Pukkantgat a savanyúkáposztám, de nem tudom kell-e habot szedni a tetejéről nem merem kinyitni. A férjem szerint kellene...
Mindössze 10napja érik, nem tömtem túl van 10cm üres hely a hordóban, és a vizet is rendszeresen pótolom.
Szerintetek kellene habot szednem?!
Más,
holnap keresztelő lessz egy ismerősömnél. A férj glutén érzekeny, egy csodás sütim van amibe nincs liszt. Ez a répatorta!
Svájci specialitás, náluk húsvétkor sütik úgy mint mi karácsonykor a
beiglit. Az íze mintha csokis valamit ennél!
Soha senki akit megkínáltam rá nem jött h mi van benne.
Az én répautáló férjem is imádja.
30dkg sárgarépát finomra reszelünk, 5tojás sárgáját 20dkg cukorral, egy vaniliáscukorral habosra keverünk. 30dkg diót megdarálunk (lehet mogyoró v mandula), a tojásfehérjét habbá verjük. 1tk. fahéjat, késhegynyi szegfűszeget, szerecsendiót, a répát, diót a tojásos masszába keverünk. A végén a tojáshabot óvatosan belekeverjük.
Vajazott, zsemlemorzsával hintett (kapcsos) tortaformában sütjük.
200fokra előmelegített sütőben 50percig sütjük.
Egy nappal előbb érdemes elkészeni és pihentetni ajánlatos.
De persze kihülés után is finom, csak jobban összeérnek az ízek.
Szóval ez az süti ami jobb másnap...:))
Amúgy az eredeti recept szerint marcipánnal be van vonva a teteje, meg marcipán répa díszíti, de nekem ahhoz sose volt kedvem/időm.
Az a kérésem ha valakinek lenne valami bevált sós süti azt kérnék, pogácsa, pirog..mit tom én mi, nekem csak az az egy sajtosom van.
Na meg egy krumlis pogi, de az kicsit macerás, és csak frissen jó.
Mindössze 10napja érik, nem tömtem túl van 10cm üres hely a hordóban, és a vizet is rendszeresen pótolom.
Szerintetek kellene habot szednem?!
Más,
holnap keresztelő lessz egy ismerősömnél. A férj glutén érzekeny, egy csodás sütim van amibe nincs liszt. Ez a répatorta!
Svájci specialitás, náluk húsvétkor sütik úgy mint mi karácsonykor a
beiglit. Az íze mintha csokis valamit ennél!
Soha senki akit megkínáltam rá nem jött h mi van benne.
Az én répautáló férjem is imádja.
30dkg sárgarépát finomra reszelünk, 5tojás sárgáját 20dkg cukorral, egy vaniliáscukorral habosra keverünk. 30dkg diót megdarálunk (lehet mogyoró v mandula), a tojásfehérjét habbá verjük. 1tk. fahéjat, késhegynyi szegfűszeget, szerecsendiót, a répát, diót a tojásos masszába keverünk. A végén a tojáshabot óvatosan belekeverjük.
Vajazott, zsemlemorzsával hintett (kapcsos) tortaformában sütjük.
200fokra előmelegített sütőben 50percig sütjük.
Egy nappal előbb érdemes elkészeni és pihentetni ajánlatos.
De persze kihülés után is finom, csak jobban összeérnek az ízek.
Szóval ez az süti ami jobb másnap...:))
Amúgy az eredeti recept szerint marcipánnal be van vonva a teteje, meg marcipán répa díszíti, de nekem ahhoz sose volt kedvem/időm.
Az a kérésem ha valakinek lenne valami bevált sós süti azt kérnék, pogácsa, pirog..mit tom én mi, nekem csak az az egy sajtosom van.
Na meg egy krumlis pogi, de az kicsit macerás, és csak frissen jó.
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!