volt itt már évi 20m EUR-os EBITDA is
"by the end of 2015. Poland will account for close to
40% of E-Star’s approximately EUR 20 million EBITDA that year." link
olyan becsült számra nem emlékszem amit nagyjából eltaláltak volna
Nem hiszem, hogy sokan várnák a saját részvény visszavásárlástól az új tőzsdei csúcsokat.
Éves szintem kb. 1 millió darab részvényt vonhatnak így ki. A közkézre vetítve ez a közkézen lévő részvények évi 10%-át jelenti. Ami azért már nem elhanyagolható csökkenés.
Mindez a fundamentumokon nem változtat, ráadásul a piac kiszáradása révén illikvid állapothoz vezethet. Hiába magas az ár, ha nincs vevő.
Romániára emlékeim szerint a csődegyezségi tárgyalási javaslatokban is csak úgy tekintettek, hogy az oda kihelyezett tagi kölcsön jön szép lassan vissza, 0 nyereség mellett.
Az eladás is ilyen áron, vagy ez alatt valósulhat meg, azaz a vége valószínűleg leírás lenne, de a kihelyezett tőke nagy része azonnal visszakerülne az Enefi-be.
Az utolsó csődegyezségi tárgyaláson, amelyen a csődegyezség megszületett nem volt Plotinus nevű hitelezője a cégnek, most néztem meg. Engedményezettként se szerepel, azaz nem mástól vett át követelést. Nem tudom honnan tett szert a részvényeire, de a csődből 1 db-hoz se jutott.
A 30k-val napi 5-10ft-ot lehet simán felfele nyomni a részvényáron..
Ezt szorozd be 30 nappal:)
Mondom majd eldől dec.31-ig,hogy meg tudják-e csinálni ezt a 366ft-os(+ kamatok) részvényárat vagy nem.
Január 21 illetve most látom 22. van még csak:)
Azt olvastam,hogy Zilah és Marosvásárhely jelenleg nullán van nyilvántartva ,Gyergyó meg ki tudja mennyin(gondolom nem nullán,mert azt írták volna,viszont szerintem jóval a bekerülés alatt)..ezt egyikünk se tudja.
Persze mindig lesz eladó,de azért a saját részvény vásárlások sokat felszívhatnak majd.
ENEFI - THE BEST