"A Nasdaq-on jegyzett vállalatok körülbelül fele, azaz összesen nagyjából
1600 részvény árfolyama feleződött le, mely egészen extrém szám,
legutóbb ilyenre a 2008-as válság legsötétebb időszakában volt példa." https://concordeblog.hu/2022/03/07/tul-szep-volt-hogy-igaz-legyen/
Megy a szájkarate, de mivel mi jobban függünk az oroszoktól, mint ők tőlünk, így a nap végén mindenki kussol és fizet az olajért. emellett Ott a gabona és a Timföld, amiről egyelőre csak szellőztetnek... Amíg az oroszok a katonai műveleteket le nem állítják, addig irány dél, akkor majd meglátjuk mi maradt...
amit vázoltál röviden az nem az én világom (buy & hold büfik, áp piac), y/y hozamaikat sem nézem, nekem túl komfortos... viszont a mikor, mit és hol veszel (és hol adod el!) aka setup/pt, na az valóban minden tf-en priorizált manőver... ;)
"Nem ígérhetek mást, csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket!" A szabad kereskedési tőke a király. Az állampapír meg megveri a nyerő kereskedők nagy részét. Akkor hová is tart, meddig kell esnie az áraknak, hogy ez ne így legyen?
A lényeg: Érdekesség: az elmúlt öt évben aki lakossági állampapírban ült, az jobban keresett, mint aki magyar részvényekben (BUX index)…nagyjából kivéve aki a 2020 márciusi minimumban vett. Ilyen 5-10-éves időszakok simán vannak mindenhol, és ez bizony a mezei befektetőnek már irgalmatlan hosszú időtáv. Nem mindegy, hogy mikor és hol veszel részvényt!
Az a kérdés, hogy az elmúlt bő 1 évtized gazdasági-pénzügyi politikája folytadódik-e folytatódhat-e (jegybankok megmentik mindig a világot bármi áron), egy kisebb megingást követően. Nekem az a gyanúm, hogy nem ... Oroszok a diplomácia ótja helyett háborót választották, a nyugati világ a gazdaság(-ok) megmentése helyett az orosz gazdaság földbe tiprását. Kiszabadult(-ak) a féktelen szellem(-ek) a palackból. Az eddigi axiómák mennek a kukába.
egyelőre tartanak a mid-term támaszok, de ha mégsem, akkor pl ricsi nálam ~5k környéke: https://www.tradingview.com/x/so9QmwQT (ott található a legerősebb támasza, többek között a rv. életciklus long trendvonala)
Lin felbontáson 20k környéke, de nem tudom ott mit árazna a piac? belegondolni is rossz... otp 5k, mol 1,6k, richter 4k hmm. Egy újabb fiatal generáció kezdhetne el tőzsdézni (tőkét hozni, jó esetben nyerni (szűz kéz szerencsét hoz, beetetődik jeligével) aztán majd a tőkét égetni :))
ELLI(o)TT KLUB