A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Felénk sem különb a helyzet, megritkította a termést is Orbán.
Már én is láttam csinos ubikat a piacon, kapor már bőven van,ugyhogy beiktatom én is hétvégén.
Most sütöttem epres gyümölcstortát, egy kis dzsem üvegbe került a szörpnek pedig ugy látom rövid élete lesz.
Jó kis mormota idő van :)
Üvegbe került az idei szezon első koviubija. Sok kaporral, fokhagymával, ahogyan kell.... :)
Remélem nem fog megfagyni... mert itt nálunk kb okt-nov időjárás van mostanság.
Jaja, csak hát Tadszonak Írtam pár sort, ám mi lett belőle....
Nem veszem fel, se magamra, no meg valóban nem egy hullámsíkon kummunikálunk kisrókával....
Oda se neki, ne foglalkozz a sértegetéseivel! Sztem nem tesz jót Neked, hogy a másik smukkosban a totyik gazdával vitába keveredsz. Látod, hogy nem változott semmit, hiába ment új helyre. Ugyanolyan sunyi mint volt.
„…..sajnalom hogy ilyen konyeden feladod...
szerintem emerald picit valtoztatnod kellene a tarsasagon akikkel ugymond kapcsolatot tartasz kereskedesi temaban... …..”
Előbb sérteget, utána pedig jön az álságos dumájával, hogy ő a mások segítéséért…., a fórumtársak javára…, a drága idejéből…., stb ….irkálja a szövegeit.
Mi (akik ő szerinte nem vagyunk Neked megfelelő társaság) tudjuk, hogy jól haladsz a pályán és sikereket értél el. Vannak piaci területek, amikről csak Téged kérdeznek, ahol a Te tanácsaid a mérvadóak! Tisztelünk és becsülünk. Ezek egyedül a Te érdemeid, ezekért Te dolgoztál meg.
Miért kell fölöslegesen bonyolítanod az életedet rókakölkekkel? Egyébként tadzso (érdemes rá figyelned!!) pedig megmondta: inkább figyelni, olvasni, kevesebbet pampogni. :)
Az a munkahelyi, most pedig atvaltottam a tapira ahogy hazaertem. De intenziven gyakorlom az ékezetes irást ezen is. Linkelni viszont még mindig nem tudok, de ami késik nem mulik :)
Igen annak szárítom
+ lábfürdőnek. Jó forró nyári nap utáni lazításhoz 1 liter víben felforralok egy marék virágot /most frisset/ egy kis borsmentával /már az is szedhető/, beleöntöm a hideg vízbe és lehet lazulni, vagy most éppen Lázár tájékoztatását követni :) Télen a meleg változata is nagyon jó egy-egy átfagyás utáni regenerálásra.
Kamillát gyerekkoromban szedtem utoljára, de jó emlékek....
itt mifelénk nem terem.
Gondoltam a gazos gyepünkbe(férjem szerint ősgyep) majd szórok
némi magot....😉
Nálunk is elkezdődött a konyhamesterkedés. Bodzaszörp és szárított virág télre kész van. Tartósító nélkül én két módszert szoktam alkalmazni. Kész szörpöt lefagyasztom a boltban kapható jégkocka tasakba betöltve, vagy jégkocka tartóban és utána simán műanyag dobozban tárolom a fagyasztóban. Másik, a szártalanított bodzavirágot fagyasztom le.
Akácszörpöt is készítettem ugyanazon elven mint a bodzát. Jellegzetes aromája van, de egy kis adagot érdemes kipróbálni.
Nálunk is megkezdődhet az önkiszolgálás a kertből. Saláta, bébirépa, borsó és végre EPER.
Itt olyan szárazság van, hogy locsolunk.
Ma egy sima egytálétel lesz nekem: megfőzött fehér és zöldspárga vékony főtt-füstölt sonkába tekerve, serpenyőben enyhén átpirítva, tejföl, tojás, reszelt sajtok, fehérbost, fokhagyma, kis házi ételízesítő összekeverve, spárga nyakonöntve vele és sütőben átsütve.
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!