelőtti áremelés ügyében még mindig nem született jogerős ítélet.
Ha a bérlőd nem fizet, akkor ne mond fel a szerződést, hanem pereskedjél évekig arról, hogy jogosan kéred tőle, hogy fizessen. Nagyon kifacsart gondolkodási mód.
Igen, hétfőn a jogalap tekintetében született jogerős döntés. A felmondás jogszerű volt, ezt már a polgármester se vitatja. Most lehet vitatkozni a pénzről. Polgármester szerint vannak vitatott és kevésbé vitatott tételek.
ENEFI - THE BEST