Most készülök bodzaszörpöt készíteni, ipari mennyiség kell, a gyerek spájzát is töltenem kell.
Van egy régi receptem azt nem kell főzni, de tartósító az kell bele.
Ha estleg nektek van tartósító nélküli tapasztalatotok, azt szivesen venném....
Éjszaka a jégesőben aggódtam a palántáimért, ráadásul kiültetésre került a saját nevelésű bazsalikom, hagyományos és a görög. Ez utóbbit sokkal jobban szeretem. Egész nyáron lehet szedni, csak jobban bokrosodik tőle, strapabíró tipus. A szomszéddal egyetemben megdumáltuk h az illóolaja is több. Voltak évek amikor mindketten csak ezt tartottuk.
(Nehéz viszont beszerezni)
Gyönyörű salátáim vannak, és megjelentek az első borsóhüvelyek.
Csirkés/sárgarépás borsóleves lesz hétvegére.
Ma juhtúróval töltött gomba sütve, tetején bacon/petrezselymes újkrumpli.
Van egy régi receptem azt nem kell főzni, de tartósító az kell bele.
Ha estleg nektek van tartósító nélküli tapasztalatotok, azt szivesen venném....
Éjszaka a jégesőben aggódtam a palántáimért, ráadásul kiültetésre került a saját nevelésű bazsalikom, hagyományos és a görög. Ez utóbbit sokkal jobban szeretem. Egész nyáron lehet szedni, csak jobban bokrosodik tőle, strapabíró tipus. A szomszéddal egyetemben megdumáltuk h az illóolaja is több. Voltak évek amikor mindketten csak ezt tartottuk.
(Nehéz viszont beszerezni)
Gyönyörű salátáim vannak, és megjelentek az első borsóhüvelyek.
Csirkés/sárgarépás borsóleves lesz hétvegére.
Ma juhtúróval töltött gomba sütve, tetején bacon/petrezselymes újkrumpli.
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!