Én még tavasszal vett 410 es papírjaim a nyáron szórtam 630-640 körül. Most újra meg szeretném ismételni 😉 Ha újra beindul tuti nem 650 lesz a teteje. Virág Feri igazgatósági tag ,vannak szép tervei enefivel!!!!
"Emlékezzünk Warren Buffett szavaira: Legyél óvatos, amikor mindenki más mohó és legyén mohó, amikor mindenki más óvatos.
Sir John Templeton szerint pedig: A bika piacokat pesszimizmus szüli, a szkepticizmuson növekednek, az optimizmus hátán válnak éretté és az eufóriában halnak meg."
Most mohóság van, vagy óvatosság? Pesszimizmus, vagy eufória?
Ha túlértékeltnek látsz egy részvényt, és van olyan a portfóliódban, akkor el kell adni. Aki megveszi tőled, az alulértékeltnek gondolja. Ha Te vagy az, aki megveszi mástól, akkor az a Te döntésed. Mindez független az Enefi-től, minden részvényre igaz.
Minden ember a saját döntéseiért maga felel.
Cégvezetés határidőzik? Levelező listán feléneklést látsz? Magánrepülőzés? Egyéb érdekességek? És ezek után is tartja vagy veszi a részvényt? Minden ember saját döntése az, hogy mit kezd a részvénnyel.
Persze bejöhet a döntése. Miért ne jöhetne be? Sehol sincs leírva, hogy csak rossz döntést lehet hozni.
Pl. itt van most a NUTEX. Én úgy döntöttem, hogy messziről elkerülöm. Egyszerűen nem hiszek a cégvezetésben. Egy szavukat se hiszem el. A részvényeiket 30Ft-on is túlértékeltnek tartottam. Ezt most is fenntartom. Nem foglalkoztat az, hogy közben mi történik. Nem rágom a körmöm, nem nézem azt, hogy miből maradtam ki, nem számolgatom, hogy mennyit nem nyertem, stb. Lehet rosszul döntöttem.
De ha rossz döntést hoztam, akkor azért ki a felelős? Az a jó, ha keresek valakit, akit hibáztathatok? Vagy beismerem magamnak, hogy én vagyok a felelős a döntéseimért? Én azt vallom, hogy a rossz döntéseim miatt nem másokat okolok.
Ezen kívül határidőzött a cég a részvényesek kárára, levelező feléneklő listát üzemeltetett Zuglói fideszes évfolyamtárs, magánrepülővel repkedett a Soós és egyéb érdekességek is voltak... De 1000-es árfolyamnál elfelejtük 😉
ENEFI - THE BEST