Jósoltam már meg görög választási eredményt előre a chartból :) egy ellis kereskedésről szóló honlapon :D
Van,hogy jön egy hír és óriásit megy a piac, majd legközelebb semmit, vagy az ellenkező irányba, akkor pedig nem áll fent az ok-okozati viszony, csak ezt senki nem hajlandó elfogadni. Úgy tűnik,h van egy hír és akkor az újságírók keresik a kiváltó okot. Mostanában sokat vagyok itt és gyakran látom, h változik az oldalsávban a hírfolyam. pl.: pénteken vmi olyan volt, h jó erőben a forint... még jó h shortoltam :D
TA-st kérded??
Jót mosolyog ezen gondolom.
Ad azt tartja a chart előre mutat, és a hír utána következik,
Ezzel én is egyet értek.
Az tény van néha egy két nem várt esemény ami keresztbe húzza a számítást, de többször igazolt tény az, hogy a chart mutatja, hogy egy nagyon rossz, vagy nagyon jó hírnek kell jönnie.
Lásd egy ékbe szűkűlés, majd abból kitörés nagy gyertyával egy jó vagy rossz hírre.
Dt: hír előtt 8 perc, utána meg 10... 3 perces charton! Ennyit hagyok ki... múlt héten ezért zártam egy shortom (korán), mert jött a fed, túl van lihegve ez a hír miatt mozgott a piac történet... a kisbüfik beveszik, a gazdasági újságírók meg tudnak vmit írni, legalább rá lehet fogni, h nem a tudás hiányzott, hanem vki vhol tett vmit, azaz az egyén, a trader átteszi a felelőséget másra...
DT 10-3 percen 180x tőkeáttét mellett kihagyom a kereskedést hír előtt, után, ezt a kereskedés elején megnézem, h mikor várható piacmozgató hír, mert ekkora tőkeáttét és ilyen kis időtáv mellett mást nem lehet tenni, nagyobb tf-n csinál egy spike-t...
A kereskedésemben nincsen fókuszban a hír, de ettől még olvasok, nézek netet és tv-t, részlegesen képben vagyok.
Azt nem csinálom,h várom a fél kettes hírt és akkor próbálom lekereskedni, mert nem a hírek mozgatják a piacot, kis tf-n pár gyertyára hatnak, nagyon meg nem látszanak.
ELLI(o)TT KLUB